Машината за садови после перење има некој интензивен мирис на влага. Филтерот е исчистен, машината ја чистев и со оцет и сода бикарбона но после перење повтпрно истиот мирис. Што може да е проблем?
Да ми кажете средства за чистење од ДМ дали има некои добри и од кои сте задоволни? Еве јас морам да ви ги пофалам влажните марамици за стакло, одлични се, ги купувам незнам веќе по кој пат.
Јас ги користам средството за ламинат, тоа за стакло (плавото), за чистење на плотната, спрејот за прашина. Го користев и средството за дезинфекција, што се состои од оцет. И влажните марамици за дезинфекција им се добри. Некогаш чистам со сода и лимонтус. Или ставам оцет наместо лимонтус. И од тие гранулите од ДМ. Сум користела и Мр. Мускуло и други средства слични на тоа. Ама еднаш ништо не помогна, па мораше да се употреби сајла.
Исто како машината за перење алишта, и оваа машина треба да биде подотворена после секое нејзино пуштање.
Флеки од повраќање се чистат ли со нешто? Пробав со средство за флеки прскав повеќе пати, ги исправ и во машина и уште има (незгода од стомачен вирус е во прашање)
Дечки која сума мислите дека е океј еднаш неделно да доаѓа жена за усисивање, џогирање и бришење прашина на 86кв стан, и 2 тоалети со наши средства. Не е многу прљаво. Макс 2 саати би одземало, па и тоа е многу. Јас чистам за 40мин, ама од кога почнав на работа иам сѐ помалце време. Моите не можат.
https://denar.mk/304990/ekonomija/t...je-po-doma-rezervirani-se-slednite-tri-meseci Тоа што не е многу прљаво и што ти успеваш за 40 минути да исчистиш не ја диктира цената. Ретко на која ќе и се исплати да дојде за 40 минути. Па сеа во последно време многу не ни наплаќаат од саат туку од услуга, без разлика за колку време се исчистило. Така да 1000+.
Добро сакам да кажам, не ми треба за 4 или 8 саати. Два нека се. Не е нешто прљаво, ама јас нема да можам секогаш. Илјадарка сигурно. И 1500. Ама поише?
И кај нас во стан доаѓа жена еднаш месечно да чисти. Пребришува, дезинфицира, поминува со правосмукалка и еден прозорец го брише темелно. Просторот е претсобје, мала кујна и купатило. Зема 1200 денари. И завршува за два саати максимум, не повеќе.
Ми треба еднаш неделно, усисивач, џогер, прашина, и Глос и Пулирапид у 2 вциња. И тоа ептен ја кога не можам. Досега 2 пати сме викнале 2 разл жени за чистење прозор и надворешни површини, као плакари, елементите у кујна. Замачкаа… мене ми е ем кејф ем најубаво сама да чистам. Ама некогаш нема да можам ни јас.