Помош за очајни домаќинки

Discussion in 'Дом' started by blond, Jan 27, 2011.

1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Има кратковлакнест и долговлакнест памук,ама памук е памук.Промената на димензиите се случува од причина која ја објаснив;)

2. Silver.E

Silver.E Популарен член

Пишувам во оваа тема бидејќи најбрзо овде се добиваат одговори. Сакам мини правосмукалка, значи оние на полнење, на батерии, какви и да се.
    Претежно се жалат дека не влечат убаво, брзо се расипуваат и слично.
    Дали имате да ми понудите некоја, со прифатлива цена (сепак не сакам да давам многу пари на такво правосмукалче).

3. varsa

varsa Истакнат член

Дали на некој од вас им се има скршено живин топломер и што потоа,мене вчера ми се скрши и живата ја собрав со правосмукалка и потоа читав на нет правосмукалка и метла никако мн сум испаничена не за мене тику дека имам мало бебе,ако има некој некакво искуство нека пише

4. katalina

katalina Популарен член

Na mene malata koga bese godina ipol negde mi go skrsi ziviniot toplomer.Go bev ostavila za sekunda na masiceto i dur se svrtev taa go ispusti na podot.Se skrsi samo vrvot ama zivata istece,se raznese.I jas vednas ispanicena vkl.pravosmukalka.Potoa go iscistiv filterot.Mislam deka nemas pricina za zagrizenost stom si ja sobrala zivata.A na net i ja procitav svasta

5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Ај да прашам и тука :)
    Ми треба рецепт со желе бомбони.
    Изгледа како ледени коцки.
    Долниот дел е правен од бисквити, ореви и маргарин а горниот дел е како шампа со парчиња желе бонбони.
    Ама не било шампа туку густин нешто :?:
    Ај ако некој знае пишете ми рецепт, ептен ме бендисаа :)
    Еве слично вака изгледа DSC04827-800x600.jpg

6. joy1

joy1 Форумски идол

А прашок ставаш или само сода?

7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Само сода, ама јас ставам малку повеќе од една лажица а во делот за омекнувач, алкохолен оцет.

joy1 likes this.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Само сода.

joy1 likes this.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Имам сменето две на Black & Decker, но откако ја купив оваа сфатив дека претходните две биле само за ронки собирање.:!: Само што после одредено време и ронки не собираа.:lol:
    Многу важно за овие правосмукалки е да се полни батеријата откако целосно ќе се испразни и да се полни до крај. И се разбира да се чисти внатре редовно.

И мене ми се има случено исто. Веројатно и јас сум реагирала исто како тебе, само што тогаш немаше толку достапен интернет за да читаме се и сешто и да паничиме непотребно. Не се плаши.:nod: Вакцините содржат многу повеќе жива, а и директно се вбризгуваат во телото на децата.

Silver.E likes this.
  10. Tge23

Tge23 Истакнат член

Dobri sredstva za laminat, beli vrati i bela eko koza?

nadelinka likes this.
  11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Девојки во машината за сушење ми се собира како ѓубре ај да решам од алиштата во вратичката внатре, а таа е проѕирна и ич не изгледа убаво. Како да ја исчистам треба цела вратичка да се отштрафува, како и да е на следно сушење пак ќе биде исто. Го има ли некој овој проблем? Многу ме нервира на секое сушење мора филтер да се чисти и да се истура водата.

12. puffla

puffla Истакнат член

здраво
    како да го исчистам огледалото во тоалетот има на 2-3 места како ргави дамки. најверојатно се прават од пареа. после секое бањање обавезно се брише, но постепено се проширува.
    дајте некој начин како да го исчистам или барем да го стопирам да не се проширува.
    поздрав

13. puffla

puffla Истакнат член

image.jpeg

Некој совет?

14. poenta

poenta Форумски идол

15. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Како да отстранам застарена дамка крв? Некоја финта, средство некое? Или пиши пропало е работата :(

16. praski4e

praski4e Популарен член

Домаќинки феминки ајде едно прашање тазе домаќикна сум и сакам да ве прасам со какво средство го чистите стаклото од туш кабините во тоалет пробав скоро се ама како замачкано изгледа го прскам со полирапид па го оставам да отстои малце па со сунѓерче го бришам па со мокра крпа и пак е исто,кажувајте лек за ова зашто воопшто не изгледа убаво :(

17. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

@praski4e и кај свекрва ми имаат турска туш кабина и од бигорот во водата се прават флеки и од прозирно стакло станува мат.

Јас успеав тоа да го исчистам со Арис. Ја испрскав кабината, почекав 20 минути и со сунгер триев и триев и излезе.

Не заборавај да се заштитиш да не вдишуваш, многу јаки хемикалии има.

praski4e likes this.
  18. praski4e

praski4e Популарен член

Ти благодарам ќе го пробам и тоа да видам дали ќе се извадат тие флеките :) ке ставам некоја маска засто мн е јак мирисот поготово кога си внатре во кабината ептен мава дури и зашеметува

ЈеленаЏиш likes this.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Луѓе вчера си купив кошула окер боја, преубава, мајка ми денес да не ја види меѓу другите алишта ја ставила во перална со црни и се извапцала станала портокалова, многу се нервирам, ми се плаче букално зошто сакав облека во окер боја со месеци, кажете некој трик како да излезе бојата има ли спас?

20. Silver.E

Silver.E Популарен член

Со ништо не се вади флекосана облека од друга облека, бидејќи боите со кои ги фарбаат се силни.
    Можеш да пробаш со средство за флеки, посилен детергент, сода бикарбона (микс да направиш), ама малку ќе ја освежиш, нема да биде како што била.
    Освен со варикина да си ја обелиш ако сакаш (ако знаеш да ја употребуваш, малку специфична е).

1209 likes this.