Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    ^ Пробајте со вениш.Би требало да се отстрани.

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Јас за една соба си купив од JUMBO двете кафени од страна беа по 600 мислам значи 1200 и плус таа кремот 400 за 1600 вкупно супер се,истите овие во јуск се по илјада и дватриста една ама многу лоши бои катастрофа,а корнизата ние ја земавме од пластичарската ама сеа глеам у Jumbo има и корнизи...еве една слика на којашто у позадина се гледаат завесите

Прикачени фајлови:

• DSCN2814.JPG
      DSCN2814.JPG
      Големина на фајлот:
      197,1 KB
      Прегледи:
      392
  3. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Мајками сите флеки ги вади со ARIS DE GRAS

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      4,4 KB
      Прегледи:
      382
    На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Со што може да се извадат флеките од влезната врата, затоа што цело лето стоеше заштитната фолија и маж ми кога ги бришеше сега пред празнициве како жолти флеки на бела врата останаа.

5. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    Со циф или со арф пробајте на крпче (малце да е мокро).

6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Дајте ми совет со што да ги исчистам вратничките од кујната кои се од црна иверка малку рапава. Некако само влажна крпа не ми иде, страв ми е да не ја оштетам, некое сретство постои ли.

И уште низ цела кујна буквално на секое парче мајсторот ми оставил некои лепенки кои и се вадат, ама дел од лепакот останува и страшно ме нервираат, со што да го исчистам.

7. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    прашав од проста причина заради истрајностаи практичноста. Се одлучивме за рерна со плотна ама се покајавме, при местењето пукна плотната и толку од неа, нејќе да работи. Да земевме обичен шпорет ќе беше потрајно, барем не се толку нежни, ова уште ново некористено се пукна и толку. Сега морам нова да купувам а со кои пари? :(

8. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    9.897
    Кожениот мебел редовно одржувај го со средство специјално за кожа.А за твојата фотејла би ти ти предложила да си набавиш или ако ила некој да ти сошие од овие

Овие вториве се многу практични ако има во мк или ако имаш некој да ти набави за кожен мебел се одлични,а ако евентувално не сакаш да ја покриеш целосно фотелјата ти препорачувам од првите.

Прикачени фајлови:

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Како бре ви пукнала плотната при монтажа ?!?! Се прави отвор по мерка на плотната и се става плотната....незнам како може да ви пукне. Или е ептен неквалитетна или при транспорт сигурно е била оштетена за да пукне. Тоа стаклото што е (појма немам како се вика сручно) тежи и не е така нежно (на самата декларација си пишува до колку кг може да издржи) и не се крши баш така лесно, освен ако не сте ја треснале од под.

10. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    елементите кои се вградуваат навистина даваат посебен шмек на изгледот на кујната но не се практични од една најбитна причина. Ако утре нешто се расипе, мајсторот треба цела кујна да ја расформира за да го извади потребниот елемент и поправи или пак за да го однесе на поправка. Јас имав вградена машина за садови, и после вакво искуство, го пресеков елементот , купив нова и ја ставив во кујната.

11. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230

12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Бог да чува веќе од мајстори не мајстори, ама стварно. Секој некој мајстор си се рачуна. И што ви рече одкако ја скрши?
    Инаку дали плотната ви е купена од лексгруп (карши завод за вработување). Ние таму разгледувавме плотни и дечкото/продавачот за да ме убеди дека е квалитетна удираше со тупаница по неа, демек еве ништо не и е. Да им го пратиме твојот мајстор да им го провери квалитетот :^)
    Ние плотна и фурна купивме од нептун, марка беко, за сега се добри. Ама мене многу ми е збунувачко ракувањето со нив. Стисни, држи, заклучи. За мене е само старомодно кругче да си завртам и готово

13. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    уф овој нашиов мајстор е Чак Норис за плотни бе, која плотна не ќе успее да ја скрши тој, е таа да си ја купиш бе лепотице :rofl: Шала на страна, а бе и мене ми е ова ракувањето без везе, стварно ми фали стариот добар шпорет, едноставно и сигурно и да чукаш и тенџериња да протресуваш на рингла гајле да се немало а тука треба многу да се внимава. Ние плотната ја купивме од СЕТ, ни таму не сакаа да ни ја заменат демек поминало повеќе од една недела за рекламации, а ние чекавме дури да се напраВИ кујната поминаа три недели и не можевме ни да ја протнеме. Маж ми се мачеше ја опраи некако да проработи и сега работи ама скршена е долу баш под контролите, му кажавме на мајсторот не можеме да ја смениме иако е под гаранција, тој делот скршениот кошта 150 евра а ние 200 евра ја купивме нова бе која логика? И ироничен и смешен ни е мајсторот, на тоа вика е добро бе важно си работи, а јас му викам добро бе да ти ги искршам шофершајбната и ретровизорите на колата, важно ќе тркала колата, така? Не знам шо ќе правиме, треба да ни се плати оштета а одговорноста е на мајсторот.

14. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Дали некоја од вас го има овој мултипрактик од Max?
    Има: блендер, може да се цедат сокови, може да се користи за сечење и рендање...
    Ми го испофалија, а воопшто не е скап (2.800 ден.), се мислам дали да го купам?!?!

Прикачени фајлови:

• MP500__1.jpg
      MP500__1.jpg
      Големина на фајлот:
      20,3 KB
      Прегледи:
      376
  15. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Жени, дајте предлог за некое ефикасно средство за отпушување на одводи...
    Итно ми е, фала !

16. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    Ќе ставиш едно пакетче сода бикарбона и потоа еден филџан алкохолен оцет. Кај мене има ефект. Пробај.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Malku kasnam ama ako ne si zavrsila rabota samo ke nadopolnam -obavezno krupna sol,pa soda bikarbona i nakraj alkoholen ocet. Koga ke zavrsi "vrienjeto" na sodata isturas vrela voda barem 2 litra. Se izvinuvam za fontot

На poenta и senza.parole им се допаѓа ова.
  18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    Можеш да пробаш со средството за таа намена, Mister musculo.Ти го препорачувам од искуство.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
  20. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    ?'

^
    Sunfemina ова го нема во слободна продажба?