Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    вениш
    нема

На joy1, anaja1 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.797
    Акo си сигурнa декa е мрснa флекa, сјaј зa сaдoви и тoa кoнцентрaт. Нaкaпи јa флекaтa сo сјaјoт, истриј гo местoтo, некa пoстoи бaрем пoлa сaaт и нa перење. Требa дa излезе.

Зa течен детергент муaбетoт - имaм кoристенo и Ариел и Персил и Первoл, нaјзaдoвoлнa сум oд течниoт Ариел и зa бели и зa oбoени aлиштa.

На joy1, Ordinary, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Mi trebat nekoi idei okolu domov.
    vnatre imame dva sprata i skalite za gore se od cimento arno ama kako gi pravele i se valkano si ostanalo i sega nikako ne se cisti.
    se mislime da gi pokrieme ao onie musami vo vid na parket sto se ama mm vika da ne se mazni pa da se lizgavi :|nekoj ima iskustvo so ova?
    cela tena da se stavi nema da biduva oti na dvapati e vrtena vo polukrug pa cela tena nrma da stoi ubavo.
    od ovie mali teni za skala ke zemime ama ne se pokriva cela skala :whew:

uste eden sovet mi treba :wasntme:kade sto vrti skalata nagore zdola ni e dnevnata soba.
    ne ni se dopajga sto pod skala ne mozes da stavis fotelja oti ako stanis oop glavatake ja udris od skalata, sakame da go zatvorime toj del pod skalata ama ne znaeme kako i so sto da izgleda i ubavo i zatvoreno a vo megu vreme da ima mal vlez za pod skala oti stavivme nekoi raboti sto ne gi koristime.
    del od skalata e prazen nema ni zelezo nisto sto bi doslo ubavo da se zatvori toj del a da izgleda ubavo? Inaku kujcata ni e so gredi vnatre.

ako me razbravte ako ne ke vi stavam sliki;)mi trebat idei za ova.

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.771
    Допаѓања:
    8.869
    Девојки мм има едно сиво одело и при пеглање на панталоните малце ги залепив со пеглата и сега цела црна линија се познава можам ли да ги поправам?
    Иначе за чистење на плотната (погоре има пишувано) јас немам никаков проблем, го користам тоа средството за плотни што е во црно шишенце (кога немам со обичен сјај за садови) и со сунгерчето за садови обичното од рапавата страна чистам, сеа малце на некои места треба да стиснеш појако ама супер се чисти како нова. И да напоменам секогаш кога нешто ќе ми се истури одма бришам со виледата.
    Е сега едно прашање ја купивме оваа машина за сушење, вчера ни ја донесоа па уште не сум ја пуштила, искрено не ни знам како да ја користам, која програма за што е и сл. Никогаш до сега не сум имала машина за сушење :^) Ја има ли некој, како е задоволен, и ако може да ме упатите што како :inlove:
    http://setec.mk/White-Goods/Dryers/CANDY-GCC-781NBT-S68378

5. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Помош, ве молам.
    Каде можам да најдам чаршав за душек, кој не пропушта течности.

6. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    Девојки помагајте :(

Дали постои "лек" за изгорена гарнитура ?
    Има дупка со големина на пола цигара,значи не е ептен мало дупче,материјалот е нешто како плиш ептен е нежна.
    Очајна сум,немам никаква идеја како би можела да го средам ова нај криво ми е што е прилично нова гарнитурата .

Секој совет е добредојден :worried:

7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.771
    Допаѓања:
    8.869
    Имам една флека на гарнитурата која од чистење со обичен сјај стана поголема. Како да ја исчистам незнам. Се мислам да земам некое средство специјално за гарнитури па да пробам. Кое го препорачувате?

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.703
    Јас ја чистам гарнитурата со Глос за мебел. Ги има отстрането сите флеки.

9. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.447
    Domakinki kako ja cistite vnatresnosta na masinata za alista?

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.703
    Со сода бикарбона. Една лажица сода бикарбона ставам во преградата за главно перење и ја пуштам машината на 95 степени. После тоа е чиста и нема непријатна миризба.

На iloveyou29, joy1 и oblace1 им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    259.296
    Имаше некоја финта со лимон за чистење микробранова, ај ако знае некоја нека сподели...

12. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.797
    Во филџанче стави сок од лимон, пушти го внатре да испари сосем, после помини го микрото со сува крпа. Ќе сјае. Може и со оцет истото.

На Ordinary и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  14. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    Гледaв нa ebay oкoлу 20 еврa мислaм декa се прoвери.

15. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.888
    Купив 100% памучна кошула и првиот пат ја перев на раце. Сега ми се собраа бели алишта и мислев и неа да ја ставам бидејќи е кремава со бели линии, светлите алишта обично ги ставам на 60 степени, а црните на 40.
    Прашањето за нареден пат ми е дали е безбедно да ја ставам на 60 степени бидејќи е памучна, дали има можност да се собере или изгужва ептен, да не може да се испегла после?
    На етикетата пишува да се пере на 30 степени ама ме мрзи секојпат да ја перам на раце.

16. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    Акo пишувa нa етикетaтa 30 a дa a периш нa 60 мислaм декa ке се сoбере,јaс се перaм нa 40 oсвен дoлен веш и крпи нa 60.

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.797
    Имаш програми за поосетливи ткаенини на машината, ако мислиш дека би се собрала, пушти ја на пониска температура.
    Инаку, нема врска дека се собираат или оштетуваат - јас кошулите на мм ги перам на 60 степени, на соодветен програм за синтетика. На 30-40 степени перам само џемпери, јакни, ќебиња, завеси и некои поосетливи алишта, друго се на повисоки температури. Ништо не ми се собрало, ниту изгужвало до тој степен да не можам да го испеглам.

На Bozica1980, joy1, afrodita26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
  19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    81.069
    Врти-сучи,јас пак околу перењето.Ако пишува на етикета 30 степени,пери ја толку,не експериментирај,независно што суровинскиот состав е 100%памук.Можно е ткаенината од која е направена кошулата да не е термофиксирана после доработка,па да има промени на димензиите при перење на повисока температура.

На irenna и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  20. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    Све е можно. Најдобро е да се држиш до температурата на етикетата.
    Инаку кај нас се перат работи на 40, што би требало да се перат на 30. Но, немало никаква разлика.Многу зависи и од материјалот. Има памук и ,, памук ''