Во кинескиве продавници има такви ќеси, 100 ден. парче се. Имаат кругови во различна боја, мислам дека најчесто се црвени и зелени (круговите). Тие ќеси се одлични за цената затоа што кога ќе вакумираш еднаш, не пуштаат, затоа што вентилот се затвора. А тие што се по 170-200 ден. во Веро и Тинекс не ги бива, оти не ни вакумираат ко што треба, уште не си ги ни ставила во шкаф, пропуштиле веќе. Исто, има едни во Тинекс (не знам за Веро и др. маркети), германски се, Коронер/Коронет пишува на нив. И тие се одлични, ама се 250 ден. парче. Сите што ги спомнав сум ги пробала, па од искуство зборам.
Девојки, не купувајте безпотребно кеси за вакумирање. Земете од обичните црни кеси за ѓубре (каква сакате вие големина) и со правосмукалка извлечете го воздухот од внатре, држејќи го отворот на кесата стегнат околу цревото, да не излегува воздух. Кога ќе го извлечете целиот воздух (и кога мислите дека нема, почекајте уште малце, ќе видите дека имало ) со селотејп/креп трака извртете го отворот на кесата и излепете го. Подобро вакумирање - амин
Домаќинки ајде малку помош. Скалите внатре ги реновиравме, бидејќи се од дрво со кое средство да ги избришам? Сакам убаво да ги светнам За мебелот сум користела пронто од ова со пумпа што е задоволна сум, но некако скапо ми е, бидејќи за скаливе ќе ми треба поголема количина. Дали да пробам со ова дава ист ефект како ова со пумпа што е или да купам нешто друго
Би требало да има ист ефект, дури и подобар, ако е средство за чистење паркет (сликата е преголема, па не се гледа убаво).
Јас последен период го користам ова за паркет и ми се допаѓа. Не лизга подот потоа и свети паркетот, слободно купи го
Низ цел спрат имам убав сјаен буков патос, ама никако да најдам поволен начин за чистење. Ова сретството од пронто се раствара во вода или како? И со што се чисти, со крпа или џогер? Ако е џогер ќе треба најверојатно нов некој Инаку сум пробала со политурата на пронто во вид на спреј, ама после се лизга страшно...ко на уметничко лизгање и сега само со правосмукалката го чистам. А многу убав лак има, сјаен, не сакам да го оштетам
pomossssssssssssss Plisss Ve molam da mi pomognete!!!!! Kako da ja ostanam bojata na alistata? Si staviv nekolku maicki sareni, pantaloni i dve sukni vo edno plasticno da si gi isperam na raka. \ gi ostaviv da posedat samo 5 min i koga ke vidam ednata suknja ( mastilo boja ) Pustila boja i mi gi farabala ostanatite alistata! Ve molam kazete mi kako da si gi iscistam. Novi se mi e zal da gi frlam. Pozdrav
pomossssssssssssss Imam slusnato deka se vaka so varikina ( solna kiselina ) ama mi e strav da probam. Pozdrav
pomossssssssssssss Ако маиците ти се бели,стави ги во варикина (не во солна киселина)сигурно ќе се отстрани бојата. Има и едно средство по големите маркети се вика ловец на боја.И тоа пробај го.
pomossssssssssssss Osnovata im e bela ama ednata e so tocki sareni a drugata e vo rigi. Dali moze otkako ke se isusata alistata na vtoro perenje da gi stavam vo toa sredstvo? I od koja firma e toa sredstvo, dali go ima vo vero?
pomossssssssssssss mene mi se ima sluceno jas gi isprav vo masina so prasak persil za beli i mi se izvadija site fleki od farbanoto.
pomossssssssssssss зависи од материјалот мене на 2 пати ми се има случено така ама одма во масинасо јак прасок ариел или персил и на малку поголема темперетура малку пр на 50-60