девојки ај помогнете,значи кујната ми е заникаде пробував да ги избришам вратите од кујната од висаците и никако не се трга тоа,ми останува како флеки,кога бришам со тоа спрејовите за бришење куња или само со влажна крпа пак м. Oстануват како флеки и плус и од бришењето и тоа останува с. Nадевам ме свативте
1.уништив нова блуза црвена , има како лочка голема црна (најверојатно од црна блуза). Бидејки ја извалкав од скара, кога си дојдов дома ја напрскав со Арис и ја ставив во машината. Што да направам да излезе, дали да ја напрскам со Арис и да ја исперам на рака. 2. Свекрвами на машината ми оставила Калгон, дали некој знае како се користи, упатството е одлепено
денес со сопругот си порачавме гарнитура бела е сега прашањето ми е како можам да ја чистам бидејки е бело има ли некое средство за кожа
имам правосмукалка на вода еве евке 3 гонини кај ја користам ама некни приметив не ми влечи ич земав и изчистив то афилтри милтри црево проверив се е ок аона не влече што можам уште да сторам
Драга однеси ја на сервисер денешните производи многи се квалитетни затоа .... чим си исчистила филтри до моторот да не е
Новата блуза си ја извалкав со крема со заштитен фактор 50 и тој како што е жолт ми остави 3 - 4 дамки. Пробав со една течност WANDER ама само малку го избели, има уште флеки помош како да ги избришам а да не ја уништам блузата.
Eдно прашање???Ви се случило да забележите кај фрижидерот дека горе кај вратата загрева??? Јас забележав дека кога ја отворив вратата од горе бесе многу топла??? Од што може да е ова знаете,немам врема за мајстор да викнам :/
Здраво Дали некој знае да ми каже како да си ги исчистам имам кремасти салонки, антилопски се (плишани). Приметив од крем ми потемнале, од прашиниве низ градов. Исто на едната чевла приметив црна линија како изгребано, другарки ми викаат со гума или крпче се ваделa црната линија. Ама сепак да прашам кој има искуство нека ми пише, бидејки специфичен е материјалот и бојата и страв ми е сама на своја рака да преземам мерки. Благодарам
Кинезите и гардеробата ја премачкуваат со хемикалии (за да имаат подолг рок на траење) кои можат да бидат и штетни по здравје, да предизвикаат алергија и сл. Јас би ти препорачала да пробаш со оцет, што поконценттриран тоа подобро! Остави ги една нок да отстојат. Па да видиш.
Жени, како да отстранам миризба од нов електричен бокал за вода? Ах, пусто да знаев дека вака мириса, шипки ќе го купев. Значи, прва вода зовре, фрлив и ништо. Читам во упатството со две лажици алкохолен оцет да преврие. Па имаше микс од миризи. Трета вода зовривам и фрлам. Абер нема да се оправи. А пишува во упатството: Чистење единствено со оцет на погорниот начин. И с'к?
Значи крааааај муабетов со содава за се ја бива Ај сега јас, треба да вратам релаксатор што ми беше позајмен ама има ваму таму флекички од кашички; Хелп ениуан?
сношти уклучив една перница ама целата беше шиана и јас викам ај нема да се отшие ке издржи ја пуштив на 60... и си легнав од ефтина струја уклучувам машини сабајлето кога станувам што да видам цела мачина сунгер ситни парчиња го исчистив бубанот ја уклучив празна да се исчисти несакаше пумпаата да работи пошто беше затната ај некако средив ја уклучив само на плакнење се исчисти малце и малце од малце пак излеваат сунгер парчиња од одводот нацело бев преплашена добро вие како ги перете пернициве
Пред некој ден на гумичката од вратата од фрижидерот ми се истури секундарен и ја стопи гумата и сега фрижидерот дифтува. Знаете ли како да го спреќам и како да ја залепам гумичката?
Да не знае некој случајно како да извадам позастарена дамка од крв (на бел фустан)?? Би ви била најмногу благодарна )