Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. sonce555

sonce555 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    58
    ја чистев со алкохолна киселина и со сода бикарбона, како за загорено тенџере, само шо малце ја пуштав да се загрее и така на топло со таа мешавина, со сунѓерче од рапавата страна, само пазете пошо има некои сунѓерчиња шо му е ептен остра рапавата стр. па да не ја оштетите пеглата, јас лично не ја оштетив... позз :)

На artemidis му/ѝ се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Помага и тоа како.Јас црни и шарени перам само со первол,башка и убаво мириса.

На Paolita му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Како да се ослободам од измешаните мириси во микрото ? Да ставам филџан со сода-вода би помогнало или има некој друг трик ?

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Krevetot mi e so drveni ukrasi(nad glava i kaj nozete sto e toa) ama znaci ima moze eden insekt i sekoja vecer slusam tuk tuk tuk a neznam kako da go otsranam oti izgleda vo drvoto e vnatre ne puka :@

5. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Toj insektot e molec,vnatre e vo drvoto i go jade.Imam i jas vo prozorecot eden,sekoja vecer mi muzicira :> Za zal nema sto da pravime,ako ti smeta edinstveno sto mozes da storis e da go izvadis toj drveniot del i da stavis nov.

6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    Неколку совети што можеби ќе ви бидат од полза

Што се можете да исчистите со паста за заби

Сигурно се сеќавате кога вашата баба ја користела пастата за заби за да исчисти некои делови во домот и навистина успевала да им ја врати сјајноста на многу нешта.
    Пастата за заби содржи одлична формула, погодна за отстранување на многу нечистотии.
    Ова хигиенско средство може одлично да ви се најде во чистење на многу предмети, па погледнете за што сѐ можете да ја употребите пастата за заби:

За хромирани површини
    Чешмите во бањата и кујната повторно ќе го добијат својот сјај доколку ги исчистите со малку паста за заби, а потоа ги поминете со мека крпа.

Предмети без гребаници
    Ако пластичните чинии сте ги изгребале со нож или виљушка, гребаниците можете да ги исчистите така што на оштетената површина ќе нанесете паста за заби. Истото можете да го направите и на изгребаните ЦД-а.

Без дамки на патиките
    Ако белите патики ги извалкате од тревата, земете една четка за заби и на неа нанесете паста, а потоа истријте ги патиките и измијте ги. Освен тоа, можете да им го вратите сјајот на кожните чевли и да ги отстраните нивните дамки со тоа што на парче памук ќе нанесете паста за заби и нежно ќе ги исчистите.

Збогум на непријатните мириси
    После сечкањето на кромид рацете мирисаат непријатно, а за да го отстраните тој мирис ќе ви помогне токму пастата за заби. Ставете малку од неа на рацете и потоа добро измијте ги, а мирисот ќе исчезне.

Преземено

7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Има црвче внтре. Најди го местото кај се наоѓа и кај што рови мора да има дупче и ако си во можнст треба да ставиш неколку капки нафта.

8. МилаФеминка

МилаФеминка Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    110
    Во керамичка чаша за млеко ќе истискаш еден лимон и 2 супени лажици алкохолен оцет и остатокот ке го дополниш со топла вода .Ќе уклучиш ма мах од 3-5 мин.Освен што ке ги утепа мирисите ке ти ја разгради маснотијата и убаво ке се исчисти само со пребришување. 100 % успешно викендов ја чистев :)

На Bozica1980, Annath и Mishela им се допаѓа ова.
  9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Proveriv mnogu pati ama kako dupce da ima i da vidam nesto deka ima i deka tuka mi cuka nema :/ brisam cistam se ama ete go tuka,lele kako me nervira :@
    Ne sum vo moznost da smenam ni del od krevetot pa mora nekoe tesenie damu najdam.
    Ke peobam pak da vidam so nesto da izbocam niz malite dupcijna ako najdam.....

10. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    117
    домакинки ај ако имате вакво искуство помагајте
    кога ги мијам чашите во машина за садови на нив останува несто како прашуна изгледаат цели кко валкани изгребани (немам менувано ни прашок ни програма за миење)

11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Да не фали сол? Јас користам таблети, кои наводно содржат и сјај и сол во себе, но ако нема плус сол во машината, чашите се замаглени.

12. mariolet

mariolet Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    18
    Со што да ги исчистам црнилата околу кадата а притоа да не ја оштетам гумичката? Бидејки Доместос мислам дека ке ми ја разјади гумата.

13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    90.249
    Со доместос си прснав црни панталони и имам сега 2-3 портокалови точки :D
    Има ли спас за нив да ги офарбам некако точките или ...
    мислам дека им нема спас туку да си прашам :D

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Им нема спас. И да ги префарбаш со боја при перење пак ќе се познава. Ако се ептен мали точките при излегување избој ги со црн фломастер ;)...се е ова камуфлажа пак ќе се познава

15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Не е само на чашите, на сите садови е само што кај чашите се приметува најмногу.
    Може да ти се затнати дупчињата од кај што прска водата, да ти се јаки апчињата па не може да ги исплави (подели ги на половина) или фали сол.
    Со црно пенкало.

16. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Јас користам универзално средство за чистење на бањи. Се вика Санитар, купатилото ми блеска кога ќе исчистам и тоа трае неколку денови, а потоа по малку нормално се замастува повторно. Сум пробала и други средства вклучувајќи го и Доместос ама за мене подобар од Санитар нема.[​IMG]

17. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Да прашам... сите бели блузи (и другите, ама главно белите), ми се оштетени. Многу потам, и под пазувите имаат добиено веќе некоја бледо кафеава боја. Таа област е доста потемнета. Како да се избели? Од средства, сум пробала со Арис, но сеуште стои потемнета таа област. Ваши искуства?

18. МилаФеминка

МилаФеминка Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    110
    За веќе оштетената облека мислам дека и нема спас (јас неколку бели кошулчиња и блузички сум пробала и на кување да ги преам амам џабе),но за понатаму да не ти се случува истото незнам каков тип на антипреспирант користиш ,мегутоа ја од скоро почнав со нивеа ролон energy fresh и тој воопшто не остава траги на облеката и не ти ги пожолтува белите алишта .Па сега обиди се пробај па ќе видиш дали и кај тебе би бил истиот резултат. :)

На Simplicity му/ѝ се допаѓа ова.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Vanish на секое перење.

20. sonce555

sonce555 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    58
    Побарај на гугл, ќе ти извади некои такви статии, имав видено на некоја страна за ова ама не ми текнува што се правеше, сол со вода се мешаше или сода бикарбона со вода....нз како беше:( затоа види на гугл можи да ти најди статија за тоа, позз;)