Покрај лајсни меѓу плочки и таркет имам траги од лепило или нешто слично, од самата изведба. Како да ги извадам? Од страната на таркетот извадов сѐ со нитро разредувач, од страната на плочките мака мачам, ни со шпакла не се вади...
Оди во земјоделска аптека, има едно се вика храна за глувци, буквално е некој тип на житна храна со отров и мирис што ги примамува да го јадат, после ова само мртви ќе ги исфрлите глувците.. Во било која земјоделска аптека, објасни им како делува и ќе ти дадат што треба.
Ај жени помош, се надевам ја погодив темата. Малово ноќеска ми поврати баш убаво на душекот на спална. Додека извадам чаршафот повраќаницата веќе пробила на душекот. Пошто беше 2 саат ноќеска зачистив ради реда со глос антибактериски марамици. Флека речиси нема но мириса, труе на кисело. Е сега, душекот ни е нов, пред 2-3 месеци е купен значи не е за хемиско. Дали има некое средство со кое можам да пробам да го исчистам или сепак да викам некоја фирма дома да ми го средат иако некои што ги прашав не ми гарантираат за миризбата.
Да ставиш убав слој сода бикарбона и да оставиш неколку часа да го упие мирисот? Би требало да помогне.
Ве молам предложете ми каде да најдам се што е потребно за купатило санитарија плакари умивалници да биде со добар квалитет, внатрешни врати лустери И дали некој има добро искуство со beksac sanitary mk ?
За санитарии можам да ти ги препорачам фригошоб, доста интересни работи имаат, баш сега купувавме ние.
Ја со бел оцет извадив вакви дамки. Уствари прво со ацетон за нокти пробав. Натопив сунѓерче со ацетон и рибав на тоа плочките со сета сила. Снемав ацетон и после бел оцет натопив на сунѓерче и полека исчезнаа. Исто беше глет маса, лепила, боја истурено на плочките што цел месец стоело. Пробав и со кујнска жица натопена во оцет, и тоа помогна, само внимателно да не ги изгребеш плочките или да не ти останат темни дамки пошто жицата пушта боја, одма пребришувај. Моите плочки се малку потемни од твоите. Ги отстранив дамките после 3-4 пати чистење, не одма.
Јас креветите ги чистам со овој спреј од Дм и многу сум задоволна Исто бебе и дете имам,кога помочкано,кога повратено.. Напрскај убаво со сунѓерче помини и остави го да се исуши
Една феминка погоре ми кажа сода бикарбона а најдов и на нет исто како средство да си направиш со 3% хидроген, соба бикарбона и капка две сјај или течен сапун. Јас со ова пробав и стварно помогна, кажуваж за да на некој друг му се најде. Инаку, спрејов баш го гледав и не знаев дали е ефикасен за да го земам не баш за душеков туку ете пример за начкана храна, чоколада и слично за трпезариска столица, на гарнитура...Фала ти, баш ќе го пробам.
Го испрскав ѕидот со кафе, не е многу ама се познава. Пред да направам поголема беља и да го дозамачкам, да си прашам до што најлесно би се избришало?
Жени,се може да се исчисти и испери ама дефинитивно како да се исчисти пудра за шминкање од облека.Помош Многу е мрсна и по 100 перења флека има .
Пробај со "магичните" сунгерчиња од Кам, Vigo мислам дека пишуваше на опаковката. Би требало да го тргне, мене ме има спасено, ги тргна флеките од кафе и не го замачка ѕидот.
Како исчистивте после фугирањето на плочките? Во неделата чистевме со ајакс, оцет, ама вчера кога отидовме пак не беше баш исчистено, па викам да не има некое средство што ќе исчисти скроз.
Нема Најефикасно средство за бигор на фармаси ама и со тоа си сака стругање и тоа повеќе пати Од 1 2 пати не испаѓа
Има средства секаде кај што се продават плочки, само незнам како се викаат.. А и најдобро е да прашаш таму да ти дадат соодветно во зависност од фугата дали е епоксидна или цементна и во зависност од плочките. И спомна дека чистиш со оцет, ако ти се плочките од природен камен можеш да ги оштетиш со киселина. Инаку може да се исчисти и со сјај и топла вода, 3-4 пати пребриши и често пери ја крпата со што бришеш за да не ти останува бело.
Чистев со оцетот од ДМ што е помешан, не е чист оцет. Инаку ќе пробам пак со сјај и вода, фала ти многу
Со што можам добро да ги исчистам фугите во вц? Најдобро ми е со саво и најефикасно ,ама дали има некое исто така добро а да не е со толку јака миризба па да можам да го користам почесто?