Може да ти биде насловот Shakespeare - To be, or not to be: that is the question или така некако, не мора стриктно Хамлет- Шекспировата драма. Ќе испадне дека ја раскажуваш.
И јас сакав да правам проектна по Англиски,но направив муабет со професорјата и она ми објасни се убаво. Ми рече дека ќе имам по ист предмет две оценки, дека пожелно е да се има пет различни оценки и дека е многу тешко треба или за книжевност или за граматика да правиш. И да се изнамачиш после нема да ти исплати толку многу трудот зошто екстерниот тест е поважен...
Дали може некоја креативна феминка да ми даде предлог како да си ја крстам проектната задача по фармацевтска технологија. Проектната задача ми е за бадемовото масло, неговото добивање, препаратите кои се користат, значењето на бадемовото масло за фармацевтската технологија и сл. Значи темата е опширна, сакам да ми предложите наслов што би привлекол внимание за да ја читате проектната
Девојки ќе може ли да ми дадете линк за леќи (оптика) за конкавни и конвексни? По физика ми е проектот. Само тоа не википедија го најдов
Книги и лектири од средно ве молам кратка содржина на 100 години самотија или На полковникот нема кој да му пишува !
Ве молам ако некоја случајно ја има раскажано или може да ми ја најде на нет поопширно „НА ПОЛКОВНИКОТ НЕМА КОЈ ДА МУ ПИШУВА“ Габриел Гарсија Маркес. Имаме 3 теста утре и + лектирава Help me, please. btw, нова сум на форумов.. I would say Hi
School :/ Лектирава да ја земеш за 1 час ќе ја прочиташе, ама така е кога се’ на готово сме/сте научени. Можеше и на интернет да побараш http://makedonskijazikiliteratura.blogs ... st_21.html
Starbucks не знам дали виде ама наведив погоре дека утре имам 3 тестови! Изминатава недела ми беше хаотична имавме преку 10 испрашувања, а форумот е фала Богу за да помогнеме, а не да дофрламе.. ако те интересира ги имам сите лектири не стасав само за оваа..НЕ ЧЕКАМ НА ГОТОВО btw thank you.
Состав на тема... Потребен ми е состав на тема ,,Моите пораки (или желби) до... '' . Доколку можете и доколку најдете напишете го во коментар... тенк јуууу
Паа Miracle16 не сакам да звуќи грубо... но мислам дека треба да го оставиш компјуерот да седнеш на маса или во кревет со тетратката во рака и да си размислиш за писмената т.е. за составот ..ако почеш со некои убави реченица нема да можеш да запреш ке пишуваш само убави...обиди се.. не децава се научиле на интернет има се од таму ке ми кажат ке препишам ... Седни и размисли за тебе ке биде подобро .
На темава наместо помош сите добиваат укор. Зошто едноставно ако може да помогнете не помогнете....ако не ролл и тоа за тоа.
Дечки, имам есеј за пишување на тема: "Кои се вашите способности со кои би помогнале во општеството?" Навистина немам талент за есеи и слично, па ако може мала помош од вас, некоја реченица, некој предлог од каде да се инспирирам за пишување, некоја литература, концепт.. Било што!! Ве молам, навистина ми е потребно
девојки ми треба нешто од Фројд.Човекот како нагонско суштество.Ако некој има нешто за ова нека ми прати.фала од напред
Значи се испотив од барање на нет во врска со една точка од мојава тема Темата ми е : Државјанство а тоа што неможам да го најдам како составен дел на темата е СУДИР НА ДРЖАВЈАНСТВО Ако некој може било што да најде во врска со оваа точка, ќе ми биде од ГООЛЕМА помош! Фала!
Мене ми треба проектна по ликовно и тоа Пиза јас ќе си пребарувам по гугл само на англиски има на македонски слабо во случај некој да има нешто, некој материјал би ми го разубавил денов Благодаримеее!