Планирам да правам проект за матура по македонски. Е, сега не знам за што или кој автор. Ако може да ми дадете некаков предлог?[/quote] Јас правев проектна македонски јазик за Матеја Матевски се учи во 4та година дело негово нели со песни е. Мене темата ми беше ,,Одземање на пустелијата на сонот од материјата од духот на човекот во ,,Обземање на пустињата,, од Матеја Матевски,, и добив 12 поени а во мојот клас од 25 души -19 одбравме македонски јазик и темите беа супер, имаше Пустина од Ѓорѓи Абаџиев, Парадоксот на Диоген, Пиреј и мн.други. Имате интересен избор од 4та за писатели можеш што сакаш да одбереш нема да згрешиш.
Некој да не можи да ми кажи есеј за: 1.Хуманоста не прави луге 2.Ви ја откривам смислата на живот 3Љубовта ја објагородува и оплеменува човековата душа Фала од напред
Ние можеме да ви дадеме само примери за како да напишете а не да земаме и да пишуваме.. освен ако некој нема готов материјал!
Состави за писмена работа Утре имам писмена работа по македонски јазик,треба да напишам 2 состави. 1.Разочаран од општеството,засекогаш ја напушта родната земја.(Странствувањето на Чајлд Харолд -Бајрон) 2.Живее и умира од љубовна болка.(Страданијата на младиот Вертер-Гете) ПОМОШ ИТНО МИ Е !!! благодарам однапред
За утре ми треба Историја проект за Тракијците барав ама нема нигде, ај ако има некој нека ми прати или лп или тука.. Ве молам итно е!
Ај некој ако може да ми даде дефиниција за пробен и за лиценциран софтвер. Ми треба за утре, на нет нема
Есеј за Тешкото од Блаже Конески Ве молам ако можете да ми помогнете... За утре ми треба есеј за Тешкото од блаже конески.. Ако можете да ми казете некоја страна или ако имате некој есеј пишетеми..јас барав страни но неможев да најдам.. ако најдам ке ви кажам да не барате.. Благодарам однапред!
Есеј за Тешкото од Блаже Конески Многу добро прашање Да не биде дека само зановетаме тука, еве ти една страна, мислам дека има нешто тука: http://lingvoforum.net/index.php?topic=1928.0 , а можеби и овде: http://forum.kafemuabet.com/viewtopic.php?id=2
Есеј за Тешкото од Блаже Конески Благодарам ChatmedGirl ќе видам нешто и од тоа.. но веќе најдов есеј.. Сепак Ви благодарам..
I mene mi treba esej za utre :/ ke mozesh da mi pomegnesh ? [mod-kirilica:20ua69zp][/mod-kirilica:20ua69zp]
Есеи. Ми требат есеи: 1. Mитот света приказна кој бил првата човекова култура и религија. 2. Литературата како дел од развојот на човековата културна историја.
ПОМОШ ! Итно ми е потребна помош феминки. Треба да напишам есеј за "Странствувањето на Чајлд Харолд“. Е сега од вас ми треба само вовед нешто за носталгија за родното место, разочараност па затоа напуштање на родното место нешто во тој стил. Ве молам што побргу реагирате толку подобро. Есејот ми е за утре, така да немам многу време.