Од Буњаковец си купив лаванда во саксија од тезгите со цвеќе и си ја посадив на балкон. Си ставам од цветовите во филтер ќесички за чај (ги има во ДМ), ги врзувам како вреќички и ми стојат по плакари и фиоки со облека. Од овие Данаи вреќичките имам користено, задоволна бев многу.
Neznam tocno ama izgleda najveke insekti se sobiraat vo niv. Imav volneni kebinja i sl insekti razni vo niv se sobiraa, nemase spas od niv dodeka ne frliv se.
Здраво женски. Сега купив сушална и пробав неколку опции за сушење ама ми ги вади влажни алиштата. Иначе имам кенди сушална
Мислам дека најмногу од сè мразам да чистам рерна т.е. решетките од рерната. Имам пробано со пенастото средство од ДМ, супер е за внатрешноста на рерната ама не ми помогна за стаклото од вратата на рерната и решетките. Пробав ги ставив и во машина за садови, на повисока температура - не се исчистија. Со сунѓерче и Pink Stuff паста се чисти добро, ама пак ме нервираат деловите кај што има 'спојување' не можам да ги исчистам како што сакам, трзам и со нокти и пак не е 'перфектно' Има ли некое 'магично' средство, да ги натопам и после лесно да се исчистат? Или некоја финта?
Naprskaj gi resetkite so bilo koe sredstvo za masnotii i vo kesa staj gi, posle samo so sungerce ke pomines se iskaca samo.
Здраво Ве молам предлог од кај да земам убави чаршави со ластик за на спална што нема да се растегнат, вадат и пуфкаат. Еден асален не можам да свртам, посебно перам постелнина на 40-60 степени. Претходно му викав на мм дека најмногу се пуфкаат таму кај што лежи тој, ама сега гледам и на мојата страна, плус ми се вадат од едната страна обавезно. За Битола ова или некаде онлајн да порачам.
Јас имам земеме пред некоја година од продавничето карши јавор што се истите газди со бурекот. Чаршафот нит се истегнат нит се испуфта а знам и на 70 степени да го перам.
Малку доцна пишувам, ама можеби ке се најде Во врска со стаклото од рерната, откритие ми беше дека истото се вади. Јас го покиснав во топла вода со таблета за садови, па после со сунѓер и сјај. Како ново излегува