Росоњерка јас три дена копам во нет и ги имам овие сите најдено, само сакав да видам нешто друго и пополнето како изгледа ако имаше некој. Пошто за главна приходна шифра се двоумев што да пополнам и околу уште една точка, сепак фала..
https://www.facebook.com/pages/Seminars ... 716?ref=ts Овде можете да побарате помош (за оние од филолошки) но се прлаќа ... Но, мене ми требаше помош за ептен сум задоволна. Изработуваат и есеи и други работи не само семинарски ...
Ми треба помош околу проектната . Сакам да пишувам есеј по бизнис , ама не можам да се одлучам на која тема . Има некоја феминка искуство околу ова ? На која тема да пишувам некој совет или мислење
Феминки, треба да и однесам проект на биологија во понеделник ама на нет неможам ништо да најдам. Значи ми треба нешто за движење на цицачи, водоземци, влечуги.. ама на википедија има само општо на пример за куче ама ништо не пишува за неговата анатомија и движење. И за секој претставник од овие различни групи ми треба по нешто . Ако најдете нешто, ве молам пишете ми ЛП.
Феминки, се надевам дека ќе добијам нешто од она што ми треба мене. Потребни ми се линкови или било што за ЈАЗИКОТ НА ПЕТРЕ М. АНДРЕЕВСКИ во делото Пиреј т.е. употреба на дијалектизми, неологизми, архаизми, историзми, зборообразување итн. Доколку некоја знае нешто за ова би и била благодарна најмногу.
,,Моето место,сега и во иднина" Ми треба вашата помош. На темата ,,Моето место,сега и во иднина" што најмногу би можеле да пишувате? Односно на што најмногу ве асоцира?? Ако ми помогнете би ви била бескрајно благодарна!
,,Моето место,сега и во иднина" Јас да ти кажам што си сега и што си во иднина?! Па ти сама од себе ако не се инспирираш и не знаеш која си и што сакаш да бидеш,секако дека тоа за тебе нема да го знаат 20 000 девојки!
,,Моето место,сега и во иднина" Убаво ти кажа Лилит , никоја овде не знае кои се твоите планови и замисли . Инаку мислам дека треба да напишеш како се гледаш во иднината и што сакаш да оствариш понатаму.
Pa ni dadoa da pisuvame na temata ,,Moeto mesto,sega i vo idnina" I se misli na naselenoto mesto, kakvo e sega a kakvo go zamisluvas vo idnina. I bi ve zamolila ako sakate da mi dadete nekoja inspiracija za kako podobro da napisam na ovaa tema.
Ајде и тука да прашам.....да не има некој семинарска за екстерналии или пак поопширен материјал??? Фала
Девојки ми треба помош во врска со едно прашање. Сакам да изберам англиски како екстерен на матура и англиски за проектна задача. Ми кажаа дека се одземале бодови во случај да се поклопуваат предметите, или помалку се вреднувале. Дали е вистина? Фала однапред.
Не се одземаат бодови. Ако правеш по македонски проект, а се запишеш на Филолошки или Правен тогаш ти се додаваат поени од проектот. Планирам да правам проект за матура по македонски. Е, сега не знам за што или кој автор. Ако може да ми дадете некаков предлог?
Ајде и овде да ве прашам: значи имам проектна активност по хемија и професорката ме праша на која тема би сакала да испитувам/истражувам??? Мене искрено ме интересира се експериментално во хемија, ама ајде некој предлог од вас, за некоја конкретна тема!
Старбакс кај мене пола клас прават проектна по македонски . Од тоа што начув прават за делава што ги учиме во текот на средното нели . Слушнав прават за Тартиф , Сердарот , Печалбари , Парите се отепувачка , нешто од Петре М.Андреевски .. Ако сакаш ќе ги прашам утре сите ќе ти ги кажам ама овие што ти ги кажав се сигурни . Воглавно земаа од лани што ги учевме делата . Инаку до утре требало да ги предадеме ливчињата и јас одбрав за Маркетинг
Нас денес ни кажаа дека треба да одбереме тема за проект, некои класови веќе и списоци направиле. Јас планирам за За македонциките работи да правам, има на интернет повеќе информации, ама можеби некој од претходните генерации е правел на оваа тема, мислам дека не треба да се повторуваат темите. Ќе видам утре со професорката, но дефинитивно по македонски ќе ми биде проектот.
Не треба со некој друг од твоја генерација да имаш иста тема , нема врска со претходните генерации . Еден другар ја зема проектната од сестра му за да не прави Инаку професорката по македонски им рече на другиве да не веруваат многу по статииве на нет , да земат од библиотека некои дела . Вас дури денес а нас не тераат најкасно до утре, ова морам да го спомнам на класната . Вика само уште јас не сум дала
Класната не ни кажа дека треба да одбереме тема и да ја предадеме од другите класови дознавме, немаме класен час затоа. Проф. по македонски денес рече дека не треба да се повторуваат од ланската година истите теми, утре ќе ја прашам за секој случај. Инаку и од библиотека мора да побарам некои информации, книги и на мене не ми се сигурни овие од интернет.