10 мин Винтерке и ставај во машина. Јас го имам ова без прскалка, ама нема врска истата работа ја врши.
Da izleze, Vaka nz kolku ke ti pomogni malku e poraLicno pakovanjeto od moeto ako ne se snajdis ke ti go slikam i moeto
ми се исфарба ново блузе денес си го купив и ајде реков да го исперам напред е шарено а назад бело и сега цело бело назад се префарба од тоа шарите напред што да му направам сега ептен се изнервирав со него барем еднаш да го облечев..
Ај некој совет ако може. Кога ке ја отворам вратата на машината за перење мириса многу лошо, начин некој како може да го решам тоа?
Izbrisi ja so soda bikarbona rastvorena vo voda. Vratata nikogas ne ja drzi zatvorena zosto masinata po zavrsuvanjeto na programot e mokra i muvlosuva ako ja zatvoris vratata. Pusti masina namesto so prasok so pojak rastvor voda so sodabikarkona, naravno bez alista, prazna.
Ova kog ke go vidi mm sekogas me prasuva "sto pravi so nego, go pies li, prosla mi naraca da kupam ovaa nedela pak?
Врска неам кај да го поставам прашањето, а очајна сум... Паркетот на едно место се подигна поради влага. Имал некој ваков проблем? Треба да се вади скрос одново или има шанси да се поправи?
Домаќинки од кој течен детергент сте задоволни? Подолго време го користам Первол за зачувување на боите ама сега сакам да сменам. Фала
Паркетарите го вадат паркетот само на тоа место и повторно го местат, ако не е оштетен може истиот , ако не нови штички и се лакираат. Не е страшно само добар паркетар најди си.
Oд Ариел течниoт, и зa бели и зa црни. А сум кoристелa се и сештo oд течни детергенти. Нaјдoбaр се пoкaжaл Ариел, вo oднoс нa мирис, чистoтa, белинa/бoјa. Пoследнo си купив гoлемo пaкувaње oд 3л мислaм декa беше. И не мoрa дa се стaвa гoлемa кoличинa, зa пoлнa мaшинa бели aлиштa некoгaш ми е дoвoлнo и сaмo 40 мл. Алиштaтa светaт!
Ајде предложите ми добар вим Порано имаше еден Гостиварски и беше супер Овие денешниве се како пудра не гребе и не чисти добро
Купи Сода Бикарбона од поголемите пакувања и распоредија во двете прегради за перење и претперење и пушти ја без алишта со претперење на 60С. Откако ќе заврши земи оцет безалкохолен и стави го во чашка за течен детергент и повторно пушти ја машината на 60с ама сега без претперење. Верувај ќе биде како нова.
Сакам да прашам крпите на колку степени ги перите во машината за алишта? Мајка ми не е тука и сега јас морам да ги извршувам домашните обврски па морам да се снајдам.
На 60 ако се шарени Белите фротирни за бањање и на 90 На нив се собира најмногу прљаво и бактерии и не би можела на пониска да ги перам
Некоја идеја за чистење пластика од рингла од шпорет? Ми ставија пластичен сад на врела рингла и сега не знам што да правам, а да не ја оштетам ринглата (Обичен шпорет со црни рингли е )