Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за проектни задачи

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 5 февруари 2010.

1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Росоњерка јас три дена копам во нет и ги имам овие сите најдено, само сакав да видам нешто друго и пополнето како изгледа ако имаше некој.
    Пошто за главна приходна шифра се двоумев што да пополнам и околу уште една точка, сепак фала..

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tedi16

Tedi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    54
    https://www.facebook.com/pages/Seminars ... 716?ref=ts
    Овде можете да побарате помош (за оние од филолошки) но се прлаќа ... Но, мене ми требаше помош за ептен сум задоволна. Изработуваат и есеи и други работи не само семинарски ... :)

3. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Ми треба помош околу проектната . Сакам да пишувам есеј по бизнис , ама не можам да се одлучам на која тема . Има некоја феминка искуство околу ова ? На која тема да пишувам некој совет или мислење :)

4. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Можеш за менаџерство, претприемништво, за мал бизнис и видови на мал бизнис..

На Dushica-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.660
    Допаѓања:
    6.528
    Феминки, треба да и однесам проект на биологија во понеделник ама на нет неможам ништо да најдам. Значи ми треба нешто за движење на цицачи, водоземци, влечуги.. ама на википедија има само општо на пример за куче ама ништо не пишува за неговата анатомија и движење. И за секој претставник од овие различни групи ми треба по нешто . Ако најдете нешто, ве молам пишете ми ЛП. :wasntme:

6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.420
    Допаѓања:
    34.096
    Феминки, се надевам дека ќе добијам нешто од она што ми треба мене. Потребни ми се линкови или било што за ЈАЗИКОТ НА ПЕТРЕ М. АНДРЕЕВСКИ во делото Пиреј т.е. употреба на дијалектизми, неологизми, архаизми, историзми, зборообразување итн. Доколку некоја знае нешто за ова би и била благодарна најмногу.

7. CinDereLLa.1

CinDereLLa.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    ,,Моето место,сега и во иднина"

Ми треба вашата помош.
    На темата ,,Моето место,сега и во иднина"
    што најмногу би можеле да пишувате?
    Односно на што најмногу ве асоцира??

Ако ми помогнете би ви била бескрајно благодарна!

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.160
    Допаѓања:
    156.458

Јас да ти кажам што си сега и што си во иднина?!
    Па ти сама од себе ако не се инспирираш и не знаеш која си и што сакаш да бидеш,секако дека тоа за тебе нема да го знаат 20 000 девојки!

9. Dushica-sk

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926

Убаво ти кажа Лилит , никоја овде не знае кои се твоите планови и замисли .
    Инаку мислам дека треба да напишеш како се гледаш во иднината и што сакаш да оствариш понатаму.

10. CinDereLLa.1

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Vie najverojatno ne me razbravte!
    Jas mislam za naselenoto mesto a ne za mene ..

11. Dushica-sk

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Ау извини што не те разбравме , многу убаво објасни што ти треба :)

12. CinDereLLa.1

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Pa ni dadoa da pisuvame na temata
    ,,Moeto mesto,sega i vo idnina"

I se misli na naselenoto mesto, kakvo e sega a kakvo go zamisluvas vo idnina.
    I bi ve zamolila ako sakate da mi dadete nekoja inspiracija za kako podobro da napisam na ovaa tema.

13. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Ајде и тука да прашам.....да не има некој семинарска за екстерналии или пак поопширен материјал??? Фала :)

14. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Девојки ми треба помош во врска со едно прашање. Сакам да изберам англиски како екстерен на матура и англиски за проектна задача. Ми кажаа дека се одземале бодови во случај да се поклопуваат предметите, или помалку се вреднувале. Дали е вистина? Фала однапред.

15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Не се одземаат бодови.
    Ако правеш по македонски проект, а се запишеш на Филолошки или Правен тогаш ти се додаваат поени од проектот.

Планирам да правам проект за матура по македонски. Е, сега не знам за што или кој автор.
    Ако може да ми дадете некаков предлог?

16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Ајде и овде да ве прашам: значи имам проектна активност по хемија и професорката ме праша на која тема би сакала да испитувам/истражувам???
    Мене искрено ме интересира се експериментално во хемија, ама ајде некој предлог од вас, за некоја конкретна тема! :)

17. Dushica-sk

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Старбакс кај мене пола клас прават проектна по македонски . Од тоа што начув прават за делава што ги учиме во текот на средното нели . Слушнав прават за Тартиф , Сердарот , Печалбари , Парите се отепувачка , нешто од Петре М.Андреевски .. Ако сакаш ќе ги прашам утре сите ќе ти ги кажам ама овие што ти ги кажав се сигурни . Воглавно земаа од лани што ги учевме делата .
    Инаку до утре требало да ги предадеме ливчињата и јас одбрав за Маркетинг :)

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  18. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Нас денес ни кажаа дека треба да одбереме тема за проект, некои класови веќе и списоци направиле. Јас планирам за За македонциките работи да правам, има на интернет повеќе информации, ама можеби некој од претходните генерации е правел на оваа тема, мислам дека не треба да се повторуваат темите. Ќе видам утре со професорката, но дефинитивно по македонски ќе ми биде проектот.

19. Dushica-sk

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Не треба со некој друг од твоја генерација да имаш иста тема , нема врска со претходните генерации .
    Еден другар ја зема проектната од сестра му за да не прави :lol: Инаку професорката по македонски им рече на другиве да не веруваат многу по статииве на нет , да земат од библиотека некои дела . :)
    Вас дури денес а нас не тераат најкасно до утре, ова морам да го спомнам на класната . Вика само уште јас не сум дала :lol:

20. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Класната не ни кажа дека треба да одбереме тема и да ја предадеме од другите класови дознавме, немаме класен час затоа.
    Проф. по македонски денес рече дека не треба да се повторуваат од ланската година истите теми, утре ќе ја прашам за секој случај. Инаку и од библиотека мора да побарам некои информации, книги и на мене не ми се сигурни овие од интернет.