Иам мало зајаче кое го чувам онака на отворено (да се шета по дома) и си кака и мочка каде сака нормално (немаме килими) ... Е сега со каките и така и така, ама од урината почна многу да мириса иако одма чистам со средство едно на база на лимон, бришам со влажните марамици за паркет и плочки од ДМ ама неќе... си мириса бајаги... Прашањево ми е, што да купам, со што да чистам има ли некој неутрален распрскувач, да не мириса толку, чаре?
Чаре да му најдиш место на зајчето и да си седе таму. Друго се ти е џабе и ке ти мериса. Не викам дека треба да биде нинстоп затворено, пуштај го по саат, два дневно ама не цело време. Со што и да чистиш нема да помогне
^^ Јаооо, куку мене значи. А нешто, било што... да исчистам онака генералка и да го стаам зајачето негде на сигурно после?
^Види во пет-шоп дали имаат некое средство, инаку било кое средство на база на амонијак би требало да го уништи мирисот.
Добро утро невести и моми, пак јас со оваа паста хидроген. Се опремив вчера со тајните состојки. Ама сега да ве прашам Lilit & Moira оти веќе сте ја користиле, или друг ако знае нека каже. Може да измешам одеднаш повеќе од што ми треба од една употреба и така да си чувам смесата готова во секој момент, како паста по потреба за корисрење или се случува некој хемиски процес при мешање и поминува дејството ако стои?
За истото и јас сум размислувала ама по мојава логика ми се чини дека не може затоа што откако ќе се спојат заедно содата и хидрогенот (или оцет), нели почнува содата да "врие" и тој процес после некое време престанува откако ќе се растопи содата, а така поминува тоа разорн дејство што го има на почетокот кога ќе се измешаат. Дали е сигурно така не знам..
И јас синоќа решив да ја испробам смесава. Имам едно старо шпоретче со прилично прљаво стакло од рерната и тоа беше тестер, викам ако ова го исчисти тогаш може се! Имав гости и немав време да ја припремам смесата туку само испрскав со хидроген и на него потурив со содата мерки од око, иако малку претерав со количината. Го оставив до сабајле и денес само поминав со сунѓерче и без триење излезе цела нечистотија која сигурно е и со месеци стара. Препорачувам!!!
Ах помош ми треба ама што побрзо ,значи ставив ново тенџере на рамна плоча да загреам вода ама не сум видела дека има залепено налепница одоздола а таа да ти била пластифицирана и ми се залепи на плочата е сега незнам со сто да пробам да го исшистам шпоретот да ставам оцет и сода бидејки немам во моментов хидроген ,помагајте нова плоча и одма ја сјебав работава , да средам дур не дошол маж ми кој ке го слуша после цело време ке ми попува .
Нека се излади прво ринглата, па потоа исчисти ја со вода и сода, и на крај алкохолен бел оцет, за да ја светни За плотна правиме муабет, така?
Да за плотна ке пробам сега веднаш со сода и вода па да видиме имам и Арис дома ама незнам дали со него се чисти плотна . Ајде да пробам со сдава ако не ја бива ке пишам да дадеш друг совет смисли ти Мојра оти мав ми е работава .
Спојлер Леле морам да ти смислам нешто невидено, оти иначе маф е работава, јас на душа ќе те носам Јас мила само оваа смеса ја знам, ама пусто ти немаш хидроген пероксид во моментов. Замена не знам да ти кажам, освен да пробаш со одмрснувачот Арис, тој нема нешто што не вади Ако го немаш и него, ќе треба да се помачиш и да тркниш до продавница да го купиш, друго решение немам
јас со Арис ја чистам плотната, потоа со средство за прозорци за сјај. ЗНачи проверен е Арисот. Утре имам генералка па ќе пробам со хидроген и сода.
Пробав и со сода и вода ама тешко одеше и ставив Арис ми заврши работа ,се спасив ајде сега на кафе да ве частам које ке го слушаше оној мојов ,ете ти реков за тебе не е плотна рамна ке ми ја изедеше душичкава ,епа сега и кафето да претече немам гајле лек има ама и како викаат ново е дур не се исфлека,првата флека е болна после ајт на здравје
внимавај и на килажата, една пријателка ставила ексрес лоне да топли вода(8кг) и ја скршила плотната. Овој е еден добро намерен совет да си знаеш пошто нели е нова де
Фала за советите ,епа тогаш стварно само за гледање биле ова плотниве што е 8л вода на шпорет на две рингли по 4л значи треба да се внимава по колку литри се става ако се готви напоредно .
Ај и јас да прашам ,што се подразбира под чистење во домот? Што се чистите со пастава,не за друго одприлика да знам каде да ја употребам. А ова со овошјево и зеленчукот ми мати памет некако,јас искрено не би го пробала,нема да го разјаде ?