Со што најдобро се вадат флеки и миризба од нафта? Испрани и уште ужасно мирисаат алиштата, за флеките да не зборувам Пинк се ми вади но безуспешно овој пат.. чаре?
За миризбата само дооолго време да стојат надвор да се луфтираат неколку денови на сонце анза флеки кај мене незнам излегуваат со авакс розевотто за флеки.
Медијапан топло препорачувам. Сјаен. И кај нас најдоброто нешто дома Кујната ја користам дваесет години. Мала е, ама тогаш купивме онолку m2 колку што можевме тогаш. Не би ја мењала за друго! Се селевме двапати. Готвам секој ден во неа. Не попушти ништо, нигде. Топла вода со магична крпа еднаш, двапати месечно и ТОЛКУ. Ако сакаш мирис, капни некоја капка Ајакс или слично и бркај работа. Во право си за медијапанот. Нема замена.
Е тоа можеби зависи од материјалот,за флеката пробај со некое средство за флеки пример розевото на авакс.
Jас измешав алкохолен оцет, сода и лимон и со четкичка за заби ги чистев фугите на подните плочки во кујната, само внимавај со содата, не оставај долго да не ти се оштетат фугите. Инаку лавабото само со оцет и сода свети, исто и чешмата инокс, во купатилото имам црн туш, чешма и лавабо, само со средство за стакло поминувам.
Плочки не сум чистела до сега со оцет, инаку не го мешам со сода. Кога го користам за чистење бигор, само со оцет и потоа плакнам и пребришувам со чиста крпа. Пред да пробаш било што, тестирај прво на мала површина.
Затоа прашав за плочките долу во бањата зошо се бели и се прават со бигор како жолти, ќе пробам дефинитивно
Помини го првично со ЦИФ и сунѓер, па стави од средствата за чистење плотни и нека отстои. Помини со сунѓер и ќе се исчисти во целост.
Како ги перете крпите што ги користите за чистење во домот? Сунгерести крпи, магични/микрофибер крпи, глави од џогер и слично. П.С. Би било добро да има тема каде што ќе се дискутира сѐ за начинот на перење на различни видови алишта.