Јас сакам да ви дадам совет како лесно да ви се лупи свареното јајце за неколку секунди наместо да се нервирате лупејќи го делче по делче 10 минути. За да го постигнете тоа, само ставете малку сол во водата додека се вари јајцето и потоа ќе немате проблем
Јас ставам сол секогаш кога варам јајце ама за да не пука (и стварно не пука), не сум знаеле дека заради солта се лупи убаво
Да ве прашам нешто. Помалата ми сестра вчера ми ја зела горната тренерка и се напрскала со антиперспирант, и цела бела линија има Мајка ми преска ја стави да се пере па има ли шанси да не се тргне таа белата линија?
Дечки, да ве прашам... Малку е глупаво, ама јас сум баш очајна домаќинка со уплав од машината за перење. Дали може да пуштам машина само со една бела бањарка? Ќе ја наместам програмата за бели алишта, дотолку сум веројатно писмена, ама да не ја расипам? Немам друго бело, а не можам да чекам да се трупа, ја сакам бањаркава чиста и мирисна... ?
Можеш да ја пуштиш. Еве сега јас ја пуштив со неколку гаќички и со еден чаршав што е многу малку. Нема да ја расипеш. Мајкиве обично не пуштаат толку празна машина ради трошок.
машината нема да се расипе со една бањарка,може само да тропа повеќе кога ќе работи центрифугата оти ќе биде празна.јас бидејќи сега купив нова машина за перење и ја пуштивме првиот пат празна за да ја измие целата машина за перење со вода па не и беше ништо ,затоа можеш да бидеш мирна и за една бањарка.
Тренди нема смисла неколку саати да врти машината само за една бањарка, плус може да ти се случи многу да ти мрда машината и да се тресе кога ќе работи центрифугата од проста причина што машината ќе ти биде празна. Мој совет кога веќе колку сакаш да ја испереш бањарката, стави ја и постелнината, чаршави ова она, барем и таа нека ти мириса. И девојќи на вриење не се ставаат само алишта со бела боја, се ставаат и крпи во други бои, кујнски крпи, чаршави од тие со ластик што се ако се во друга боја и сл. Немојте да мислите дека се става само бела боја. А инаку Тренди сега кога го пишував постов се најдов во дилема- чаршави или чаршаФи?
и ние по дома имавме такви лончиња и се случуваше од време на време да поцрнат или да примат боја, мајка ми тогаш им ставаше прашок бијана и ги полнеше со вода и ги оставаше на шпоретот да вријат,да изврие се што беше црни, имаше ефект лончињата потоа беа бели.
Можеби со лимонтус или оцет Пробај можеби ќе излезе. п.с. извини стилас7, ама јас не би со прашок, сепак тоа е сад во кој се вари чај, не знам шубе ми е после од тоа да пијам чај, па не знам колку добро да биде извриено. офтопик ќе бидам, ама ептен ми е онака језиво кога ќе слушнам дека некој ги поминува садовите со прашок за повеќе да светиле. Која корист ако ми светат, битно ми е да ми служат со намената која ја имаат, а ако ептен сакате да ви светат пробајте со оцет.
Спас за сите очајни домаќинки А каде да си го набавите и тоа можам да ви кажам. И немој да сте го избришале , на Билката моја ќе ве кажам . Не сум оф топик ... само сликовито решив да ви помогнам Патем да си прашам , што со сатенскиот чаршав , кој на средината му направиле неколку дупки од цигара ...А толку си го сакав. Е ова не можеше да го реши совршениов ... баш денес му дадов слободен ден Ајде поздрав домаќинки ...нема ништо совршено на овој свет
Кукличка и јас потврдувам дека ќе побели со прашок А Реин зошто да ти е шубе од прашокот, сјај-прашок исто ти е, само што прашокот е појак. Што има врска прашокот кога секако го плакнеш садот со вода?