Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Naredi doma sekoj posle banjanje da pomine so skvizi za staklo. ako ostanuva da se isusi ke ima tockici od vodata.
    Upotrebuvam i CLR[​IMG]Isto tendzerinjata gi poprskuvam i super svetat. Ribanje nema, zica nema, svetat kako od prodavnica.
    Ova sredstvo mi e zakon vo kuka. Ako nemam CLR ne sum jas.

На joy1 и lealealea им се допаѓа ова.
  2. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Koga ke ja pobelis fugata(a neznam kako) ke mora da ja namackas so edno bezbojno sredstvo za fugi koe ke ja napravi ne porozna. Taka nema da ti temnee.

3. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    267
    Luge kazete kako da gi ispravam venecijankite koi I se omilena igracka na kerka mi :( skroz gi izvitka. Grdo izgledaat, ne znam sto da mu pravam

4. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Мене случајно ми се истури полирапид на плочки во купатило и додека го соберам фугата светна како нова, па си поминав со шишето долж фугата. Навистина се исчисти, ама ми е страв да не ја разјадува, па ме интересира каде можам да најдам такво средство за фуги?

5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    I jas imam beli fugi vo edno od mojte kupatila. Denovive planiram da sednam na internet da se razbrkam. Ke najdam i ke ti pratam.
    Postoi znam, vidov vo prodavnica ama sega go nema na stock sredstvovo. Stom go najdam (denovive) ke ti napisam.

На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Paljus

Paljus Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Zenski kade mozam da najdam prekrivki samo za dolniot del od garnitura :)

7. MiA-1

MiA-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    25
    Женски кажете ми со што ја чистите рамната плоча од шпоретот и како ја одржавате? Мене пред некој ден ми се потури малку јадење и не ја исчистив одма и сега се познава флека, а страв ми е да ја фаќам со жица. :( :?:

8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Моите се од ФЕИДОМ и јас сум задоволна после една година користење.

Моја ноќна мора (facepalm). Требало некоја специјална шпакла да се има, е јас ја немам. Пробав со се, и специјално средство и незнам веќе што и најубаво ми е со алкохолен оцет и сода бикарбона, ќе оставам да постои па ќе протријам со сунѓерчето од меката страна и така.

На MiA-1 и Paljus им се допаѓа ова.
  9. Paljus

Paljus Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    A kolku se vo feidom..mene garniturata od tamu mi e ...a ete ne sum prasala za prekrivki...ti blagodaram mnogu

10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    И мојата е од таму. На ланскиот саем за мебел димензијата мене што ми требаше беа по 1000 ден.

На Paljus му/ѝ се допаѓа ова.
  11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    17.174
    Имам едни панталнони напред се скај, позади ликра. Напред почнаа да пукаат, да се лупат, многу им го имам меракот, па дали може некако да се направат да бидат за носење или да се простам од нив?

12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    61.465
    Не ни помислувај да ја исчистиш флеката со жица или пак со грубата страна на сунгетот!!! Ке ја оштетиш почата и после збогувај се со неа, а замената ке те кошта многу!!! Јас мојот шпорет го чистам со едно специјално ноже кое беше во комплет со шпоретот и со Vitro clean - специјален нежен абразив за рамни плочи на шпорет, Го има во сите подобро снабдени маркети...
    vitroclean-500x500.jpg

13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас го немам нижето. Да не знаеш каде можам да го купам? Средствово го пробав и нешто не се воодушевив, најверојатно затоа што немам ноже да поминам.

14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    61.465
    @irena.1 незнам каде може да се купи ножето, моето идеше во комплет со шторетот... Но, провери во продавницата на Горење на Партизанска...

15. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Можеш да пробаш и со Frosch зелено пакување, специјално е за стаклокерамички плочи, се чисти со меката страна од сунгерот. Мене тоа повеќе ми се допаѓа од Vitro clean

16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.771
    Допаѓања:
    8.867
    Јас со обичен сјај за миење садови ја чистам со грубата страна на сунѓерчето и супер си е. Не се изгребала до сега. На некои места треба малку повеќе да стиснеш со сунѓерчето и тоа е се. Го имам и Витро Клин, но повеќе сум задоволна со сјајот бидејќи мрсното го вади одма. Единствен проблем ми е тоа што многу фаќа прашина, секој ден ја пребришувам со влажна крпа :^)

17. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Imam videno vo Neptun noze, a bi trebalo da ima i vo drugive marketi sto prodavaat bela tehnika.

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Кое средтсво за стакло( прозори) ви се покажа како најефикасно?

19. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    @joy1 Јас сум најзадоволна од Арф. Го користам безбојниот затоа што синиот ја бојадисува крпата со која бришам. Но, не е страшно затоаш што се отстранува со перење.
    Попрскувам на стаклената површина, ја пребришувам со сува крпа и што е најважно не остануваат траги. Еве слика

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Ке пробам.Најмногу мрзам замачкано стакло :^)
    Прегрозно изгледа

На poenta му/ѝ се допаѓа ова.