Има ли спас за испран џемпер на вриење? Пред некој ден го пуштив омилениот џемпер да се пере, но несвесно сум ја вклучила програмата за перење на бели алишта, по што џемперот излезе како рибарска мрежа Вчера го пуштив на програмата за перење на волнени алишта, со многу омекнувач, но не забележав разлика. Дали имате искуство со ова и како може да се реши овој проблем (освен да го носам како рибарска мрежа) ?
@Jordanovska-K За жал, нема спас кога машината за перење ќе "сомеле" нешто што не е за опција вриење. Што и да правиш ништо не помага во ваков случај. Затоа, барај некој што ќе го "наследи" местото омилен џемпер.
Домакинки помагајте,добив едно памучно кебенце за бебе уште на повојница,уз хранење го испрљавме,го исправ во топла вода и прашак,ама пак останаа мали флекички,после го бутнав на вриење со бели алишта,и кога го извадив на едно место флека како мувла,го однесов на хемиско и таму не се извади... Кебенцето ново,а и мн.се врзувам за работи,помагајте како да ја извадам флеката(мувлата)
Да ти предложам нешто...ако не се извади флеката, најди од децата од стари пантолони или блузиче некоја апликација и зашиј ја врз флеката....барем ќе си го искористиш а и нема флеката да ти боде очи.
Еве и јас да се надоврзам вчера баш во Базаро гледав вакви детски апликации за шиење, имаше голем избор.
Како да извадам шкртаници од пенкало на паркет? кога видов што направиле децата косата ми се крена, на видливо место е
Неколку совети за чиста и уредна бања 1. Намачкајте го огледалото со пена за бричење – И потоа добро избришете го. Така можете да заборавите на неговото замаглување, а по 3 недели повторете ја постапката. 2. Најдете место за полица – Полицата е одличен начин да ги организирате пешкирите, тоалетната хартија, средствата за чистење и сл. Поставете ја над вратата – за максимално да го искористите просторот. 3. Исчистете ги чешмата и тушот на природен начин – Aко мислите дека чешмата или тушот имаат слаб притисок, веројатно се собрал бигор во мрежичката. За да го решите тој проблем, наполнете најлонска кеса со алкохолен оцет и со помош на ластиче прицврстете ја за чешмата или тушот и оставете ја преку ноќ. Оцетот ќе го стопи бигорот. 4. Закачете корпички на шипката од завесата на кадата – Ако ви е потребно повеќе место за чување на работите во бањата, закачете корпи на шипката од завесата. Тие нема да ви сметаат, а тоа е особено добра идеја доколку повеќе луѓе ја користат бањата. На тој начин секој ќе има место за своите работи.
Lele feminki domacinki pomagajte malata so penkalo mi gi isckrtala so penkalo koznite stolici kako i do koe strestvo da gi ocistam jas probav so arc so soda so alkoholen ocet ali ne izlaga lele ve molam za pomos taka me nerviraat auu
Смеј се ако сакаш, ама пенкало од се вадам со деодоранс или со спреј за тело. Прсни на едно ќоше и ако се разлее веднаш избриши го со хартија.
Со лак за коса, пробај прво на мал дел, ако не се оштетува, чисти со него. Стварно помага за пенкало (на ташни испробано).
Здраво женички! Да ве прашам како ја чистите пеглата за алишта од внатре? Ма и дестилирана вода земам и пак собра бигор. Кога пеглам излегува песок од неа и страшно многу ме нервира! Пеглава нема ни година дена а земена е поскапо Секој совет е добредојден
zenski masinata za alista mnogu mi mrda ako e poprazna i skoka. dojde majstor smena del gibase neso i pak mnogu ,mrda.so mozi da i bidi??pod libela ja mestese nisto ne pomozva.nervi iskinav nemozam da ja ostam,nad nea sedam.kazete nekoe care
Zdrabo devojki.. edno prasanje do vas, se nadevam ke mi pomognete Vo dnevna imame bela kozna garnitura za sedenje, pred nekoe vreme, stavivme crveni pernicinja, ama izgleda ispustile malce boja, pa ostanalo ko fleka na dve tri mesta, probav da iscitam so Arf I uste nekolku takvi sredstva, ama nekjit voopsto da izlezit, a maka mi e onaka da sedit, mi bodit oci ve molam za pomos
Интересна примена на ќесичките со силиконски гел кои најчесто звршуваат во корпата за отпадоци http://www.crnobelo.com/zabava/inte...ki-8-nameni-posle-koi-ke-gi-cuvate-kako-zlato
Не ти е добро нивелирана, или подот не ти е рамен. Истиот проблем го имам повремено, пошто кај мене подот во wc-то не е рамен. Па со нивелација на ногарките се средува работата. Верувам дека и твојата машина има такви прилагодливи ногарки, како со навртки, да се прилагоди висината, за да биде рамно поставена.