Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    100.546
    Исто како ти,само тебе изгледа ти се отшила навлаката,затоа сунѓерот излегол.Не е лошо да го провериш и филтерот на машината.Инаку во маркетите има специјални мрежи за осетливи алишта ,па во иднина можеш да ги користиш и нив.И секако провери дали можат да се отшијат,зашто центрифугата си го прави своето.

2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Има ли шанси да отстранам флека од лепило на бела рамбовка?
    Имаше нитни кои сами почнаа да паѓаат и јас ги доизвадив сите, арно ама една флека остана.

Инаку, флеката се познава и од двете страни и буквално како дел од материјалот му доаѓа (ако ме разбравте).

3. andrijance90

andrijance90 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    8
    мене ме интересира со што ги чистите плотните? Почнав со употреба на нова плотна и одма на тоа како ринла шо е има како бела дамка од тенџерето..избришав со виледа крпа ама неке не се трга а ми рекоа да не употребувам средства како циф,арф зашто е многу нежно :?: и сега со што да го чистам? иначе за ова станува збор...

Прикачени фајлови:

4. trendafilka2

trendafilka2 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    20
    jas si zemav edno sretstvo specijalno za plotni neznam kako se vikase iscistis izbrisis kako nova e :D
    ama zalno veke nemozam da go najdam sepak vo marketi ima slika ke vidis
    inaku i so civ se cisti super :D

5. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    Несакајки ја скршив рачката на машинката за мелење бисквити .. Рачката е од бакар, цела сум испаничена и незнам како да им кажам на моите :sweat: Ве молам за некаков совет

6. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Жени, абе ми мирисаат алиштата на влага.
    Ги исправ пак и ништо.
    Чаре?

Да ги исперам со сода, со оцет, со што? :worried:

7. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    Пробај со ацетон и триј го повеќе време јас така имав лепило намачкано на тренерки и стоело повеќе време и после половина шишенце потрошив за да ја отстранам флеката и се исчисти скроз но пази на некои материјали обелува бојата :)

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.783

Само оцет ќе те спаси, алкохолен. Препери ги нормално, стави си прашок заедно со сода бикарбона, и оцет во делот за омекнувач. И немој да ги држиш влажни во машина долго време, од тоа ти мирисаат. Ако се сомневаш во машината, стави 300г сода бикарбона, пушти си програма за перење, нормално, после стави литро оцет и пак пушти нормално перење. Јас ова го прочитав некаде по нетов, ама бидејќи на мојата машина имам програма за самочистење, ставив сода и оцет во иста преграда (плус малку прашок за перење) и ја активирав програмата. Машината е чиста и не мириса. Ова го правам еднаш на две недели.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Дамка од крф знам дека се вади со кисела вода(минерална вода) или со ракија.Е сега кај подзастарена незнам колку ке профункционира.... :^)

На Venera.13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bibush

bibush Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    28
    Со што да ги исчистам ринглите? Пробував со една глицеринска паста, пишува дека е за рингли, ама треба многу триење со сунгерот а и не се вади мрснотијата? Помош?:(

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.783
    3% хидроген и сода или пак алкохолен оцет и сода, измешани како паста, мачкаш, оставаш да постои, триеш, и готово.
    Знам дека е досадно нонстоп да се повторува ова со сода и оцет... ама кога е ефикасно, ефикасно е. Јас веќе ништо друго не користам по дома :)

12. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Во ДМ има специјално средство за чистење на вакви плотни. Јас тоа го користам и сум задоволна!

13. bibush

bibush Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    28
    Машината за перење некако многу ми ги гужва алиштата. Незнам дали е нормално да бидат толку гужвани или нешто правам погрешно? Помош?

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.783
    Намали го бројот на вртежи на центрифугата. Колку е поголем, толку повеќе гужва алишта, и обратно. Барем кај мене е така.

15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.973
    ^
    ^^
    Ако имаш опција за бирање на бројот на вртежите, тогаш лесно може да се решиш, но ако имаш машина со фиксни 1000, 700 или колку и да се вртежи, совет што ми има дадено продавачка од бела техника е повеќе омекнувач...
    па пиши ни....

16. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Пробај на пониска температура да ги переш, и стави помалку алишта.

17. drvce1000

drvce1000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Шорцевите ми се направени со уље/бензин. Флеката се прошири бидејќи толку знам да ја исчистам,на кој начин би можела да ја отстранам?

18. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.973

Мене ми помогна баш за уље за панталоните за детето и моите, средтството Арис де грас. 100 денари е,темно сино со црвено е пакувањето. Го има со пумпица и со она капачето како за сјај за садови. Ставаш од него врз флеката, нека отстои 10 минути и во перална со другите алишта. Можеш и во пералната во фиоката, преградата за прашок за предперење да ставиш малку.
    Кај мене беше успешно, а флеката не беше пресна туку стара и закоравена.

19. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    жени последнава недела пералната ми мириса одвратно а редовно после перење вратничката е отворена што требаше да се стави и да изпере празна ????

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Стави во преградата за перење една кесичка сода бикарбона.

На marinka11 му/ѝ се допаѓа ова.