Со марамчиња за ловење бои (не ми ткнува во моментов како поинаку да ги наречам). Има по поголемите маркети по 200 и нешѕо беа. А има и во ДМ некој поевтина верзија. Можеби нема да ја врати првобитната боја но колку толку ќе го извади исфарбаното. http://cdn.shopify.com/s/files/1/05...-Schmutz-Faenger-24-St_large.jpg?v=1425301843 Вака изгледаат тие поскапите.
Незнаев кај да го поствам прашањево некако најприкладно ми беше тука. Ми треба препорака за добра фирма за перење теписи? Ова подразбира земање и носење од нивна страна.
Кажете за бигор некое решение...знам нешто во бокалите ставате...за вазна ми треба Оцет, циф, арф не помага
Полирапид си ја врши одлично работата можеш да пробаш и со средствово на Дм одлично е за каменец и бигор
Мислам дека овие нема да помогнат за да се врати бојата на кошулата затоа што овие се стават во машина пред да се перат алиштата во случај ако некое парче облека пушта боја, бојата не оди на алиштата туку марамчињата ги впиваат.
Зависи од материјалот и од бојата на облеката, некои успеваат да си ја вратат (можеби не целосно) бојата, а некои не. Зборувам од искуство.
Кога сме кај марамчињата можам ли да ги најдам во локалните маркети, од некој друг производител? Знам за ДМ, ама кај мене немам.
доцнам со одговор ние дома го чистиме бокалот со лимонтус ... ставаме вода во бокалот до максимум каде што пишува и после ставаме кесиче лимонутс (ние пола кесиче ставаме дека имаме мал бокал), го уклучиваш да зоврие водата и после го оставаме бокалот цела вечер да стои со водата и наредниот ден е гланц ... за бокал пробај си со тоа, а за останите места со бигор има доста средства за чистење ....
Да, се вади налепницата, шишето се превртува наопаку и се става цело шише во преградата каде што се става приборот за јадење (лажици, вилушки, ножеви). Прицврсти го убаво, да не може да се преврти.
Успешна беше мисијата Но! Имам проблем кој мислев ќе го решам со ова ама не успеав. „Дупката“ за сол ми е полна скроз а сијаличката постојано свети и покажува дека нема сол...има некоја идеја што е финтава?!
Nie doma ocet stavame.Vo bokalot za voda.Zovri voda.Isturi ja,dodeka e topol bokalot stavi ocet 2/3 prsta.Ke deluva potoa mozes so mreza popoleka da ja pomines vnatresnosta.Probaj,ako uspee kazi mi
Со што ги чистите гарнитурите? Некое средство за суво четкање? Петоседот ми мириса мн лошо и незнам со што да го исчистам, со мокро нешто ми е страв да не ми мириса после уште полошо на устоена вода...
Zdravo, pred nekoj den na beli farmerki mi isturija belo vino i drugarkata do mene naednas nesvesno zede salfetka da me brisi no taa bese crvena i duri ja trgnav pustila boja,probav so nekolku sredstva za fleki i so venis no ne izleguva,pomos?