Чинам беше некаде 120-130, максимум 150 денари. На кутијата пишува за колку кг алишта е една ќесичка.
Домаќинки ми треба помош. Имам кујна од бел медијапан. Има дамки кои со ништо неможам да ги исчистам. Посебно кај мијалникот по вратите има течено вода и сега има линии кои се потемни и изгледа неубо. Дај кажете некое сретство за чистење на медијапан. Фала
Пробај со Пронто. МилаФеминка ми го препорача мене за сјаен медијапан. Јас уште го немам пробано, но планирам
Имам бела тренерка 100% полиестер. Дали можам да ја пуштам на 60 во машина? До сега на 40 ја перев и некако ја изгуби белината.
Феминки на голема мака сум. Во спалната соба се појави влага. Од влагата дел од алиштата во плакарот се имаат направено со дамки од мувла. Дали постои сретство за отстранување на дамки од мувла од алишта. Ве молам за помош :'(
Ќе ја испереш мувлата од алиштата но работата е што пак ќе ти се појави поради влага. Решавај ја влагата или тргај ги алиштата од таму. Инаку проверено од колешка, мувла од кожни јакни, панталони, сукњи...не се чисти со ништо. Специјално средство за мувла не сум приметила по маркети, но пери ги со појак прашок како што е Ариел, земи за флеки Омино Бланко го имаш скоро секаде.
@joy1 Во делот каде што се појавуваат мравките стави ситна сол. Друг начин е да пробаш со обележување на просторот каде што се движат со бела креда.
Ima eden prasok Neopetroid se vika,okolu 100den.e otprilika.Go ima vo zemjodelskite apteki,ke posipes sekade kaj gi ima,a osobeno od tamu deka izleguvaat.Osven za mravki deluva i za mnogu drugi insekti a ne e otroven za zivotni i luge(taka pisuva na upatstvoto).
Imas sredstvo za muvla Savo se vika naprskaj kaj sto imas muvla I ostavi da se luftira. A za alistata mislam ke izlezat probaj so aris
Probaj prvo vo soda bikarbona so topla voda da postoi posle pustija vo masina. Ne znam na kolku ima nekoi bluzi sto gi peram na 90 I nemaat maka a za trenerka ne znam
Ја пуштив на 60. Цела излезе, ништо не и фалеше и убаво беше испрана Добро ме потсети нареден пат да ставам сода бикарбона.
Не знам колку е за тука прашањево, ама не најдов посоодветна тема. Да ми препорачате каде да најдам убав и квалитетен прибор за јадење, минимум за 12 лица. Имам дома еден тон лажици и вилушки што ми ги носеле, ама ич не ги бива. Затоа решив да купам асолен, ако треба и поскапо ќе го платам, ама да знам дека ќе трае, а не да се изобличи ако малку посилно притиснам. Помош?
Досега за мене најефикасниот и најбезбеден начин: сипи им по целата патека кај што ги гледаш и дупчињата од кај што влегуваат пециво (она за теста што е). Јас и во двор сум им ставала и ги снемувало на тоа место за кратко време. Со солта само ги храниш
Најскапа и најдобра варијанта имаш во Дизајн галерија ли незнам како се вика, (од Соборен одиш право накај Рекорд, од десна страна нели е Тинекс, некои помали дуќанчиња и тука е, нема шанси да го промашиш голем излог имаат), поевтина варијанта и исто така со солиден квалитет на Вицко. Ќе најдеш и на др. места кај се продаваат сервиси и др. само гледај да не бидат турски, тие не се квалитетни.
Ах таа мувла кај нас се појавуваше на надворешните ѕидови, прскавме со саво и со што др не, ќе се исчистеше па по некое време пак ќе се појави. Средствата се само моментално решение. Сега ставаме изолација со стиропор и на тие ѕидови па ќе видиме
Види вo Кoнкoрд зaд Брoз Кaфе, или пaк aкo нaјдеш есцaјг нa Сoлинген, немoј дa гo oдминеш. Oдлични се, ги имaмкмaјкaкo пoдaрoк oд мaјкa ми, aмa oдaмнa се купени.
Маж има едни единствени свечени панталони И вчера девер ми ги носеше во кафана и ги посипал со алкохол.Ми е страв во машина да ги ставам.Црни се и од оние како свиленикав материјал .Стварно незнам дали може во машина или да ги носам на хемиско или пак рачно