ако не помогне оцетот, имаш во поголемиве маркети едно што се става во ладилникот и ги апсорбира непријатните мириси...незнам како се вика точно, околу 80 денари е...
Девојки помагајте, ех колку се изнервирав ми преседна и перење и се! Бледо розе и резеда зеленкаста блуза ми се имаат офарбано со црно на некои делови од црни хеланки за кои мислев дека не пуштаат боја и кои бај д уеј успеале само овие две најнови блузи да ми ги офарбаат. Казувајте чаре или да ги фрлам?
Јас последно кога барав помош овде, планирав со Ариф да чистам но мислев дека ке ја упроспастам кошулата бела со пудра, па мислење од роднина добив да земам глицерински сапун и триев и излезе само мн малце се познава.Скоро ич.А колку бонбона беше флеката.40-50 ДЕНАРИ Е зелен зедов јас.Ист ваков мислам дека беше.Да ја намачкав флеката да не се брзав, може подобро ке излезеше отколку јас што се помачив со триење. Незнам дали ке ти излезе тебе, но вреди да пробаш.
Неколку евтини трикови кои може некогаш ќе ви бидат потребни http://www.crnobelo.com/dom/ureduvanje/34314-11-evtini-trikovi-koi-kje-vi-go-olesnat-zivotot
@Emy867 http://cdn3.topshop.eu/DrBeckmannlovacnaboj_11257656.jpg Во ДМ имаше вакви марамици, 10 марамици се во пакување и се става по една во машина со исфарбаните алишта. Или па побарај во поголеми маркети може да има и од некоја друга фирма. А ми кажуваа дека биле ефикасни, лицно јас ги немам пробано.
Не го знам прашањето но да кажам и јас , го видов твојот одговор. Вакви марамици мајка ми користи подолго време не се од Дм има и на други фирми низ поголемите маркети и убаво снабдените продавници кај оделот за хигиенски средства. Како перничиња се и се става во машина со алишта ,за да се се вапцаат и расипуваат алиштата перничето ги впива боите а на облеката нема ништо Ептен се ефикасни и убаво е да се користат кога се сомневате во некое парче облека во кое не сте сигурно дали ќе пушти боја или не
Дали знаете каде можам да најдам онакви керамички садови кои се закачуваат на парно, за во нив да се стави вода. Порано имаше во ет хом ама се распродале, незнам каде да барам на друго место.
Можеби прашањево не е за тука, но не знае каде да го поставам. Со што се чистат чизми од превртена кожа? Најдов спреј, но само црн и темно кафен, а мене чизмите ми се светло кафено/ цигла боја. Малку се излижани и би сакала да ги освежам. Како да сум прочитала дека со раствор од вода и оцет се чистат, но не сум сигурна и не ми се ризикува. Ви благодарам
Девојки дали некоја викнала сервис за чистење на мебел? На гарнитурата имав една флека и земав сама да ја чистам ама уште полоша и поголема ја направив Ако некоја има искуство да ми препорача добар сервис...
Дали можам да перам со первол за шарени алишта долен веш?Зборот ми е дали ке ги дезинфицира или е благ и само за друга облека што не и треба којзнае колку перење колку да се освежи.И дали перволот за бели алишта белее како варикината,на пр перам на вриење постелнина и крпи за бањање,па ако некоја не ми е чисто бела ке ја избели ли или само ја обновува белата боја а ова другово си останува во неговата боја.
Не. Ако сакаш да переш со Первол а да направиш дезинфекција има посебен детергент за дезинфекција,кој можеш дека го додадеш на овој или претходно да оставиш да се киснат во него. Перволот за бели е повеќе за светли алишта.И не избелува како кога переш со прашкаст на 95 степена.
Spalnata mi e od bela eko koza i pred nekolku dena sin mi si pusuval so penkalo po stranite,ne e mnogu dve linii ama mi bode vo ocite,probav so aris i ne izleguva,isto procitav i so limon se vadele fleki od mastilo ama ni toa ne mi pomogna,ako imate nekoj sovet pomagajte