Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. bibush

bibush Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    28
    Намалувам секогаш на 600, а инаку во секоја фаза машината уклучува центирфуга, на пример прва фаза перење, пере и уклучува центрифуга, па фаза плакнење па пак уклучува центрифуга и на крај последна фаза пак центрифуга. Пробав да ја исклучам центрифугата ама се исклучува само крајната а не таа во секоја фаза, и на крај кога заврши машината требаше некоја функција цедење наместо центрифуга , ама имаше многу вода во барабанот, истече и надвор. Незнам дали треба во секоја фаза да уклучува центрифуга, барав во упатството ама не пишува за ова.

2. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    имаме бела гарнитура кожена и сабалје забележав дека некој од домашните ни ја има исшкртано со пенкало има ли некое средство да го отстранам пенкалото се нервирам цело сабајле

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.783
    Пробај со лак за коса. Напрскај, остави минутка-две и бриши. Ќе излезе!

4. tweety93

tweety93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    8
    Имам еден фустан комбиниран со црн и бел материјал, го перев на рака и порано, но сега на белиот дел ми останаа нешто како црни точки, тоа најверојатно црниот дел пуштил боја, имате идеја како да го исчистам?

5. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Имам од оние черги за гарнитура што се, црно-бели. Сакам да ги исперам но ми е страв да ги ставам во машина да не се премногу тешки,што би ме советувале вие, или пак на рака да ги перам :doh:

6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Не знам дали пишувам во соодветната тема, ама нема друга за да го поставам прашањево:
    Ноктите ми се налакирани со бордо лак, ептен е темен, и додека листав една книга несакајќи направив линија на еден лист. Пробав да ја исчистам линијата со гума, се подизвади малку, ама не целосно. А книгава не е моја, па не сакам така да ја вратам :worried:

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Доста потешко се вадат овие траги од лак со обична гумичка за бришење, па пробај ако имаш гумичка за пенкало. Јас така вадам траги од дрвени боички па и лакови, а гумичката со која ми успева најчесто е обична, со црвен или син „додаток“ на половинката од другата страна.
    Мислам дека Maped имаат такви гумички, ама веројатно и други фирми ги произведуваат.

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.659
    Допаѓања:
    35.413
    И јас имам такви и си ги перам во машина без проблем. Само не сите одеднаш, туку една по една.

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    17.174
    Незнам дали прашањето е за тука, ама тука ќе го поставам.
    Купив штикли да се учам да одам, кога ги земав ми беа се точни дури едната ме и стегаше. Ама сега откако ги разгазив од позади има место за скоро еден прст да се стави. Напред се отворени на палецот, па така идејата за да ги потполнам со памук отпаѓа. Ај кажете лек некој, сакам да ги носам на свадба, ама не позади да ми фуфка.

10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    А да пробаш со влошки?

11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Штикли се купуваат еден број помали. Кожата како кожа сепак колку толку ќе пушти. Такво слично искуство како твоето имав и јас.Првите штикли ги купив 37 затоа што тој број си носам,е сеа на почетокот малку ме стегаа но додека ги носев низ дома почна да ми клапкаат малце,но после 3-4 носења буквално изгледав како Пајо Паторот.Си земав сликонски влошки,али не ми помогна.Бидејќи незнаев друго што да правам ставив влошки обични како тие од патиките. И можев да ги носам. :lol:

12. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Жени, работи пластичарската улица уште? До колку работи денес?

Ве молам за брз одговор, итно ми е.

13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Не верувам дека работи сега пластичарска

А има ли некој искуство то тоа Pest reject од топ шоп?
    Сакав да си земам ама незнам колу е ефикасно.

14. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Фармерките ми пуштале боја и ташната ми се направила лом,а во светла боја е.Некој начин како да ја исчитам?Или на хемиско да ја однесам,тоа би помогнало?

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Од каков материјал е изработена ташната?
    Ако е нешто налик на кожа, пробај со Бекутан влажна марамица. Јас имам едни омилени фармерки кои премногу пуштаат боја на било која посветла ташна од таков вид материјал и ова ми е спасот. :)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    ^^
    Пред некое време ставив во перална крем ташна (нешто како кожа не се разбирам во материјали) и темен партал, па модра ја извадив. Ја ставив пак сама во перална и не се извади бојата, па земав со циф стругав со сунѓерче и излезе, ама пак на денска светлина ми се чини дека уште мава на модро, а можеби само ми се чини...пробај.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Дали е возможно да постои боја со која би се обоиле гумени чевли? Ама перманентна боја? Скапа ли е и каде би можела да ја најдам?

18. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Станот каде што сега живеам, кога се вселивме со дечко ми беше едно од најзагадените места што сум ги видела, очигледно на газдата око не му трепнувало. Чистење и чистење помина, и сега еден проблем не можам да го решам. Рерната отткако е купена сигурна сум дека ниту еднаш не е исчистена, цела е потечена со нешто внатре и тоа е многу закоравено, стругај- стругај со циф не излегува. Да ти е гнас да ја гледаш, а не па ли да ставиш јадење да се пече во неа.
    Кажувајте чаре какво средтво да купувам, има ли некое специјално за таа намена и со што уште да ја чистам??? :(

19. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Колку и да звучи неверојатно, македонски производ е кој чуда прави со рерната и шпоретот. Чини цели 26 денари, а неверојатно ефикасно средство е. Откако го открив, веќе за ништо не го менувам. Ќе ја премачкаш рерната и ќе оставиш малку да отстои и ќе го видиш резултатот.

Прикачени фајлови:

• wpdd7fccdc_1a.png
      wpdd7fccdc_1a.png
      Големина на фајлот:
      37,2 KB
      Прегледи:
      242
    На mamma, marama, Marie.m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    Девојки новите фармерки ги извалкав со моторно масло,постое ли нешто што може да до исчисти?