Клима уредот го имаме 10-тина години. Кога го купивме беше бел, но сега е пожолтен. Има ли начин да му ја вратам првобитната бела боја?
@MIA-SK Со текот на времето пластиката ја менува бојата. Можеби кај потемната не е толку очигледно, но кога станува збор за бела, видно се забележува. И моите родители имаат вакво искуство со клима уред стар 10 години. Не знам дали има некое средство за премачкување, а и не верувам дека нешто може да се стори за да ја добие убавата бела боја како некогаш.
И син ми истото ми го имаше направено на гарнитурата ,исто од еко кожа. Јас со ацетон ја избришав флеката од пенкалото
Женски помош! Како го правите тараторот со мајонез и кисели краставички? Ставате ли нешто друго освен ова? Зачин некој? Често го јадам низ ресторани. сакам да правам за дома, ама што да ставам?
рендани кисели краставички мајонез и павлака ставам јас,малку сенф за вкус, црн бибер, сол, вегета малку јас на овој начин го правам
Рендан кромид на ситно, рендани кисели краставички, сок од лимон или јаболков оцет, црн бибер, сол ако сакаш иако не мора, и мајонез. Ова е оригинален рецепт, ти може да си го прилагодуваш по вкус. Ако ставиш сенф, не е веќе тартар сос.
Сакам да си купам Suede (преводот би бил обрната кожа мислам) јакна, ама се мислам околу одржувањето на истата, пошто нели не се пере. Совети од оние кои имаат јакни или некое друго парче облека или акцесорис изработени од овој материјал, како ја одржувате нивната хигиена?
Има убави совети, може на некој ќе му користат http://www.crnobelo.com/zabava/inte...a-ke-vi-go-olesnat-sekojdnevieto?limitstart=0
Хелоу да ви пратам нов поздрав од мене. Нова домаќинка сум па би било супер доколку некој може да ме посоветува за чистење на кујната , цела ми е медијапанска висок сјај бела.И вратите исто медијапански бели-мат. Има ли некое посебно средство за чистење или некој посебен начин ? Фала ви
Ајде тие што имате машина за сушење,ви ги собира ли алитатата у смисла да ви ги направи помали.Сакам да си купам ама некако ми е мисла,оти разбрав се случувало.
ajde I jas da prasam nekolku prasajna 1-kupivme spalna ama drvoto ima miris brisev so karpa so sjaj,pa so sretsvo za drva i pak uste mirisa sobava od drvovo.kako da ja trgnam ova mirizba od drvovo? 2-plockite gi cistev so cetka i so zgrasetore(edno najubavo sretsvo za fleki,damki,mrsnoti) ama pak nikako ne izleguva toa sto majstori pred nekolku godini varosuvale,pa ima i nekoi kapki od cimento,nekoi flomasteri pomos? 3-skalata sto e vnatre e eden vid na plastika debela ili gips neznam od sto e tocno bela boja e i istiov problem kako kaj plockite vo kujna cistiv na ist nacin i ima uste fleki na necisto.sakam da ja bojam za da ja pokrijam belata boja i nekoi fleki sto ostana,Ima li takva boja?Ili nesto drugo da nacin za cistejne Ili da ja pokrijam skalata a sepak da e ubavo kupivme kujca pa od kako rabotele majstori vnatre ne e cisteno pa posle nekolku godini malce maka si macam sega za da cistam :/
Зависи од каков квалитет е облеката што се суши. Обично ги смалува памучните и оние кои имаат ознака да не се сушат. Секогаш ставам со претпазливост т.е ја селектирам облеката која ја сушам. На децата земам поголем број, така да излегувам некако на крај. Не знам зимниот период како би поминала без сушара!? Еве ознаки од етикетата на облеката.
Јас одамна престанав сушарата да ја користам.Сушам на жица или на радијатор.Просто ми се ипкаат алиштата Инаку овие ги открив во дм од скоро За да не фаќа каменец и жолтило шољата.А имаат и по малце свеж мирис.Една таблета се пушта во шољата и почнуваат како шумеча да се раствараат внатре Овие се за посекојдневна хигиена ,бидејки не се јаки како доместосот.
zenski aj i jas da prasam, plockite mi se kremasti mat, novi se ama nikako da se iscistat kako sto sakam, vo kujnata celite se so tocki ,isko kako da ima narskano vodi,me razbirate, kupuvav razni sretstva ama ne se cisti, epten me nervira,nova kuka i se e novo,i nejkam da mi se takvi plockite a nz so sto da gi iscistam. nekoj sovet?
ne e od mrsno,,se si mislam deka e isturen limon i ne se cisti,ama mn grdo izgleda,iato kako kapki voda koga kese isusat i se poznava na svetlobas ke sliknam utre pa ke prikacam slika