Ако било кој апарат, во рокот кога е валидна гаранијата, е на сервис подолго од 30 дена, или сервисот потврди дека истиот не може да се порави, тогаш ти следува нов апарат.
Имелда финтата ми успеа ти благодарам за советот, излегоа супер чоколадите.. само јас малку повеќе им ставив маргарин па наместо на чоколадо, маваат вкус на маргарин.. следниот пат ќе бидат подобри ветувам
Денес земав да правам бели чоколадни бомбони.. пак во калапот ставив многу малку маргарин ама откако убаво се растопија чоколадото и маргаринот маргаринот излезе на површината а чоколадото остана на дното и кога сакав да пробам со лажицата чоколадото како да се тегнеше, незнам како да објаснам му ставив и лажица ореви откако го тргнав од оган, ама ништо пак истото Некој совет да не ми се делат чоколадото и маргаринот?
Домаќинки, да ве прашам со што ги дезинфицирате во домот ситните работи, како на пример прекидачите за сијалици, кваките од вратите, далечинското или телефоните?? Јас ги бришам со антибактериските марамици на Глос, ама некако мислам дека не е доволно....
Знаете ли некаде да има не многу скапи а пристојни чаршафи за трепезариска маса? и најважно незнам која големина треба да биде чаршафот. Значи ако масата е 120 на 80 колкав чаршаф да барам?
По десет сантиметри треба да виси од сите страни, убаво чаршави за маса имам видено во стружанка, ама информацијата ми е стара една година - тогаш моите ги купив (ама немаше еднобојни), и на битпазар спроти полициската станица (секакви има)- и на двете места цените се ептен пристојни.
Како можам да извадам акрилна боја (црвена) од бело џемперче (слабо е, неволнено, со ликра). Многу малку има, не е нашлакано и нема впиено, туку само м`цнато со четката?
Имам една црвена пролетна јакна и ми пушта боја, ај кога се пере што пушта, пушта туку и кога ја носам под јакната ако имам нешто светло и тоа ми го фарба Што да правам, како да не ми ги фарба алиштата и како да ја перам, читав некаде да ја ставам во ладна вода со сол или оцет ама незнам колку помага тоа а и да не ми излезе бојата ? Совет некој..
Имам едно прашање за вас драги дами .Ги направивме сите зидови и таванот со абрип , мегутоа во текот на работата што паѓало на земја од материјалот се засушило.Се обидов да го стругнам со шпакла и успеав да го отстранам поголемиот дел , но многу ми се познава бело на подот. Минимум 10 пати е џогирано ама како да ја има упиено сета можна прашина што може да постои. Пробав и со крпче и доточка да бришам , тогаш за тогаш е чисто , одкако ќе се исуши пак бледнее. Инаку подот е неекој си вид на иверица плочи. Имате идеја со што да го исчистам или да земам боја и да го исфарбам ?
HELP!!покрај перенјето нешто пуштило боја блузичката ма керка ми е црвено бела а сега белото е станато розево.како да ја вратам на нејзината боја...
оцетот ти е природно антибактериско средтво. Раствори малку оцет во вода и стави абразивно средство. Мене ми е тоа универзално средство за се, секое чистење и навистина е супер, бидејќи ем светнува ем дезинфицира.
Пробај со сува волнена ткаенина истриј го подот добро или во чинија измешај малце масло и оцет и земи обично крпче и натопувајго сосема малце и истриј после двеве постапки следува џогирање со средство..
Имам нови тенџериња братство. После неколку користења и миења на нив има некои флеки на дното. Сум ги миела и во машина и на рака. Дали јас нешто ги упропастив со грешно користење или и братство тенџерињата не се веќе тоа што беа?
Не се тоа што веќе биле. И на мајка ми истото и се деси. Секако проба да ги извади, ама пак си остануваат. Дури и почнаа да се лупат Така да за брзо време ќе отидат во канта..