Сакам да се пробам дома да декорирам. Онака, за родендени ко ќе дојди ред, ништо специјално Ме интересира сега. За да испадни вака шлагот цврст и да трае цел ден во истата форма, значи цврст да е. Што треба да направам? Боја ќе треба ..тоа знам . Ама за цврст да е вака И со што шприц е за вака да изгледа?
Жени, ве молам за помош. бигор наталожен во вц школка, како да исчистам? Сум ставала киселина и на крпа да преноќи, со нож имам гребено, не се вади никако, одвратно изгледа безразлика што редовно ја чистам…
Ќе истуриш полирапид да стои 10 мин па врела вода. Неколку пати така и после греби го со нешто јас со капаче од освежувач го бутнав закоравен со години во дуќан на работа .
Ке ја извадиш прво водата со сунѓерче Па ке ставиш полирапид и остави саат време После со сунѓер ке ја поминеш
Не знам како се вика алатот, мм вика чекан штемајз, потчукнуваш со тоа и излегува. Со друго ништо не ни успеало. А за доле тоа што се како флеки, вадиш вода, истураш солна киселина и за брзо ќе светне.
Изгледа не објаснив убаво, бигорот е вертикален, значи навечер што со години течело вода се има наталожено. Пробав прееска со полирапид истурив пбемна количина па врела вода па стругав ама не успеа
Да вертикален дуќанот бил затворен водата си течела дури зелено имаше фатено. Полирапид да стои 10 мин па врела ама врела вода вриена на шпорет или бокал и ќе попариш некои 3-5 пати без триење. После ќе го стругаш со нешто поостро пример нож ,капаче од тие за освежувач како мене или она за чистење плотни.
Слој крпа или хартија натопен со оцет остави да отстои врз, па цела ноќ. После би требало да го одлепиш со ноже или врз него чукај.
Ако го правиш од кесичка ќе го направиш погуст шлагот и гајле ќе немаш. Поубава варијанта ти е путер крем но ќе треба да пазиш да не ја фати ептен топло тортата, ама налик е многу поубав квалитетот од чист шлаг. Еве ти идеја, од прилика вториот и шестиот во првот ред би требало да ти завршат работа, но можеш да експериментираш и со другите. Трпи еднорогот
Од се на светов, не можам да пеглам Моментално и почнав со работа после 5 месеци породилно, и со бебето и тоа плус никако не можам да стигнам. А маици само се трупаат зошто лето е, се потиме. Така да дали можеби знаете за некои што пеглаат по асални цени? Реон Карпош 2, Веро Тафталиџе....
Дааа знам, памтам. Ти и сестра ми, тие сте ај кога ќе порасне бебка кај тебе на пеглање ќе праќаме работи
Дестилирана пожелно, барем во Скопје само дестилирана препорачувам. Мерак ми е чистењето со него, прозори и пвц врати како чисти, цут бели се.