Фала ти фала ти фала ти не можев да поверувам додека не пробав, ама ова навистина функционира. По стоти пат фала ти
Ве замолувам за помош.Ми се подистури малце лак на мојата омилена бела кошула.Кафен лак.Како да го извадам.Пробав со ацетон но залудно.Ако се однесе на хемиско ќе излезе ли ? ВЕ ЗАМОЛУВАМ ЗА ПОМОШ
Домаќици даj кажете нешто ефикасно а не токсично за пребришување стаклени површини,зошто децава пипаат со нивните прстиња и потоа во уста. Освен ракија и етанол некоја поекономична варијанта?
Провери ова средство што има во него Иначе белиот оцет исто е најдобар за стаклени површини, ама и него не смеат да го пикаат в уста малите....
Бигор најдобро ти се чисти со солна киселина. Јес да е јако средство, но најефикасна е. Треба да се пази при употреба, стави маска на лице (медицинска, ги има во аптеките, ефтини се). Не се препорачува честа употреба. Врата од купатило никако затворена и не се задржувај подолго време внатре. Значи испрскај со солна таму каде што има бигор, и излези од купатило , остав ида отсоти некои 15 минути, потоа исплакни со вода.
проверен рецепт од жената која порано ми чистеше по дома: 1. млака вода; 2.Арф или циф (ставаш во зависност од тоа колку е мрсно...ама глеј да не е многу количински) 3. Средство за миење садови (се мисли на сјај за садови...само ен многу да не ти прави ептен пења) и 4. една мала шоља оцет ...било каков ПРОВЕРЕНА СТВАР
Стави ги кеса во замрзнувач да се стврдне или земи коцка мраз па поддржија на местото. Ако така неоди оди на втора опција загреј пегла па стави хартија врз мастиката и пополека пеглај би требало да се одлепи !
Јас и прозорите ги чистам на ваков начин, така да не гледам зошто да не и стаклените површини- претпоставувам на масата. Чиста крпа попарена со жешка вода до степен до кој може да ти издрже раката за да ја фатиш. Пребришуваш со неа, и веднаш потоа со чиста сува крпа. Стаклото станува= џам . Доколку површината е поизгнасена, пробај најпрво со сунѓерче со садови (со или без средство- сјај за садови или некое др.), колку да можеш да го истриеш со сунѓерчото закоравеното. Потоа крпа жешка вода, па сува крпа. Ова е најекономична варијанта- жешка вода , ама и убаво чисти.
Со пегла - стави хартија над мастиката, и поминувај со пеглата, додека не се истопи и залепи на хартијата
Моира, а ова (оцетот и содата) само за бели алишта, или може и за шарени на пониска температура? Млада домаќинка, па да научам нешто.
Вака.. имам џемпер бел арно ама ми се бојадиса во машина имаше блуза пуштала боја и сеа џемперов се напрај ко кремов како да ја вратам белата боја??