Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    5.901
    Покрај лајсни меѓу плочки и таркет имам траги од лепило или нешто слично, од самата изведба. Како да ги извадам? Од страната на таркетот извадов сѐ со нитро разредувач, од страната на плочките мака мачам, ни со шпакла не се вади...
    IMG_20251006_211532.jpg IMG_20251006_211614.jpg

2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.757
    Допаѓања:
    13.753
    Оди во земјоделска аптека, има едно се вика храна за глувци, буквално е некој тип на житна храна со отров и мирис што ги примамува да го јадат, после ова само мртви ќе ги исфрлите глувците.. Во било која земјоделска аптека, објасни им како делува и ќе ти дадат што треба.

3. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    1.045
    Ај жени помош, се надевам ја погодив темата. Малово ноќеска ми поврати баш убаво на душекот на спална. Додека извадам чаршафот повраќаницата веќе пробила на душекот. Пошто беше 2 саат ноќеска зачистив ради реда со глос антибактериски марамици. Флека речиси нема но мириса, труе на кисело. Е сега, душекот ни е нов, пред 2-3 месеци е купен значи не е за хемиско. Дали има некое средство со кое можам да пробам да го исчистам или сепак да викам некоја фирма дома да ми го средат иако некои што ги прашав не ми гарантираат за миризбата.

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.353
    Допаѓања:
    82.007
    Да ставиш убав слој сода бикарбона и да оставиш неколку часа да го упие мирисот? Би требало да помогне.

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    1.045
    Фала ти, баш ќе пробам.

6. Sonrisaa

Sonrisaa Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Ве молам предложете ми каде да најдам се што е потребно за купатило санитарија плакари умивалници да биде со добар квалитет, внатрешни врати лустери
    И дали некој има добро искуство со beksac sanitary mk ?

7. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    За санитарии можам да ти ги препорачам фригошоб, доста интересни работи имаат, баш сега купувавме ние.

На Sonrisaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    527
    Ја со бел оцет извадив вакви дамки. Уствари прво со ацетон за нокти пробав. Натопив сунѓерче со ацетон и рибав на тоа плочките со сета сила. Снемав ацетон и после бел оцет натопив на сунѓерче и полека исчезнаа. Исто беше глет маса, лепила, боја истурено на плочките што цел месец стоело. Пробав и со кујнска жица натопена во оцет, и тоа помогна, само внимателно да не ги изгребеш плочките или да не ти останат темни дамки пошто жицата пушта боја, одма пребришувај. Моите плочки се малку потемни од твоите. Ги отстранив дамките после 3-4 пати чистење, не одма.

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    3.194
    Јас креветите ги чистам со овој спреј од Дм и многу сум задоволна
    Исто бебе и дете имам,кога помочкано,кога повратено..
    Напрскај убаво со сунѓерче помини и остави го да се исуши

IMG_20251009_093627.jpg

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    1.045
    Една феминка погоре ми кажа сода бикарбона а најдов и на нет исто како средство да си направиш со 3% хидроген, соба бикарбона и капка две сјај или течен сапун. Јас со ова пробав и стварно помогна, кажуваж за да на некој друг му се најде.
    Инаку, спрејов баш го гледав и не знаев дали е ефикасен за да го земам не баш за душеков туку ете пример за начкана храна, чоколада и слично за трпезариска столица, на гарнитура...Фала ти, баш ќе го пробам.

На Alex.T и Bettina23 им се допаѓа ова.
  11. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    11.898
    Го испрскав ѕидот со кафе, не е многу ама се познава. Пред да направам поголема беља и да го дозамачкам, да си прашам до што најлесно би се избришало?
    20251009_145229.jpg

12. Angel.123456789

Angel.123456789 Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2025
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    70
    Жени,се може да се исчисти и испери ама дефинитивно како да се исчисти пудра за шминкање од облека.Помош
    Многу е мрсна и по 100 перења флека има .

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.353
    Допаѓања:
    82.007
    Пробај со "магичните" сунгерчиња од Кам, Vigo мислам дека пишуваше на опаковката. Би требало да го тргне, мене ме има спасено, ги тргна флеките од кафе и не го замачка ѕидот.

На MarigoldA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Како исчистивте после фугирањето на плочките? Во неделата чистевме со ајакс, оцет, ама вчера кога отидовме пак не беше баш исчистено, па викам да не има некое средство што ќе исчисти скроз.

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.157
    Допаѓања:
    184.858
    Нема
    Најефикасно средство за бигор на фармаси ама и со тоа си сака стругање и тоа повеќе пати
    Од 1 2 пати не испаѓа

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    1.001
    Има средства секаде кај што се продават плочки, само незнам како се викаат.. А и најдобро е да прашаш таму да ти дадат соодветно во зависност од фугата дали е епоксидна или цементна и во зависност од плочките. И спомна дека чистиш со оцет, ако ти се плочките од природен камен можеш да ги оштетиш со киселина.
    Инаку може да се исчисти и со сјај и топла вода, 3-4 пати пребриши и често пери ја крпата со што бришеш за да не ти останува бело.

На SummerGirl и bookslover им се допаѓа ова.
  17. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Да да читав и јас после тоа дека неколку пати ќе мора да се исчисти, фала ти

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Чистев со оцетот од ДМ што е помешан, не е чист оцет. Инаку ќе пробам пак со сјај и вода, фала ти многу

На SummerGirl и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  19. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    365
    Дали има некој начин да се спаси постара јакна од скај кај која почнала да се љупи кожата?

20. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    6.205
    Со што можам добро да ги исчистам фугите во вц? Најдобро ми е со саво и најефикасно ,ама дали има некое исто така добро а да не е со толку јака миризба па да можам да го користам почесто?