Да не ти има заглавено нешто? Мене многу често ми прави така, штом ми не сака центрифугата се има заглавено нешто.
Плочките на земја во туш кабина ми се ептен побелени. Претпоставувам бигор е, што друго може да е? Пробано со 3 средства за бигор полирапид цив и доместос, и со кархерс на пареа, не се исчистија со ништо. Имате идеја како можам да ги изчистам или и нема спас?
На една страна , односно на една плочка пробај сјај за машина за садови, нерастворен. Истури и стругај со четка.
Пробај со Me. Proper. Јас ова сретство го купив од Кам маркет не со истото име ни, за бања што е и ептен прави пена и чисти убаво. Ќе свети бањата и туш кабината.
Помош!! Сос од кари ми капна на ременчето од часовник. Жолта дамка имам не знаете ама штрчи.. Нема нешто што не пробав (алкохол, марамица, сода, за флеки средство) неќе да чуее. Помагајте, ми значи часовников
Спас од молци ? Имам во француски лежај складирано облека, ќебиња и плишани играчки. Насегде ги има. Личат на ларви. Извадив се на тераса. Ги тресам, па ќе ги перам. За понатаму знам, купив лаванда таблети, ќе ставам по плакари и сегде. Ама сеа се плашам да не се размножат... дали со перење ќе ги истребам или треба да фрлам се што е волнено и плишано ? Прашав постари баби и тетки, не знаат. Викат сигурно негде имаш гнездо, во некое парче облека може да е... не знам веќе... се плашам цел стан да не го населат ?
Добро испери ги алиштата на 60 степени и пребриши плакарот убаво. Можеш етерично масло од лаванда да купиш, али мирисот е малку шашав. Летоска иам приметено дека ко го ставав и комарци бегаа. Најдобро ако можеш китка лаванда да си ставаш у плакар, ако можеш негдека да ја набавиш. У дворот имам јас тазе и на година дена ја мењам китката. Никад веќе не ми затропале молците на врата
Не сум стручна јас у молци. Извини сестре. Еве ако некоја друга знае нека се надоврзе Јас знам порано дека пред години и години наоѓав дупки у алиштата. И нема шо друго да било освен молци молцосани. И од коа редев китки меѓу алишта, знам прекинаа да ми се праат дупчиња у облеката
Јас уште немам дупки на облеката. Само едни пижамки на син ми, плишанки на едно место како истенчен е материјалот. Како изгребани.... Пред една година е купен креветот. Тогаш ги редев стварите. Летоска ко отварав да земам нешто не приметив ништо. Завчера барајќи крзнено ќебе ги насетив, значи дури во затворени вреќи со облека има вакви, баш како ларви личат, ама некои се суви, некои мрдаат. Некои ми рекоа дека сум ги фатила пред да се испилат. Не знам стварно, прв пат гледам вакво нешто, ама освен молци, кои други штетници би се нашле во облека ? Не е плакар, кревет е... затворено е нема кај да одлетаат. Големината и формата е како зрно ориз...
Ова да не се онакви бубачки што ги има по креветите? Јас искрено не знам да ти кажам што да правиш, не сум имала ваква мука до сега. Сум мачела мука со молци, али пред години и години. Се надевам ќе ти се реши ова. Има многу жени на фемина, можда некоја ќе прочита и ќе ти помогне.
Чекам да одговори некој како да се спасам да не го населат станот, и дали да фрлам облека... потоа знам со лаванди и сапунчиња ќе заштитувам...