Здраво, потребен ми е нов мултипрактик и во размисли сум што да земеме. Овој ми фати око - Gorenje Sbr 1000 Be, ве молам за искуства дали некоја го има, и како сте задоволни?
Како чистите електричен бокал? Мислам и за однадвор. Некако многу прашина ми фаќа на вдлабнатите делови па не знам со што да го чистам
Имам идеја да направам мафини за роденден на ќерката, со шлагче горе во различни бои (темата ни е еднорог). Дајте ми рецепт за мафини, уште подобро ако можам пример cakemix готов да купам. И каков шлаг и боја да купам што би издржал барем еден ден, да ги спремам од претходната вечер.
Можеш и готови мафини од маркет да купиш, оние што се од Винчини, Ети мислам и од други фирми, има и во Кам и Стокомак. Потоа само дома да ги украсиш со шлаг. Шлаг имам дома правено во различни бои исто за мафини, но не се сеќавам каков, за бојата знам дека беше во прав, за некои бои мешав комбинации.
За бојата дека праша пишав во прав, не за шлаг. А инаку јас правев шлаг исто купен во прав, ама додавав и желатин за да стои поцврст и да не ми се растопи (ептен на сред лето беше плус) ама искрено не се сеќавам на постапката, точни мерки што како правев, одамна беше. Исто имам пробано и шлаг додаден во веќе изматен путер со миксер. И така се добива цврст шлаг. Ама па тие два пати сум правела шлаг во животот и не сум баш релевантна да ти објаснам детално .
Пред некое време во Стокомак имаше во кутија смеса за мафини во бои и топери со Сирени мислам за девојче Ако успееш да најдеш, за основата може тоа. Едит: овие беа За фил горе, јас најчесто варам пудинг од ванила, 1 пакетче на 250мл млеко. Мешам со пола омекнат маргарин кристал и шеќер по вкус. Потоа додавам бои. Јас користам гел бои, и во прав може. Опции се и наместо од ванила пудинг, да земиш различни вкусови, пример јагода/малина за розово, карамела за кремасто. Зависи какви бои имаш замислено.
Земи си готови мафини од кам,потоа шлаг крем од с, измати го по упатство и додади прехрамбена боја каква сакаш боја,со шприц ги украсувале мафините и готова работа нит се растура нит ништо со гаранција,можеш и со шлаг пена ама шлаг кремот е поцврст.
Девојки хелп,не знам кој ѓавол ме тераше вчера пред да ги поминам плочките на купатилото,ја поминав вратат со Sleepy марамици за под што се,пишува и дрвени површини.Ламинат со нив чистам свети.За среќа не ја фатив цела врата само половина.Денес нелолку пати ја исплакнав бадијала е.Дајте некоја идеја ?
Од Мр. Мускуло. Пробај и со Тубофло. Имаш и за ладна и топла вода. Ова е за со топла вода. Синото е за со ладна вода.
Да. Портокаловото најчесто се користи за кади. Можеш и за лавабо да пробаш. Ама ѓезвето да го тргнеш пред да зоврие водата.
Повели и друг пат. Пробај со тоа, па пиши што си направил. Јас во Мк со тие средства завршував работа. А тука во Ге со сајла.