1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Hе сум знаела за сјајов еј :D A колку блузи имам исфлекано со масло :tmi:

2. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    632
    Арис вади мрсни дамки, а не ја оштетува ткаенината.
    Штом брат ми го извади од маица уљето (за автомобил/мотор), а помрсно од тоа здравје.
    И јас баш пред неколку дена се чудев со што да ја извадам огромната мрсна дамка што мажле ја направил додека како мало детенце јадел пастрамајлија и кога брат ми спомна за уљето, си велам да пробам :)

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.894
    Допаѓања:
    25.986
    А офарбан џемпер? Можам некако да го оправам? :( Само што го купив, го покиснав со друг црвен џемпер и сега има флеки :(
    Па никогаш ништо не ми се офарбало со рачно перење :(

4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Темните алишта никогаш немој да ги мешаш со светли и секогаш да ги переш во ладна вода.
    Проба ли да го препереш џемперот?
    Каква боја е?
    Обиди се со Вениш или во легенче со вода стави сода бикарбона и остави го џемперот повторно да кисне.

5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.894
    Допаѓања:
    25.986
    Тиркизен е... Ке го ставам сега во сода бикарбона, па ако не излезе, здрајве, ќе го носам по дома. Фала ти!

6. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Правев пудинг ама не ми испадна убав, течен ми беше како млекото што е, и сега го истурив во водник, има шанси да се затни водникот или?? :?: :?:

7. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    476
    Домаќинки, кога перете алишта со течен детергент, како го ставате?
    Дали во преградата за прашок или во оние куглите од Лира :lol: такви сите по дома имаат,гарант!
    До сега сум ставала и така и така, ама кога перев во машината на свекрва ми.
    Сега си купивме нова машина, па сакам да си ја пазам повеќе ;)

8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Јас го ставам во преградата за прашок :)

9. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Итно ми е...минатата недела ми се истури безбоен лак на црни тренерки и тогаш малце го забришав со вода,мислев дека со перењто ќе падне...ама гледам дека не паднало и уште стои....со што можам да го отстранамм ? :sweat:

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.401
    Допаѓања:
    200.953
    Јас во куглите од Лира ставам, ако ставам во преградата за прашок, сиот ќе ми се разлее уште пред да ја затворам фиоката со прашокот. Има некои машини, имаат специјален затворач во преградата за прашок, кој служи за да го задржи течниот детергент во преградата барем додека да почне перењето. Мојата нема такво.
    Инаку, и овде ќе кажам, за тие што не сакајќи ви се офарбале алишта, ова е спасот

Таа кутијата што пишува Eliminator nepozeljnih boja. Инаку има и марамчиња за впивање на несаканите бои, ама тие имаат ефект во текот на перењето. Има и прашок за избелување на долна облека. Инаку, овој елиминаторов е како прашок. Алиштата се перат рачно или во машина - јас ги пуштив во машина на 40 степени (веќе испрани алишта, само со овој прашокот), и бојата излезе веднаш. Ама :!: излегува секоја можна боја, останува оригиналната боја со која фабрички е бојадисуван материјалот, односно сите шари и бои што ги има фабрички, си остануваат, а она што е вишок (дури и фарбано пред да се продава), излегува. Со оглед на квалитетот на облеката кај нас, може да се изненадите (непријатно).

И уште нешто. Аман, зошто алиштата никогаш не ми се клот бели кога ќе ги извадам од машина, испрани на 95 степени? До скопскава вода е? Во Охрид ми излегуваат бели, пребели, овде сиви :worried:

11. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    ^ Да, до водата е :)

12. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    2.358
    Каде може да се купат овие производи?

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.401
    Допаѓања:
    200.953
    Ги има во Тинекс, во делот кај што се средствата за вадење дамки, Вениш и слични :)

Фала Моира, претпоставував дека е до водата... ама ај да прашам јас :)

На Alondra му/ѝ се допаѓа ова.
  14. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Изгледа и кај мене водата е виран, прашував јас порано оти белата постелнина не ми излегува бела, на 95 исто. Ќе треба бунар да копам изгледа, или да озбилно тражам ператник котел, веќе мало богатство ме кошта перење со оној прашок за белеење на секое перење, плус перниците додатно почнав да ги киснам во сад преку ноќ.

15. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029

Некоја помош за ова? :wasntme:

16. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Лак се брише само со ацетон, ама колку ќе се извади од тренерка не знам, пробај

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Циа не требало да го бришеш кога ти капнал, туку да го оставиш да се засуши и после ќе можеш да го изгребеш. Пробај и сега со нокти да го изгребеш, би требало да илезе колку толку. Не пробувај со ацетон можеш да ја влошиш ситуацијата.

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  18. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Па ме страв да фанам со ацетон,и затоа ве прашав за некое друго решение,оти многу се познава :worried:
    ќе видам утре со нокти ќе изгребам,шо ќе падне ќе падне.

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    рачунај ставиш ли ацетонке обеле и самиот матерјал едино на 60 да ги пуштиш да се исперат у перална белки на повисокатемература ке испадне а па и пробај со пегла како мастика со вадиме и да ги уништиш не губиш ништо веке се уништени :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ама те утешив а???? :rofl: :rofl:

20. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Како да извадам розев маркер од темнозелена кошула? Пробав со Омнио бианко, ама не се извади! Хелп