Ме интересира што да направам за да не ми се појавуваат како малечки топчиња на новите алишта..Еднаш ќе ги носам и оп кога ќе ги соблечам гледам топченца мали најчесто на хеланки околу нозете......... има ли спас од ова?
Здраво Феминки Сакав да прашам,пуштив бела машина мегутоа имало мало тенко црно чорапче и најомилениот долен веш ми е сив сега наместо бел,како да ги обелам ? Ви благодарам
Пушти ја повторно машината. Јас така еднаш зафркнав пелена плишана од ќерка ми. Од бела стана жолта. И одма ја вратив во машината да се препере. И пак си ја врати белата боја. Едит Стави и сода бикарбона, помага за обелување.
Еј ве молам помош итно ми е :'( Од стикчето рексона фустанот за матура шо го носев ми се направил бел,мајка ми го испра ама тоа никако не излага :\ Некоја идеја нешто со што да го испериме? :'(
Камин црн, печка за греење на дрва со што се чисти? Една година е стар ама се прља, па додека не е во употреба мм да го дотера ама не знам со што. И уште едно прашање, од кој бришач за под сте задоволни. Под услов да не е 1500 ко оние на Vileda.
мм го испрска со спреј кој трпи висока темература ( 600Ц) го купил во продавница за бои и лакови црн мат и по фарбањето е како нова (а е постар каминот)
Му купив и јас на мм таков спреј за ќунците и супер испаднаа. Он одма тргна да го шприца ама јас го одвратив од намерата. Ај ќе пробам со крпа ако не го бива ќе го прскаме. Фала ви!
А како ги чистите ќумците??? Внатре се све со тоа црното како се вика незнам. И стврднато е тоа целото. И ептен лошо мириса.
За чистење не му се мешам ама чисти се, ги дотерал. Спрејот од продавница за бои и лакови, продавачот сам ми го понуди бидејќи немаше црна боја каква што барав. 250ден беше.
Umivalnik od granit, crn, mi ima fateno kako bigor sloj. Smeam li da go chistam so sredstvo za bigor otstranuvanje? Sprejovite za priroden kamen ne go otsranuvaat.