ја чистев со алкохолна киселина и со сода бикарбона, како за загорено тенџере, само шо малце ја пуштав да се загрее и така на топло со таа мешавина, со сунѓерче од рапавата страна, само пазете пошо има некои сунѓерчиња шо му е ептен остра рапавата стр. па да не ја оштетите пеглата, јас лично не ја оштетив... позз
Како да се ослободам од измешаните мириси во микрото ? Да ставам филџан со сода-вода би помогнало или има некој друг трик ?
Krevetot mi e so drveni ukrasi(nad glava i kaj nozete sto e toa) ama znaci ima moze eden insekt i sekoja vecer slusam tuk tuk tuk a neznam kako da go otsranam oti izgleda vo drvoto e vnatre ne puka
Toj insektot e molec,vnatre e vo drvoto i go jade.Imam i jas vo prozorecot eden,sekoja vecer mi muzicira :> Za zal nema sto da pravime,ako ti smeta edinstveno sto mozes da storis e da go izvadis toj drveniot del i da stavis nov.
Неколку совети што можеби ќе ви бидат од полза Што се можете да исчистите со паста за заби Сигурно се сеќавате кога вашата баба ја користела пастата за заби за да исчисти некои делови во домот и навистина успевала да им ја врати сјајноста на многу нешта. Пастата за заби содржи одлична формула, погодна за отстранување на многу нечистотии. Ова хигиенско средство може одлично да ви се најде во чистење на многу предмети, па погледнете за што сѐ можете да ја употребите пастата за заби: За хромирани површини Чешмите во бањата и кујната повторно ќе го добијат својот сјај доколку ги исчистите со малку паста за заби, а потоа ги поминете со мека крпа. Предмети без гребаници Ако пластичните чинии сте ги изгребале со нож или виљушка, гребаниците можете да ги исчистите така што на оштетената површина ќе нанесете паста за заби. Истото можете да го направите и на изгребаните ЦД-а. Без дамки на патиките Ако белите патики ги извалкате од тревата, земете една четка за заби и на неа нанесете паста, а потоа истријте ги патиките и измијте ги. Освен тоа, можете да им го вратите сјајот на кожните чевли и да ги отстраните нивните дамки со тоа што на парче памук ќе нанесете паста за заби и нежно ќе ги исчистите. Збогум на непријатните мириси После сечкањето на кромид рацете мирисаат непријатно, а за да го отстраните тој мирис ќе ви помогне токму пастата за заби. Ставете малку од неа на рацете и потоа добро измијте ги, а мирисот ќе исчезне. Преземено
Има црвче внтре. Најди го местото кај се наоѓа и кај што рови мора да има дупче и ако си во можнст треба да ставиш неколку капки нафта.
Во керамичка чаша за млеко ќе истискаш еден лимон и 2 супени лажици алкохолен оцет и остатокот ке го дополниш со топла вода .Ќе уклучиш ма мах од 3-5 мин.Освен што ке ги утепа мирисите ке ти ја разгради маснотијата и убаво ке се исчисти само со пребришување. 100 % успешно викендов ја чистев
Proveriv mnogu pati ama kako dupce da ima i da vidam nesto deka ima i deka tuka mi cuka nema :/ brisam cistam se ama ete go tuka,lele kako me nervira Ne sum vo moznost da smenam ni del od krevetot pa mora nekoe tesenie damu najdam. Ke peobam pak da vidam so nesto da izbocam niz malite dupcijna ako najdam.....
домакинки ај ако имате вакво искуство помагајте кога ги мијам чашите во машина за садови на нив останува несто како прашуна изгледаат цели кко валкани изгребани (немам менувано ни прашок ни програма за миење)
Да не фали сол? Јас користам таблети, кои наводно содржат и сјај и сол во себе, но ако нема плус сол во машината, чашите се замаглени.
Со што да ги исчистам црнилата околу кадата а притоа да не ја оштетам гумичката? Бидејки Доместос мислам дека ке ми ја разјади гумата.
Со доместос си прснав црни панталони и имам сега 2-3 портокалови точки Има ли спас за нив да ги офарбам некако точките или ... мислам дека им нема спас туку да си прашам
Им нема спас. И да ги префарбаш со боја при перење пак ќе се познава. Ако се ептен мали точките при излегување избој ги со црн фломастер ...се е ова камуфлажа пак ќе се познава
Не е само на чашите, на сите садови е само што кај чашите се приметува најмногу. Може да ти се затнати дупчињата од кај што прска водата, да ти се јаки апчињата па не може да ги исплави (подели ги на половина) или фали сол. Со црно пенкало.
Јас користам универзално средство за чистење на бањи. Се вика Санитар, купатилото ми блеска кога ќе исчистам и тоа трае неколку денови, а потоа по малку нормално се замастува повторно. Сум пробала и други средства вклучувајќи го и Доместос ама за мене подобар од Санитар нема.
Да прашам... сите бели блузи (и другите, ама главно белите), ми се оштетени. Многу потам, и под пазувите имаат добиено веќе некоја бледо кафеава боја. Таа област е доста потемнета. Како да се избели? Од средства, сум пробала со Арис, но сеуште стои потемнета таа област. Ваши искуства?
За веќе оштетената облека мислам дека и нема спас (јас неколку бели кошулчиња и блузички сум пробала и на кување да ги преам амам џабе),но за понатаму да не ти се случува истото незнам каков тип на антипреспирант користиш ,мегутоа ја од скоро почнав со нивеа ролон energy fresh и тој воопшто не остава траги на облеката и не ти ги пожолтува белите алишта .Па сега обиди се пробај па ќе видиш дали и кај тебе би бил истиот резултат.
Побарај на гугл, ќе ти извади некои такви статии, имав видено на некоја страна за ова ама не ми текнува што се правеше, сол со вода се мешаше или сода бикарбона со вода....нз како беше затоа види на гугл можи да ти најди статија за тоа, позз