1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.734
    Допаѓања:
    23.820
    Иам мало зајаче кое го чувам онака на отворено (да се шета по дома) и си кака и мочка каде сака нормално (немаме килими) ...

Е сега со каките и така и така, ама од урината почна многу да мириса иако одма чистам со средство едно на база на лимон, бришам со влажните марамици за паркет и плочки од ДМ ама неќе... си мириса бајаги...

:tmi:

Прашањево ми е, што да купам, со што да чистам има ли некој неутрален распрскувач, да не мириса толку, чаре?

:tmi:

2. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667

Чаре да му најдиш место на зајчето и да си седе таму. Друго се ти е џабе и ке ти мериса. Не викам дека треба да биде нинстоп затворено, пуштај го по саат, два дневно ама не цело време. Со што и да чистиш нема да помогне

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  3. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.734
    Допаѓања:
    23.820
    ^^

Јаооо, куку мене значи.

:(

А нешто, било што... да исчистам онака генералка и да го стаам зајачето негде на сигурно после?

4. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.734
    Допаѓања:
    23.820

5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.755
    ^Види во пет-шоп дали имаат некое средство, инаку било кое средство на база на амонијак би требало да го уништи мирисот.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  6. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Добро утро невести и моми, пак јас со оваа паста хидроген. Се опремив вчера со тајните состојки. ;) Ама сега да ве прашам Lilit & Moira оти веќе сте ја користиле, или друг ако знае нека каже. Може да измешам одеднаш повеќе од што ми треба од една употреба и така да си чувам смесата готова во секој момент, како паста по потреба за корисрење или се случува некој хемиски процес при мешање и поминува дејството ако стои?

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    За истото и јас сум размислувала ама по мојава логика ми се чини дека не може затоа што откако ќе се спојат заедно содата и хидрогенот (или оцет), нели почнува содата да "врие" и тој процес после некое време престанува откако ќе се растопи содата, а така поминува тоа разорн дејство што го има на почетокот кога ќе се измешаат. Дали е сигурно така не знам..:)

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.044
    Допаѓања:
    257.716
    И јас синоќа решив да ја испробам смесава. Имам едно старо шпоретче со прилично прљаво стакло од рерната и тоа беше тестер, викам ако ова го исчисти тогаш може се!
    Имав гости и немав време да ја припремам смесата туку само испрскав со хидроген и на него потурив со содата мерки од око, иако малку претерав со количината. Го оставив до сабајле и денес само поминав со сунѓерче и без триење излезе цела нечистотија која сигурно е и со месеци стара.
    Препорачувам!!!

На cecilia, Moira, imelda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    Дали некој дома има вграден камин со парно? :?:

10. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    А демек и оцет (предпоставувам алкохолен) може да се користи наместо хидроген?

11. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Ах помош ми треба ама што побрзо ,значи ставив ново тенџере на рамна плоча да загреам вода ама не сум видела дека има залепено налепница одоздола а таа да ти била пластифицирана и ми се залепи на плочата е сега незнам со сто да пробам да го исшистам шпоретот да ставам оцет и сода бидејки немам во моментов хидроген ,помагајте нова плоча и одма ја сјебав работава , да средам дур не дошол маж ми кој ке го слуша после цело време ке ми попува .

12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Нека се излади прво ринглата, па потоа исчисти ја со вода и сода, и на крај алкохолен бел оцет, за да ја светни :)
    За плотна правиме муабет, така?

13. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Да за плотна ке пробам сега веднаш со сода и вода па да видиме имам и Арис дома ама незнам дали со него се чисти плотна .
    Ајде да пробам со сдава ако не ја бива ке пишам да дадеш друг совет смисли ти Мојра оти мав ми е работава .

14. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Леле морам да ти смислам нешто невидено, оти иначе маф е работава, јас на душа ќе те носам :D
    Јас мила само оваа смеса ја знам, ама пусто ти немаш хидроген пероксид во моментов. Замена не знам да ти кажам, освен да пробаш со одмрснувачот Арис, тој нема нешто што не вади :) Ако го немаш и него, ќе треба да се помачиш и да тркниш до продавница да го купиш, друго решение немам :sweat:

15. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    јас со Арис ја чистам плотната, потоа со средство за прозорци за сјај. ЗНачи проверен е Арисот. Утре имам генералка па ќе пробам со хидроген и сода.

16. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Пробав и со сода и вода ама тешко одеше и ставив Арис ми заврши работа ,се спасив ајде сега на кафе да ве частам које ке го слушаше оној мојов ,ете ти реков за тебе не е плотна рамна ке ми ја изедеше душичкава ,епа сега и кафето да претече немам гајле лек има ама и како викаат ново е дур не се исфлека,првата флека е болна после ајт на здравје ;)

17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    внимавај и на килажата, една пријателка ставила ексрес лоне да топли вода(8кг) и ја скршила плотната. Овој е еден добро намерен совет ;) да си знаеш пошто нели е нова де :)

18. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Фала за советите ,епа тогаш стварно само за гледање биле ова плотниве што е 8л вода на шпорет на две рингли по 4л значи треба да се внимава по колку литри се става ако се готви напоредно .

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Moже и едното и другото да се користи, само хидрогенот е поефикасен.

20. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Ај и јас да прашам ,што се подразбира под чистење во домот? :D Што се чистите со пастава,не за друго одприлика да знам каде да ја употребам.
    А ова со овошјево и зеленчукот ми мати памет некако,јас искрено не би го пробала,нема да го разјаде ?