Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    @N.Kety , @girl-miri да пробате плочките да ги исчистите со алкохолен оцет ( 9%) или со алкохол

На girl-miri и N.Kety им се допаѓа ова.
  2. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Има ли спас за испран џемпер на вриење?

Пред некој ден го пуштив омилениот џемпер да се пере, но несвесно сум ја вклучила програмата за перење на бели алишта, по што џемперот излезе како рибарска мрежа :worried:

Вчера го пуштив на програмата за перење на волнени алишта, со многу омекнувач, но не забележав разлика.

Дали имате искуство со ова и како може да се реши овој проблем (освен да го носам како рибарска мрежа) ?

3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Чудо дека не ти де собрал па да биде џемперче за бебе :lol:
    Шала на страна, мислам дека му нема помош :shake:

На Jordanovska-K и Abrakadabra им се допаѓа ова.
  4. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.075
    @Jordanovska-K За жал, нема спас кога машината за перење ќе "сомеле" нешто што не е за опција вриење. Што и да правиш ништо не помага во ваков случај. Затоа, барај некој што ќе го "наследи" местото омилен џемпер.

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  5. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Домакинки помагајте,добив едно памучно кебенце за бебе уште на повојница,уз хранење го испрљавме,го исправ во топла вода и прашак,ама пак останаа мали флекички,после го бутнав на вриење со бели алишта,и кога го извадив на едно место флека како мувла,го однесов на хемиско и таму не се извади...
    Кебенцето ново,а и мн.се врзувам за работи,помагајте како да ја извадам флеката(мувлата)

6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Да ти предложам нешто...ако не се извади флеката, најди од децата од стари пантолони или блузиче некоја апликација и зашиј ја врз флеката....барем ќе си го искористиш а и нема флеката да ти боде очи.

На Viktorijaaa5, VladeMila и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Еве и јас да се надоврзам вчера баш во Базаро гледав вакви детски апликации за шиење, имаше голем избор.

На VladeMila и referentka им се допаѓа ова.
  8. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Како да извадам шкртаници од пенкало на паркет? кога видов што направиле децата косата ми се крена, на видливо место е:(

9. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Ве молам да ми препорачате некое добро средство за чистење на плочки. Фала однапред!

10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.075
    Неколку совети за чиста и уредна бања

1. Намачкајте го огледалото со пена за бричење – И потоа добро избришете го. Така можете да заборавите на неговото замаглување, а по 3 недели повторете ја постапката.

2. Најдете место за полица – Полицата е одличен начин да ги организирате пешкирите, тоалетната хартија, средствата за чистење и сл. Поставете ја над вратата – за максимално да го искористите просторот.

3. Исчистете ги чешмата и тушот на природен начин – Aко мислите дека чешмата или тушот имаат слаб притисок, веројатно се собрал бигор во мрежичката. За да го решите тој проблем, наполнете најлонска кеса со алкохолен оцет и со помош на ластиче прицврстете ја за чешмата или тушот и оставете ја преку ноќ. Оцетот ќе го стопи бигорот.

4. Закачете корпички на шипката од завесата на кадата – Ако ви е потребно повеќе место за чување на работите во бањата, закачете корпи на шипката од завесата. Тие нема да ви сметаат, а тоа е особено добра идеја доколку повеќе луѓе ја користат бањата. На тој начин секој ќе има место за своите работи.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Lele feminki domacinki pomagajte malata so penkalo mi gi isckrtala so penkalo koznite stolici kako i do koe strestvo da gi ocistam jas probav so arc so soda so alkoholen ocet ali ne izlaga lele ve molam za pomos taka me nerviraat auu ;(:@

12. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129
    Смеј се ако сакаш, ама пенкало од се вадам со деодоранс или со спреј за тело. Прсни на едно ќоше и ако се разлее веднаш избриши го со хартија.

На babyane18 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.602
    Допаѓања:
    201.911
    Со лак за коса, пробај прво на мал дел, ако не се оштетува, чисти со него. Стварно помага за пенкало (на ташни испробано).

На awl и babyane18 им се допаѓа ова.
  14. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Ne saka zenski :sweat: ne se brise hmmm ostanaja taka stolicite :(

15. Boobookitty

Boobookitty Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво женички! Да ве прашам како ја чистите пеглата за алишта од внатре? Ма и дестилирана вода земам и пак собра бигор. Кога пеглам излегува песок од неа и страшно многу ме нервира! Пеглава нема ни година дена а земена е поскапо :?: Секој совет е добредојден ;)

16. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    zenski masinata za alista mnogu mi mrda ako e poprazna i skoka. dojde majstor smena del gibase neso i pak mnogu ,mrda.so mozi da i bidi??pod libela ja mestese nisto ne pomozva.nervi iskinav nemozam da ja ostam,nad nea sedam.kazete nekoe care

17. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Probaj so maslen aceton,jas brisam so nego na Biro ostatoci od penkalo .Mislam deka ke uspees.

На babyane18 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Zdrabo devojki.. edno prasanje do vas, se nadevam ke mi pomognete :) Vo dnevna imame bela kozna garnitura za sedenje, pred nekoe vreme, stavivme crveni pernicinja, ama izgleda ispustile malce boja, pa ostanalo ko fleka na dve tri mesta, probav da iscitam so Arf I uste nekolku takvi sredstva, ama nekjit voopsto da izlezit, a maka mi e onaka da sedit, mi bodit oci :( ve molam za pomos

19. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.075
    На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.602
    Допаѓања:
    201.911
    Не ти е добро нивелирана, или подот не ти е рамен. Истиот проблем го имам повремено, пошто кај мене подот во wc-то не е рамен. Па со нивелација на ногарките се средува работата. Верувам дека и твојата машина има такви прилагодливи ногарки, како со навртки, да се прилагоди висината, за да биде рамно поставена.