Некој ако има состав по македонски на теми 1,Ликот на Цвета 2,Слободата како највисок човеков идеал 3,Симболиката во песната ‘‘Албатрос‘‘ Спојлер Ако ве мрзе да пишете сликајте ги и пратете ми ги во лп,ако е можно побрзо .. Фала однапред
одбери некој производ на пример Кока Кола, или направи реклама за Вип или Т-хоме. мислам дека за ова можеш многу да пишуваш и имаш доста информации. Се надевам не доцнам со одговорот
Mи треба нешто есеј за : ,,Сон на летната ноќ'' - ,,Хамлет'' - ,,Донт Кихот'' . Ако некој нешто знае/има нека пише лп и или овде ..Фала од напред
Биографија на Филип II Македонски? Најдов нешто на википедија, ама тоа е премалку. Ми треба за детството, рана младост се додека не дошол на власт. Помош, ако може!
Ве молам некој ако има нешто за Литературата како дел од развојот на човековата културна историја? барем неколку реченици,, поима немам што да пишам S
http://www.makedonijaese.com/Filip%20Makedonski.htm Провери на линков, ама бајаги е конфузно. Можеби ќе најдеш некоја информација плус.
Хелооу Има ли доброволец за пишување состави ? Нешто во врска со *Егзистенцијалната немоќ на човекот* ; и *Испразнетоста и апсурдноста на човекот во современото општество* Фала однапред..
Здравоо Може ли некој да ми даде предлог за тема поврзана со економија и менаџмент, нешто за што ќе можам да се распишам на 12 страни во ворд, за проектна за државна матура ми е. Ако има некој идеја нека пише плссс
Избери нешто за кои можеш да најдеш доволно материјали и извори. Google, Facebook,Microsoft.... настанок, развој ефекти. Монопол на пазарот, со осврт на конкретен пример. Time Management. Структура и организација во едно претпријатие. Невработеност и еффектите кои ги има во однос на економијата, со осврт на македонија на пр. Странски инвестиции во Македонија. Инфлација.
девојни ми треба на англиски есеј за мојот омилен филм и наствничкава ни даде да напишиме за Notebook.A wal To remember i Titanik.а си одбериме еден од нив.а мене ништо не ми текнува па ај некој предлог.
Па што е тешко тука?Ако е за A walk to remember ќе напишеш дека е љубовен филм.Како љубовта живее и после смртта.Како може и различни карактери да се вљубат.Можеш да напишеш за ликовите... Еве го линкот од трилерот: http://www.youtube.com/watch?v=V96uhfQ0x9A Се надевам ти помогнав
Воведот може да ти биде нешто општо за филмот, пример за The Notebook ( http://en.wikipedia.org/wiki/The_Notebook_(film) ), можеш од тука да земеш информации. Потоа можеш да пишуваш зошто тебе ти се допаднал филмот (омилена сцена, времето во кое се одвива, итн.), и за крај можеш да споделиш некој цитат од филмот (http://www.imdb.com/title/tt0332280/quotes )
Еве ти една шема по кој би можела да пишуваш кога е во прашање фил.Ова ни го даде професорката по англиски која исто така ми е класна 1.Introduction:genre,cost,awards,director. 2.Short summary. (значи во 4,5 реченици прераскажи го филмот) 3.Strong and weak points (storu/plot),main caracters,act,music,special effects,beginning,ending,sceens.(не мора за се да напише но за за некои полесни работи како дали ти се допагаат актерите,почетокот,завршетокот,музиката...може да спомнеш со по 1 реченица) 4.Conclusion (напиши дали го препорачуваш филот и поради кои причини) Ако не ти текнува што треба да пишуваш само води се по шемата и ке добиеш прекрасен есеј со сите информации
Девојки, мене ми треба некој краток есеј на тема : "Ако сте вие финансиски менаџер каква финансиска политика ќе водите во смисла на намената за која ќе земате пари, место, рок,услови, како ќе ја делите добивката и каков ќе биде односот помеѓу сопствениот и туѓиот капитал?"
Па можеш да кажеш дека тоа е многу важна работа.Треба еднакво да биде добитката меѓу партнерите...Сите вработени треба да имаат редовна плата.Трба да се биде умен да се има таква функција и дека одговараш за цела фирма не само за тебе....
Ми треба семинарска економија за било која тема, по можност монетарна политика ама не е морално таа да е темата. Ако некој е во состојба да ми помогне, ЛП
девојки ми треба текст кој содржи иронија и хумор мене ниш не ми текнува па ако можите да ми дадете некој предлог.