Јас за една соба си купив од JUMBO двете кафени од страна беа по 600 мислам значи 1200 и плус таа кремот 400 за 1600 вкупно супер се,истите овие во јуск се по илјада и дватриста една ама многу лоши бои катастрофа,а корнизата ние ја земавме од пластичарската ама сеа глеам у Jumbo има и корнизи...еве една слика на којашто у позадина се гледаат завесите
Со што може да се извадат флеките од влезната врата, затоа што цело лето стоеше заштитната фолија и маж ми кога ги бришеше сега пред празнициве како жолти флеки на бела врата останаа.
Дајте ми совет со што да ги исчистам вратничките од кујната кои се од црна иверка малку рапава. Некако само влажна крпа не ми иде, страв ми е да не ја оштетам, некое сретство постои ли. И уште низ цела кујна буквално на секое парче мајсторот ми оставил некои лепенки кои и се вадат, ама дел од лепакот останува и страшно ме нервираат, со што да го исчистам.
прашав од проста причина заради истрајностаи практичноста. Се одлучивме за рерна со плотна ама се покајавме, при местењето пукна плотната и толку од неа, нејќе да работи. Да земевме обичен шпорет ќе беше потрајно, барем не се толку нежни, ова уште ново некористено се пукна и толку. Сега морам нова да купувам а со кои пари?
Кожениот мебел редовно одржувај го со средство специјално за кожа.А за твојата фотејла би ти ти предложила да си набавиш или ако ила некој да ти сошие од овие Овие вториве се многу практични ако има во мк или ако имаш некој да ти набави за кожен мебел се одлични,а ако евентувално не сакаш да ја покриеш целосно фотелјата ти препорачувам од првите.
Како бре ви пукнала плотната при монтажа ?!?! Се прави отвор по мерка на плотната и се става плотната....незнам како може да ви пукне. Или е ептен неквалитетна или при транспорт сигурно е била оштетена за да пукне. Тоа стаклото што е (појма немам како се вика сручно) тежи и не е така нежно (на самата декларација си пишува до колку кг може да издржи) и не се крши баш така лесно, освен ако не сте ја треснале од под.
елементите кои се вградуваат навистина даваат посебен шмек на изгледот на кујната но не се практични од една најбитна причина. Ако утре нешто се расипе, мајсторот треба цела кујна да ја расформира за да го извади потребниот елемент и поправи или пак за да го однесе на поправка. Јас имав вградена машина за садови, и после вакво искуство, го пресеков елементот , купив нова и ја ставив во кујната.
Бог да чува веќе од мајстори не мајстори, ама стварно. Секој некој мајстор си се рачуна. И што ви рече одкако ја скрши? Инаку дали плотната ви е купена од лексгруп (карши завод за вработување). Ние таму разгледувавме плотни и дечкото/продавачот за да ме убеди дека е квалитетна удираше со тупаница по неа, демек еве ништо не и е. Да им го пратиме твојот мајстор да им го провери квалитетот Ние плотна и фурна купивме од нептун, марка беко, за сега се добри. Ама мене многу ми е збунувачко ракувањето со нив. Стисни, држи, заклучи. За мене е само старомодно кругче да си завртам и готово
уф овој нашиов мајстор е Чак Норис за плотни бе, која плотна не ќе успее да ја скрши тој, е таа да си ја купиш бе лепотице Шала на страна, а бе и мене ми е ова ракувањето без везе, стварно ми фали стариот добар шпорет, едноставно и сигурно и да чукаш и тенџериња да протресуваш на рингла гајле да се немало а тука треба многу да се внимава. Ние плотната ја купивме од СЕТ, ни таму не сакаа да ни ја заменат демек поминало повеќе од една недела за рекламации, а ние чекавме дури да се напраВИ кујната поминаа три недели и не можевме ни да ја протнеме. Маж ми се мачеше ја опраи некако да проработи и сега работи ама скршена е долу баш под контролите, му кажавме на мајсторот не можеме да ја смениме иако е под гаранција, тој делот скршениот кошта 150 евра а ние 200 евра ја купивме нова бе која логика? И ироничен и смешен ни е мајсторот, на тоа вика е добро бе важно си работи, а јас му викам добро бе да ти ги искршам шофершајбната и ретровизорите на колата, важно ќе тркала колата, така? Не знам шо ќе правиме, треба да ни се плати оштета а одговорноста е на мајсторот.
Дали некоја од вас го има овој мултипрактик од Max? Има: блендер, може да се цедат сокови, може да се користи за сечење и рендање... Ми го испофалија, а воопшто не е скап (2.800 ден.), се мислам дали да го купам?!?!
Ќе ставиш едно пакетче сода бикарбона и потоа еден филџан алкохолен оцет. Кај мене има ефект. Пробај.
Malku kasnam ama ako ne si zavrsila rabota samo ke nadopolnam -obavezno krupna sol,pa soda bikarbona i nakraj alkoholen ocet. Koga ke zavrsi "vrienjeto" na sodata isturas vrela voda barem 2 litra. Se izvinuvam za fontot