ke izlezat samo stavi gi vo masina so drugi beli alista i da bidat na vrienje i ariel e dobar prasak kako i persil.probaj i ama odma i pisi sto si napravila[mod-kirilica:1uo4vc72][/mod-kirilica:1uo4vc72]
pomossssssssssssss и јас пред некоа ден направив таква глупост, уклучив бели алишта (долен веш) и нормално на 90 стерпени, ама не видов дека тегет крпа сум ставила внатре, кога заврши машината со перење што да видам сите алишта плави па мајка ми ми рече дека со текот на перењето таа боја избледува и се губи, така да остави и ти испери ги уште 2 3 пати и може ке им излезе бојата. позз
pomossssssssssssss Има едно средство Др. Бекхем мислам дека се вика или нешто слично, коа ќе го видиш на прв поглед изгледа како Бекам ама не е, јас деновиве направив таква утка ама не бев јас крива во машината во филтерот ни се заглавуваат работи и ни пушта боја, ете се спремам и јас сега да купам па да пробам, само биди внимателна ако останатите бои се јаки ќе ги извадиш и тие бои, имаш ризик и тие да ти пуштат, јас од убави бели хеланки и маичка сега имам светло плави ко за новородено машко бебе , инаку во ДМ има едно средство, таму го има и ова за офарбани алишта, кое вади флеки ко лудо, се става една кесичка во машина и сите флеки ги вади, јас и го купив заради овие маички ама заборавив да ги ставам во машина па сега ќе купам пак да видам дали ќе ми ја извади бојата бидејќи ми е доста поефтино од ова Бекамот. На времето мајка ми ми вика вадела бои така што покиснати алиштата во прашак за бели ги оставала на сонце да стојат, ама пробав и јас и нејќе , вараќина не е исто со солна киселина и немој да ставаш на алишта може да ти изгорат, башка како ќе ги цедиш после, плус и мириса одвратно киселинава, подобро не пробувај
pomossssssssssssss Пробај со варагина не се плаши нема да се оштети ништо, само немој да ставиш многу, од зависност на тоа колку алишта си извапцала, јас еднач една бела мајца која многу си ја сакам на рабовите ја извапцав со црвено и одма во варагина, едно кафено капаче,,, стоеше можеби 10 минути и излезе како нова позз
pomossssssssssssss Vi blagodaram na sovetite..... Ke probam so se sto mi kazavte pa ke vidam sto ke napravam. Ako ne izleze bojata ke moram da se prostam so niv Pozdrav
Драги феминки, Да ви кажам дека и покрај сите обиди да ја извадам бојата од фарбаната облека беа неуспечни. Едноставно се простив со омилените парчиња облека кои несакајќи ги офарбав. Сега ги носам за по дома..... Поздрав
Со што може да се отстранат жолти дамки на када за бањање? Малку над дното има како бледо-жолти линии на кадата, како вапцана е. Не се забележува многу ама пак се гледа. Секогаш ја чистиме со средство за санитарија ама џабе е. Мислев да пробаме со сода бикарбона, дека има избелувачко дејство, ама не знам. Секој совет би бил добредојден, само да се отстрани тоа .
Твоите деца сакаат да цртаат насекаде освен на хартија? Како да отстраниш мастило, боја, и др.? Мастилото отстрани го со крпа колку што можеш повеќе. Потоа под флеката стави бело крпче и натопи ја флеката со друго бело крпче. Може да помогне и ако употребиш и чист оцет или алкохол (ако е дозволено да се користи на таа ткаенина) Шминката е добра на твоето лице, но не и на твојата облека... Стави го делот со флеката на книжна салфетка и намокри го задниот дел со 90% алкохол (ако материјалот го дозволува тоа и ако флеката не е мрсна). Ако флеката е мрсна, тогаш користи некој отстранувач на мрснотии.
Кажете ми некое добро средство за одводи? Нешто затнато ми стои мијалникот во кујна, ама добро би ми дошло средството и за одводод на мијалникот во вц и за оној на кадата.
Ако сакаш хемија,пробај со Ajax или Cilit beng,задоволна сум и од двата.Напрскај ,нека отстои 15 минути ,изрибај,исплакни.Или поприродно ,во оние шишиња со распрскувач стави 3 прста вода ,3 лимонтуса,1 поголема кесичка сода бикарбона или 3 помали и 3 прста вода.Смучкај испрскај,нека стои 15 минути изрибај исплакни.Или обичен оцет загреј го да зоврие посипи нека постои изрибај исплакни.Јас и од трите начина сум задоволна.Ова особено и кога не сум баш при пари. .
Mr. Muscolo гелот или гранулите. Има и други средства, Cevomill, Gloss и слични... ама од ниедно не сум нешто посебно задоволна... за мијалникот во кујна може ќе помогне, ама за одводот од кадата или туш кабината во wc треба влакната да се отстранат прво, па после да ставиш вакво средство. Ништо не ги отстранува влакната
Jaс еднаш ставив од гранулите во одводот, а на решетката имаше влакна..и ме изненади што ги "стопи". Тоа ми беше чисто ради експеримент и успеа Ама за поголеми затнувања само средство не помага, треба подбутнување со некоја жица, а видов дека рекламираат сега нов Mr. Muscolo со сајличка така да ваљда е добра за помош при одзатнување.
Вчера ми се истури плава шминка на тепихот и се размачка, денес сакам да го перам.Иначе тепихот ми е светол, беж боја е , со густи големи влакна.Е сега прашањето ми беше, дали да го перам само со обичен прашок, Билјана шо е за перење теписи?Само страв ми е да не го размачкам уште повеке, па од беж да стане бежово плав.Може ли некоја да ми даде совет, што да направам, од искуство нешто?
На кој начин да отстранам кинеска миризба?? Земав едно перниче онакво за патување и ми дадоа ново неотпакувано во продавницата. И кога го отворив дома ме дочека онаа "прекрасна" ужасно силна ареа која произлегува од кинески производи Не знам дали сама од себе ќе изветрее или можам да сторам нешто? Хелп!
Раствори омекнувач за алишта и стави го во пумпица со распрскувач.Испрскај го.Можеби ќе помогне.Мене оваа финта со омекнувачот ми служи како освежувач на просторија, на облеката, мебелот и завесите.Поевтино е а и супер мириса
Девојки малку срамота е прашањево али морам да си прашам Сакам да пуштам шарени алишта за перење ама не знам на колку степени