Жени, ме интересира вие што имате лап-топ како го чистите? Јас освен со малку намокрена крпа, не знам за друг начин. Постои ли некое посебно средство? Да ми дадете некој совет? Ми е страв да не го зезнам вака како што го чистам, а мразам да гледам прсти и прашинки па по 100 пати на ден го пребришувам.
^Има посебни валжни марамчина за компјутери, плазма телевизори, ги има по техно маркетите и маркетите за компјутери.Цена не знам Јас ги чистам со малку Пронто (тој што е за сите материјали) прскам на крапа, не дирек нормално.
Има и посебна течност со крпче (крпчето е слично на оние за бришење очила). Ја има по сите добро снабдени продавници за компјутерска опрема
Женчиња и девојчики, уште една очајна wanna be домаќинка. До сега немав приметено, изгледа од поодамна се дамките и ме интересира дали има начин да се исчистат некако. Некој изгледа ми потурил пиво или црно вино и се познаваат ситни засушени точкички на штиклите, кои патем немам поим од што материјал се - (оксфордки на штикла се) нешто налик на кожа, ама немам поим дали е вистинска кожа - не ми личи на скај, не е толку нежно. Во главно се работи за материјал од тој тип, ама навистина немам поим како да ги исчистам флеките - со вода не излегува. П.С. Да пробам со сода или да не ми шантра задникот многу-многу по таа опција ? Се надевам има чаре.
А да пробаш со вениш и сијај измешано остави ги во некое легенче да одстојат некое време и после земи нежно со сунѓерче изрибај ги можеби ќе се исчисти
За лапот јас го чистам со посебно крпче од еленска кожа е мислам, или некој посебен материјал со телевизорот ми го дадоа, инаку мислам дека се продава и во салониве за бела техника или за чистење на автомобили(стаклата). Јас не секогаш користам посебен спреј некогаш и само со вода малку самата крпа си чисти супер. Со стапче за уши, нештно помиувам меѓу комчињата Ме нервира тоа прашинка што се собира меѓу нив. Убавао еднаш месечно или 2 пати си го бришам.
На памучната блуза ми се истури лак за нокти. И ставив ацетон, ама тоа се замачка и стана уште полошо. Потоа ја потопив со Вениш и ја триев со раце, ама ништо не излезе. Има некој начин да го извадам лакот?
Мислам дека неможеш да го извадиш лакот, освен да пробаш со разредувач ама па така може да се оштети блузата И мене еднаш ми се истури лак на пижами и полека полека со перење се вадеше
И јас го имав истиот проблем, само мене не ми беа точкички туку огромни точкишта од црвено вино. Пробај на натопено крпче стави малце шампон и протриј. Мене само така ми успеа
Знам само дека црвено или црно вино се ваѓа со бело да ги истриеш,или со млеко.Но зависи и колку е стара флеката.Што поскоро го истриеш тоа подобро.
Можеби е од пиво, т.е. речиси сум сигурна дека е. Да истурам бело вино нема логика - обувка е, мислам дека нема да ми помогне. Ќе пробам со предлозите Бекутан, сјај, со влажни марамици, ма да се сомневам дека ќе излезе, ама нели - да се проба.
Сигурна сум дека со Бекутан ке излезе Јас на денот на полуматурата се извалкав со улје Бекутан, па излезе
домакинки помош!! како да исчистам лепило од блуза.керка ми униформата од уцилиште ја намачкала на неколку места со тачен лепак кој појма немам со што да го извадам,а не можам да ја пуштам исфлекана да оди.
Со ацетон, најобичен за лак за нокти. Само внимавај, ако е обоен ацетонот а чистиш бела блуза, можно е да пушти и на блузата, па дупла беља да си направиш. Пробај со безбоен, ќе ти заврши работа!
Како да ги извадам оние црните дамки што се појавуваат на дното од тенџерето после пукање пуканки? Пробав со сода, стругав околу десет минути и рацете ми отпаднаа, а пак не излезе целосно. Друго нешто ?
Не купувај од тие влажни марамчиња, сра*е се, јас зедов лани околу 150 ден можеби беа и многу се влажни ептен и ако поминеш само со нив после на компјутерот обавезно останува некои дамки, треба после тоа со магична крпа. Сега и јас го чистам или со пронто или со она за стакло плавото.