Девојки, како одржувате антрацит мебел ? посебно кујна ? со кое средство крпа. Многу е специфично за одржување
Мене од ариел капсули ова ми се случи.Сигурна сум од нив беше. Јас се перам во машина,нежните работи на деликејт програма и на мала центрифуга
И јас користев Ариел, ама прашок не капсули. Ќе му оштетам уште некоја маичка па ќе преминеме на машинско перење
Се' е можно, прашоците и детергентите кај нас може да содржат и хлор (хлор предизвикува вакви дамки), оти никој не ги проверува и контролира, башка кај нас ѓубрето од ЕУ го носат.
@Alm. и мене вакви дамки стопати ми се имаат направено, најчесто на пешкири и кујнски крпи, а еднаш и на пижами. На друга облека не. Баш се чудев од што може да се. Користам Ариел капсули, во ЕУ купени.
Жени помош. Си купив од оваа тава за пржење и вчера првпат ја употребив, пржев кременадли во неа. И сега ја измив, испадна се многу лесно меѓутоа каде што стоеле, каде што се пржеле самите кременадли има како бели траги. Пробав со арф, со жешка вода, не излегуваат. Дали некоја знае што да употребам за да ги извадам тие бели траги? https://shop.bratstvoinox.com.mk/image/cache/data/webp-net-resizeimage-1-600x600.jpg
Да ја ставиш во машина за садови? Јас имам ваква ми се има исто случено и така ми излезе,исто можеш да пробаш да туриш вода да врие со сода бикарбона па после да ја измиеш