Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    варикината ке го оштети

2. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Биттер-грл
    пробај со Ариел и белиот Вениш на 90 степени, ваљда ќе побелее :?:
    Ама ако има делови што се метални внимавај да не корозираат од високата температура, па да ти направат уште поголем проблем :!:

3. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Девојки да ве прашам , само немојте да се смеете, да знаев немаше да прашам нели :$ Може ли патиките да си ги исперам во машина за алишта, нова ми е само алишта имам перено во неа. Сум слушнала дека переле и патики, ама јас не сум пробала, некој ваш совет???

4. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Да, ама стави само патики, немој и алишта.
    Значи собери неколку пара, пуштај машина и немаш гајле.
    Патиките ќе ти бидат како нови ;)

Само немој да ставаш црни антилопски, знаеш за каков материјал ти зборувам нели ;) , бидејќи ќе ти избледат

5. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Фала Сеси , сега ќе ги ставам моите и на маж ми да се исперат, не се антилоп, од платно се :)

6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Ама пушти ги максимум на 40, не на повеќе ;)

7. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    тоа нормално, јас имам една програма на машината 17 минути се вика, на 30 степени пере, обично сите алишта освен белите на таа ги перам.

8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Епа ок тогаш, јас да си кажам немој да ги пуштеше на вриење, па после да морам патики да ви купувам :D

На Phyramide и ciribiribela им се допаѓа ова.
  9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Инаку јас што имам едни бели старки и уште едни чисто бели адидас патичиња, исто платнени, си ги трупнав во машина со бели или бледи алишта, на 40 степени и супер ми се испраа.

Така да може и така :wasntme: Не сум уништила ниту расипала ништо, а патиките се ко нови, баш како што рече Сеси.

10. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Готово се испраа и моите, како нови се , а јас будала до сега на рака ги перев, па четка па вадење влошките и сл. глупости, вака ни врвките не ги извадив а се испраа супер :)

11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.215
    Допаѓања:
    139.868
    Не знам како се случи, и од каде дојде, ама во паркетов ми се појави некакво црвче што го грицка и дење и ноќе! Паркетот е 5 години стар, а црвчево го констатирав пред неколку месеци. Вообичаено имам висок праг на толеранција на иритирачки звуци, ама ова не можам да го поднесам - веројатно поради тоа што ме потсетува дека сум немоќна пред едно обично, мало црвче! А де не спомнувам дека на почеток беше потивко, ама сега нешто се засили, па не би ме изненадило наскоро да стане со димензии на змивче :D

Има ли некое решение за ова освен менување на паркетот, и од каде по ѓаволите се населуваат овие, или ги има во паркетот, и ако ги има како може да се активираат после 4 години хибернација???

12. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    види во земјоделска аптека,на времето мене ми дадоа некоја течност за таков вид на штетници и од тоа ставив во едно дупче кое се појави на паркетот и сигурно му пресудив ,зошто никогаш повеќе не го слушнав тој звук. Земјоделска аптека има на пазарот во Тафталиџе,некаде кај рампа во Кисела Вода и на Зелен пазар (? мислам)

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tallyweijl

tallyweijl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    35
    женски на колку време ги перете пердињата,т.е колку често и во машина ги перете или :?: ?

14. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Јас во нашите соби немам завеси, ама свекрва ми ги пере еднаш месечно, во машина на 40 степени.

На tallyweijl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Оние од кујна и дневна ги перам на 60степени,бидејќи примаат мирис од кујната и цигарите,а сите други на 40 степени,а ги перам кога гледам дека се за перење одприлика на месец/два

16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.215
    Допаѓања:
    139.868
    Јас имам само 2 завеси дома (во спалните соби), и ги перам еднаш на две недели, понекогаш и еднаш неделно. Ама морав, затоа што малиот ми беше алергичен на домашна прашина. Сега излезе дека можеби и не е, ама навиката ми остана :D
    Инаку ги перам во машина на 30 степени, и не ги пеглам, такви се, нема потреба да се пеглаат. Всушност, лесни се, па ги перам и веднаш ги закачувам, се сушат на лице место. Имам едно од тие дебелите, драпери или како ли се викаа, е тоа исто така го перам на 2 недели, ама морам да го исушам, многу тешко ми се гледа да го закачам мокро.

Малку е тешко местото за монтиажа на венецијанер, или можеби така мислевме кога ги ставивме завесите, ама кај и да е ќе ги дислоцирам. А мора да има нешто, детската соба е премногу светла, па кога нема ништо децата ми се будат со првите сончеви зраци, а во лето тоа е многу рано :D

17. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Aјде домакинки ниедни да ве прашам нешто! :D
    Дома имам трајно жаречка печка, ама имам направено многу флеки на неа, што не искачаат ни со сјај ни со ништо. дали постои некои специјално средство за вакивте печки, или било какво само да ги снема флекиве, ептен се приметувваат а скоро нова ми е печката???? ве молам пишете ми во лп доколу знаете. фала. :)

18. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Како да извадам флеки од маици од потење? Не можам да ви објаснам колку се потам и скоро сите маици ми се со бели флеки, ги имам перено на рака, ги оставав да отстојат во вода, ги триев додека рацете не ми отпаднат и пак не излегуваат. Има ли некое решение за ова чудо? :?:

19. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    хахахахха браво за темава јас едвај се снаоѓам со новата микробранова не сум мажена и затоа имам време да се подобравам во домаќинлукот ;) :D :D

20. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Немаш флеки од пот туку од стикот-ролон што го користиш. Смени го стикот и најди си соодветен кој нема да ти остава флеки. Еве на пр. на Нивеа се ок ролоните и не оставаат флеки - испробано ;)