Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    81.070
    Има кратковлакнест и долговлакнест памук,ама памук е памук.Промената на димензиите се случува од причина која ја објаснив;)

2. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Пишувам во оваа тема бидејќи најбрзо овде се добиваат одговори. Сакам мини правосмукалка, значи оние на полнење, на батерии, какви и да се.
    Претежно се жалат дека не влечат убаво, брзо се расипуваат и слично.
    Дали имате да ми понудите некоја, со прифатлива цена (сепак не сакам да давам многу пари на такво правосмукалче).

3. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    Дали на некој од вас им се има скршено живин топломер и што потоа,мене вчера ми се скрши и живата ја собрав со правосмукалка и потоа читав на нет правосмукалка и метла никако мн сум испаничена не за мене тику дека имам мало бебе,ако има некој некакво искуство нека пише

4. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Na mene malata koga bese godina ipol negde mi go skrsi ziviniot toplomer.Go bev ostavila za sekunda na masiceto i dur se svrtev taa go ispusti na podot.Se skrsi samo vrvot ama zivata istece,se raznese.I jas vednas ispanicena vkl.pravosmukalka.Potoa go iscistiv filterot.Mislam deka nemas pricina za zagrizenost stom si ja sobrala zivata.A na net i ja procitav svasta

5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Ај да прашам и тука :)
    Ми треба рецепт со желе бомбони.
    Изгледа како ледени коцки.
    Долниот дел е правен од бисквити, ореви и маргарин а горниот дел е како шампа со парчиња желе бонбони.
    Ама не било шампа туку густин нешто :?:
    Ај ако некој знае пишете ми рецепт, ептен ме бендисаа :)
    Еве слично вака изгледа DSC04827-800x600.jpg

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    А прашок ставаш или само сода?

7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    259.296
    Само сода, ама јас ставам малку повеќе од една лажица а во делот за омекнувач, алкохолен оцет.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.703
    Само сода.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Имам сменето две на Black & Decker, но откако ја купив оваа сфатив дека претходните две биле само за ронки собирање.:!: Само што после одредено време и ронки не собираа.:lol:
    Многу важно за овие правосмукалки е да се полни батеријата откако целосно ќе се испразни и да се полни до крај. И се разбира да се чисти внатре редовно.

И мене ми се има случено исто. Веројатно и јас сум реагирала исто како тебе, само што тогаш немаше толку достапен интернет за да читаме се и сешто и да паничиме непотребно. Не се плаши.:nod: Вакцините содржат многу повеќе жива, а и директно се вбризгуваат во телото на децата.

На Silver.E му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tge23

Tge23 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Dobri sredstva za laminat, beli vrati i bela eko koza?

На nadelinka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.771
    Допаѓања:
    8.869
    Девојки во машината за сушење ми се собира како ѓубре ај да решам од алиштата во вратичката внатре, а таа е проѕирна и ич не изгледа убаво. Како да ја исчистам треба цела вратичка да се отштрафува, како и да е на следно сушење пак ќе биде исто. Го има ли некој овој проблем? Многу ме нервира на секое сушење мора филтер да се чисти и да се истура водата.

12. puffla

puffla Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    52
    здраво
    како да го исчистам огледалото во тоалетот има на 2-3 места како ргави дамки. најверојатно се прават од пареа. после секое бањање обавезно се брише, но постепено се проширува.
    дајте некој начин како да го исчистам или барем да го стопирам да не се проширува.
    поздрав

13. puffla

puffla Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    52
    image.jpeg

Некој совет?

14. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    На joy1 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Како да отстранам застарена дамка крв? Некоја финта, средство некое? Или пиши пропало е работата :(

16. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    914
    Домаќинки феминки ајде едно прашање тазе домаќикна сум и сакам да ве прасам со какво средство го чистите стаклото од туш кабините во тоалет пробав скоро се ама како замачкано изгледа го прскам со полирапид па го оставам да отстои малце па со сунѓерче го бришам па со мокра крпа и пак е исто,кажувајте лек за ова зашто воопшто не изгледа убаво :(

17. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    @praski4e и кај свекрва ми имаат турска туш кабина и од бигорот во водата се прават флеки и од прозирно стакло станува мат.

Јас успеав тоа да го исчистам со Арис. Ја испрскав кабината, почекав 20 минути и со сунгер триев и триев и излезе.

Не заборавај да се заштитиш да не вдишуваш, многу јаки хемикалии има.

На praski4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    914
    Ти благодарам ќе го пробам и тоа да видам дали ќе се извадат тие флеките :) ке ставам некоја маска засто мн е јак мирисот поготово кога си внатре во кабината ептен мава дури и зашеметува

На ЈеленаЏиш му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.574
    Допаѓања:
    43.071
    Луѓе вчера си купив кошула окер боја, преубава, мајка ми денес да не ја види меѓу другите алишта ја ставила во перална со црни и се извапцала станала портокалова, многу се нервирам, ми се плаче букално зошто сакав облека во окер боја со месеци, кажете некој трик како да излезе бојата има ли спас?

20. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Со ништо не се вади флекосана облека од друга облека, бидејќи боите со кои ги фарбаат се силни.
    Можеш да пробаш со средство за флеки, посилен детергент, сода бикарбона (микс да направиш), ама малку ќе ја освежиш, нема да биде како што била.
    Освен со варикина да си ја обелиш ако сакаш (ако знаеш да ја употребуваш, малку специфична е).

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.