Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    утре ке имам гостинче (помало братучедче) и ке треба нормално да му зготвам /купам нешто.. и кога го прашав што сака ми рече ВИРШЛИ ! а јас не ги јадам многу многу.. а уште помалце знам да ги готвам :D .. па некоја идеја/совет како да ги направам освен обично сварени е добродојден :D (имајте во обзир дека сум стрелец во хороскоп и не ме бива мн мн во готвење)

2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Ги лупиш, ги сечеш во должина по средината, ама не да ги поделиш целосно, значи за малку не ги досекуваш. Ја полниш таа вдлабнатина со кашкавал, и ги ставаш во рерна да се испечат.
    Највкусни ми се така, и ептен е лесно, дури и стрелец го може тоа :wasntme:

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    a прво треба да ги сварам? и отприлика колку време да се печат? :?: :$ и додека се печат одоздоле треба тавчето со зејтин нешто? :?:

4. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Да, и мислев на стикот ама ете бев нервозна од мојата најнова упропастена маица па не ни прочитав како напишав :D А ова за сите стикови на нивеа се однесува? Баш ниеден не остава бели траги?

5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Не треба да ги вариш. Тавчето намачкај го со маргарин. И внимавај нагоре да се завртени со кашкавалот.
    Абе и јас сум стрелец и ми успева ова :D
    Колку време не знам, гледај таму од прилика, на виршли не им треба многу, штом ќе се растопи и потпече убаво кашкавалот - извади ги.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ај пробај со средство за одмрснување SMAC-бела течност е и се користи за се. Ем за секоја просторија од домот го бива, ем вади секакви траги од облеката. Шприцни малку и остави го нека преноќи така. Наредниот ден испери.

7. cece07

cece07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    за флеки или за било што,на пример за одмастување на рерни рамни плочи шпорети микро печки загорени садови и се друго во кујна , мијалници кади и се др.(освен славини) во купатило,за флеки на тапациран мебел и теписи, и уште за многу што, да не набројувам повеќе, употребете али де грас го има во маркетите на хедис,се чудам што течност ќе беше тоа,чисти се, ама баш се.На самата амбалажа има залепено мало флаерче со упатство за тоа што сакате да исчистите,околу 120 ден.чини.Јас навистина се воодушевив кога со тоа го исчистив восокот од панталоните на керка ми.

8. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Арис врши одлична работа. Вади се и сешто, абе кумановска работа :) Само да ви кажам, кога ке го користите, обавезно гумени ракавици да користите

9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Вака да ве прашам. Треба да му исперам два дуксери, прилично дебели. Како ги перете овие? На рака тешко некако ќе ми оди, за џабе ќе ги перам, да ги натопам само :wasntme:
    Глупичко малку, ама немам кој да прашам моментално.

10. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    ^^^Jaс од бато дуксерите ги пуштам в машина :wasntme: Само нив, на 50-60 степени, и си се перат :wasntme:

11. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Да ги бапнам во машина? Ако му ги уништам и овие, он мене ќе ме уништи :rofl:
    Ама на рака пак ко непрани ќе бидат. Ај ќе ризикувам :lol:

12. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Е па од тоа неперење асално, јас ги пикам в машина :D Ништо нема да му биде, само ако се со различна боја, пример едната светла, другата темна, не знам, да не ти пуштат боја :^) Иначе, за посигурно, исклучи ја центрифугата, да не се туткаат, битно има убаво да се исперат. :D
    Јас од бато пуштам бела, сива и мој сив џемпер, супер чисти излегуваат. Темните заедно пак :D

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Слободно стави ги во машина за перење на 40 степени и немај гајле. Незнам од што материјал се можеби на 60 степени ќе се изгужваат а можеби и веќе си ги испралаааа :D

14. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Да, ги исправ, добро испаднаа среќа, инаку готова бев :lol:

15. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    си ја зпалив кошулата додека ја пеглав :( :( :( тоа нај нај убавата и ај сеа помош има ли некоја финта како да ја оправам ;) :( :( :( :tmi: :tmi: :tmi:

16. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Има, има, изрежи едно цветче од некој стар материјал и залепи го на изгорениот дел :D

На stilas7 и kankus им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.794
    Мене ме интересираат искуства со H2O Mop од Топ Шоп, дали има некоја од вас и колку е задоволна? Има сега нова верзија, па сакам да знам дали вреди да го нарачувам. Ми треба такво нешто, посебно со мало дете дома, а ако чисти навистина како што велат... чистењето ќе ми биде песна :P :D

18. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Ајде да ве замолам за помош. Дечко ми ми даде три негови дуксери да си ги носам, ама на најубавиот чисто бел сабајлево се разбудив со мастика! ја чистев, со мраз , гребев свашта. Ама пак има еден тенок слој и се гледа, особено што тој е перфекционист микро дамка да е, ќе ја види. Ако го ставам за перење, можам после пак да се обидам со мраз?... Полудев дома, омилен му е овој дуксер.

19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Проба со хартија и пегла?

20. Forgotten

Forgotten Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    185
    Јас на столчето на училиште имав мастика и несакајќи залепив и тренерки и фармерки, на местото каде што има мастика расутив алкохол и излезе се, пробај. :*