Земи сода бикарбона ама не мало пакетче од 5ден туку поголемо паковање и попрскај го целиот тепих и нека стои цела нок.Утредента усисај го со правосмукалка.Содата ја упива миризбата и ја неутрализира.Ама ова откако ке се усуши тепихот убаво.Ние седиштето од колата така го решивме од миризба од повракано.Ништо не помогна освен сода бикарбона.
veke pomina dosta vreme,se susese ubavo pa so mirizliva voda go brisev i gledam malo podobruvajne ama sepak na blisko ima mal jak miris. ke probam i so ova iako tuka vo ita neznam koja soda da ja zemam i dali ima
Одпосле водов дека е одамна прашањево ама го оставив одговорот за на друга да не и притреба .Е незнам во Италија дали има и како што ја има.Bicarbonato di sodio е на италијански.
Епа вака јас медијапанот го чистам само со млака вода со капка сјај за миење внтаре, после тоа со чиста крпа пребришувам и светнува. И да користам само памучни крпи. Иверката со пронто ем мириса убо ем чисти. Бај д веј .. и јас да се активирам конечно , само ве следам (еднаш прашав безуспешно и толку )
Со што ги пребришувате полиците од медијапан ? Јас имам полици за книги т.е мала библиотека ,ја порачав од Икеа ,но собира мн прашина и влакненца од самите крпи.
Ima edna firma za sredstva za chistenje od tamu porachav mikrofiber krpa. Prilichno e golema, pa od edna napraviv dve. Ednata ja koristam za cistenje staklo, a drugata za medijapan, iverka drvo. Lesna za odrzuvanje ja peram vo masina na 90 stepeni.
Има во Кам маркети едни кесички од ,,Минел,, за бигорот со бокал и апарат за кафе на сликата и упатство како се употребува
девојкии хелпп нова сум во домаќинството дај кажете ми како да а исчистам керамичката плотна малце ја залепив со крпа валјда или од супата капна ... користам витро и мека влажна крпа али неќе сега да исчисте
велиш може и арф ја ова што го купив средствово е специал за керамички раб плотни итн.. и за све сум задоволна чисте ств ок ама ова што знам оти неќе .. а гледам на тв и нет она сунгерчено на Виледа новото ( виледа глитзи) за плотни стругање ама треба во поголемиве маркети да видам ново е сега .. а тоа скалперот од каде го купи ..
Плотната најубаво ми се чисти со циф жолтиот. Се пробав и тие специјалните средства за плотна, ама циф ми е најефикасен. Значи ставаш, протрљај со сунѓерче, ако е многу закоравено остави и нека одстои и после со чисто сунгерче.
Vileda glitzi што е специјално сунѓерче за плотна го има во сите поголеми маркети: Веро, Тинекс, Рамстор.
Пржев салама и правев тост со сирење на тостерот па кога се размачка оди избриши го. Што да му ставам ?
Да прашам и јас нешто. Кожното палто ми е валкано од поликолор. Пробав со обична вода и со ацетон и не можам да го исчистам никако. Со што друго да пробам?