Прва варијанта-раствори детергент за теписи во кофа,земи од оние вреќички за компири ,и триј дури не ти се стемни пред очите. Втора варијанта-распрашај се колку е чистење со Кирби. Трета варијанта заролај ги и стави ги во некој ќош да не ги гледаш
^ Полирапид е за каменец, бигор... Претпоставувам дека вратата од машината е метална (освен ако не сте и направиле дрвена маска), пробај со Циф би требало да исчисти
Јас мислам дека вратата на машината за садови е пласитка, сива боја е и затоа ептен се примеќа, како да и е излезена бојата. Ќе пробам и со циф, ама веке ја губам надежта. Незнам дали би било добро авто лимар да ја исфарба во истата сива боја?!
Пластика се многу тешко фарба т.е сака специјална боја и посебна комора за сушење. Можеш да прашаш ама некој асален кој си ја разбира работата (оние што лепат и фарбаат браници на авта) Толку е квалитетна штом така лесно излага бојата...
Да прашам со што да исчистам дамки на плазма телевизор т.е на екранот?Не знам со што е испрскан ама не излегува никако а ми е страв да стиснам малку повеќе.Некој да ми каже???
За плазма ТВ има специјални сре-ва за бришење, малку скапички се ама као да не се оштетуваат кристалите, диодите....Пробај на крпа да ставиш домашна ракија и лесно пребриши го тој дел. Алкохол испарува така да мислам дека не би имало проблем а од друга страна навистина чисти
Јас би земала бел лак за нокти и уште една боја каква што ти е кујната (ако е црвена или зелена или сл.) и би нацртала цветчиња на местото кајшто е дамката. Ем ќе ја украсиш, ем ќе изгледа уникатно, ем нема да ти пречи на поглед и ем нема да се гледа флеката.
Точно е дека има посебни средства кои не го оштетуваат екранот. Јас лап топот и LCD телевизорот го бришам со влажни марамици што се за бришење на наочари и баш за вакви екрани кои можат лесно да се оштетат. Има во Кам таму ги купивам, а има и на Violeta исти такви.
Можеби со разреѓивач ама тешко, но има специјални шпакли за стакло за такви работи. Се гребе со нив а не се оштетува стаклото
Ептен сум очајна..сум заборавила ќесенце во џеб од панталони и ги исправ во машина. Касно ми текна, кога ги извадив го немаше во нив, проверив во бубањот не е ни таму . И сега не знам што да правам, каде да го барам во машината aко е некаде заглавено?
мислам дека се отвора некаде масината,ако има несто како круг на доле или како коцка и она се отвора али со несто тенко и јако сто ке можес да го завлеЧес за да го отворис и да видис дали има внатре
Ќе повикаш мајстор и тој ќе знае каде да отвори и каде да го бара... *Користете памучно стапче и натапкајте маслен растворувач врз дамката што е можно побрзо. Не тријте. Почекајте да се исуши. *Со сува крпа, нежно отстранете го остатокот од флеката. *Направете соединение на вода и оцет. Во еден сад вода додадете неколку лажички оцет и натапкајте на самата флека, со памук *Натопете малку памук или памучно стапче во ладна вода и со тапкање извадете колку што е можно повеќе од флеката. Потоа ставете го парчето облека во машина за перење. Спојлер Еве ова ти го најдов на нет пребарај малку..ќе најдеш и други начини
во филџан остави оцет и ставиго некое време внатре нека стои ама вратата од рерна нека ти биде отворена