Пеглата ми пушти некои црнила како талог од кафе.. на едно алиште пушти одма земав да го исперам на рака не се пере.. со што да ја исчистам ми е страв да земам да пеглам сеа да не ми упропасти уште нешто.
Со парацетамол исчисти ја одма ке излезе тоа црното и на крај со влажна крпа како нова ќе биде Едит: малку нека е млака пеглата за парацетамолот да се стопи додека чистиш(јас со пинцета го држам)
Така знам ама тоа е за изгорена пегла. Овие црнила на даската што се од дупчињата истекоа... не е загорена. Дали од прашина е што стоела ,дека нова стоела 2-3 г или од што стварно не знам.
Ако ставаш вода првпат, испушти ја без пеглање преку дупчињата да се исчисти. Прави го тоа се додека не почне чиста вода да излегува.
Како да печам во рернава? Уклучив на 200 степени, и од лево на тоа второто, не печеше... Тимерот го уклучив на 20, и почна ама малтене ќе ми изгореше... Која е процедурата на печење пр ориз, пиле?
Треба и да одбереш кој греачи да се пуштени, дали долниот или горниот или двата. Одбери програма (на сликава ми изгледа ветилаторот/одмрзнување ти е одбрано), температура и намести го тајмерот.
И јас имам на горење рерна слична,ќе стиснеш од лево на тоа што ти шесто по ред почнувајќи од нула,што има две цртки и горе и доле,тоа е за печење и долни и горни греачи, второто мислам дека е со вентилатор и по ќе ти го исуши јадењето. И обавезно кога ќе наместеш се мора да стиснеш на копчето старт за да почне да пече,тоа ти си пропуштила .
Сите бели маички ми се пожолтени под ракавите, чаре? Пробав со вениш, авакс, некое средство од дм за флеки, дм ќесички за избелувње, сапунот од ДМ, некој спреј исто од ДМ денктмит и ништо. Ги перев на 60 степени, џабе.
Престани да користиш дезодоранс со алуминиумски соли за да спречиш да се појават нови, а за да ги отстраниш старите не знам како да ти помогнам
Сум ставала и јас кога сум немала ништо друго, не чист оцет, туку растворен со вода, ама не ми чисти како средство. Ако е само со оцет очистен кафематот брзо ми светнува пак за чистење.
Пробај со тие магичните сунгерчиња што ги има во Кам, мислам дека има шанси да ги извадат флеките. Вака некако изгледаат, горната страна им е црвеникава, долу се бели.
Да, ги знам, само дека треба нели прво да се намократ, па да не се размачка уште толку. Ова се од мајстори траги