Има кратковлакнест и долговлакнест памук,ама памук е памук.Промената на димензиите се случува од причина која ја објаснив
Пишувам во оваа тема бидејќи најбрзо овде се добиваат одговори. Сакам мини правосмукалка, значи оние на полнење, на батерии, какви и да се. Претежно се жалат дека не влечат убаво, брзо се расипуваат и слично. Дали имате да ми понудите некоја, со прифатлива цена (сепак не сакам да давам многу пари на такво правосмукалче).
Дали на некој од вас им се има скршено живин топломер и што потоа,мене вчера ми се скрши и живата ја собрав со правосмукалка и потоа читав на нет правосмукалка и метла никако мн сум испаничена не за мене тику дека имам мало бебе,ако има некој некакво искуство нека пише
Na mene malata koga bese godina ipol negde mi go skrsi ziviniot toplomer.Go bev ostavila za sekunda na masiceto i dur se svrtev taa go ispusti na podot.Se skrsi samo vrvot ama zivata istece,se raznese.I jas vednas ispanicena vkl.pravosmukalka.Potoa go iscistiv filterot.Mislam deka nemas pricina za zagrizenost stom si ja sobrala zivata.A na net i ja procitav svasta
Ај да прашам и тука Ми треба рецепт со желе бомбони. Изгледа како ледени коцки. Долниот дел е правен од бисквити, ореви и маргарин а горниот дел е како шампа со парчиња желе бонбони. Ама не било шампа туку густин нешто Ај ако некој знае пишете ми рецепт, ептен ме бендисаа Еве слично вака изгледа
Спојлер Имам сменето две на Black & Decker, но откако ја купив оваа сфатив дека претходните две биле само за ронки собирање. Само што после одредено време и ронки не собираа. Многу важно за овие правосмукалки е да се полни батеријата откако целосно ќе се испразни и да се полни до крај. И се разбира да се чисти внатре редовно. И мене ми се има случено исто. Веројатно и јас сум реагирала исто како тебе, само што тогаш немаше толку достапен интернет за да читаме се и сешто и да паничиме непотребно. Не се плаши. Вакцините содржат многу повеќе жива, а и директно се вбризгуваат во телото на децата.
Девојки во машината за сушење ми се собира како ѓубре ај да решам од алиштата во вратичката внатре, а таа е проѕирна и ич не изгледа убаво. Како да ја исчистам треба цела вратичка да се отштрафува, како и да е на следно сушење пак ќе биде исто. Го има ли некој овој проблем? Многу ме нервира на секое сушење мора филтер да се чисти и да се истура водата.
здраво како да го исчистам огледалото во тоалетот има на 2-3 места како ргави дамки. најверојатно се прават од пареа. после секое бањање обавезно се брише, но постепено се проширува. дајте некој начин како да го исчистам или барем да го стопирам да не се проширува. поздрав
Препораки за чистење на домот http://www.crnobelo.com/zabava/inte...cistenje-so-koi-vasiot-dom-kje-bleska?start=1
Домаќинки феминки ајде едно прашање тазе домаќикна сум и сакам да ве прасам со какво средство го чистите стаклото од туш кабините во тоалет пробав скоро се ама како замачкано изгледа го прскам со полирапид па го оставам да отстои малце па со сунѓерче го бришам па со мокра крпа и пак е исто,кажувајте лек за ова зашто воопшто не изгледа убаво
@praski4e и кај свекрва ми имаат турска туш кабина и од бигорот во водата се прават флеки и од прозирно стакло станува мат. Јас успеав тоа да го исчистам со Арис. Ја испрскав кабината, почекав 20 минути и со сунгер триев и триев и излезе. Не заборавај да се заштитиш да не вдишуваш, многу јаки хемикалии има.
Ти благодарам ќе го пробам и тоа да видам дали ќе се извадат тие флеките ке ставам некоја маска засто мн е јак мирисот поготово кога си внатре во кабината ептен мава дури и зашеметува
Луѓе вчера си купив кошула окер боја, преубава, мајка ми денес да не ја види меѓу другите алишта ја ставила во перална со црни и се извапцала станала портокалова, многу се нервирам, ми се плаче букално зошто сакав облека во окер боја со месеци, кажете некој трик како да излезе бојата има ли спас?
Со ништо не се вади флекосана облека од друга облека, бидејќи боите со кои ги фарбаат се силни. Можеш да пробаш со средство за флеки, посилен детергент, сода бикарбона (микс да направиш), ама малку ќе ја освежиш, нема да биде како што била. Освен со варикина да си ја обелиш ако сакаш (ако знаеш да ја употребуваш, малку специфична е).