Јас мислам дека ова кај нас го нема во продажба по продавници, туку изгледа само по порачка. Малку истражував и ако успеав добро да се информирам ова средство го има во Грција и е прилично евтино, а вака според видеово делува како доста ефикасно.
Низ продавниците имам приметено цела серија средства за белеење од Др. Бекман. Дали ги имате користено и колку се ефикасни ? Не сакам да купувам за џабе.. Имам неколку бели блузи кои сеуште се супер, но не се бели како што треба. А, не сакам да ги ставам на вриење.
Морам да се самоцитирам, за да кажам дека конечно си најдов вакви полици во Скопјево и многу се функционални. Таман сакав да се откажам од барање низ градов и да трубам дека кај нас ништо нема, кога тоа имало и тоа поубави него во ИКЕА, а и поефтини.
Во машината за перење на алишта во делот каде се става омекнувачот ми се собира течност, односно не го влече целиот омекнувач. Дали на некоја феминка ова и се случило? Некој предлог што да направам?
Овој проблем и јас го имав.Сама не верувам дека можеш нешто да направиш.Го повикав мајсторот што ја одржува машината и среди.Не се сеќавам колку чинеше поправката,само знам дека воопшто не беше скапо.
Имам црно бел фустан на кој после само едно облекување белиот дел доби црни свелки дамки. Од црниот дел после перењето, ваљда. Некое решение? едит: памучно е
Јаца инженеринг спроти Холидеј Ин кај таксистите од Ин такси .Фирмата е спеицијализирана ,има секов тип на стакло за секакви намени
Ние сега баравме и ни препорачаа стаклар позади Верото што е спроти Бисер, до Зегин аптеката. Ако сакаш ќе ти кажам и број, добро си ја заврши работата.
Во ВЦ-шољата (во средина,од каде што тече водата) ми се направи бигор, не можам да го исчистам. Некој совет PLS!
Веќе цела година барам сретство за чистење на ринглите на шпоретот. Имам стар модел на шпорет со црни рингли. Препорака за сретство, ако има и фотка за полесно да го најдам - супер!
Сум променила многу средства, но подолго време го користам Ајакс и сум многу задоволна. Но најпрвин ги поминам ринглите со одмрстувач. Еве ти слика од Ајакс. http://nuko.lv/media/catalog/product/ca ... 591507.jpg
Жени лани си купив калап за колачи/мраз Спојлер ама излезе дека не е за мраз, затоа што не успеав да извадам ниту една коцка како што треба. Сега сакам да правам чоколадни бомбони па ме интересира дали пред да ја ставам смесата во калапот треба да го премачкам со нешто или да ставам нешто за полесно да се вадат и да не се кршат
Пожелно е да го премачкаш калапот со маргарин.Така полесно ќе ги извадиш цели колачите.Но,внимавај да не ставиш премногу,па да испукаат.
Финтата со правење чоколадни бомбони во калап а да не ти се раскршат кога ги вадиш е убаво да ги растресеш кога го наполниш калапот, да нема меурчиња воздух во смесата. Кога се стврднат, потчукни го калапот со бомбоните нагоре на рамно повеќе пати, и преврти, ако не паѓаат пак преврти со бомбоните нагоре и чукни неколку пати, сами треба да се отпуштат а да не ги копаш од него или да го виткаш калапот.
Вака да прашам ... ни се расипа машината за перење и повикавме сервис и некое делче требало да менуваат па чекале од Ск да стигни ама само не маткаат па ск не е на крај на свет за да стигни слушнав на вести дека додека машината ти е на сервис тие се должни да ти дадат нова машина на користење ако е некој запознаен со оваа ситуација да ме извести ве молам?