Девојки има некоја од тука што има англиски проектна за матура? Ќе може да ми прати лп, имам неколку прашања. Благодарам однапред
отело девојки ми треба вашата помош правам проектна за матура по македонски на тема љубовта во делата на вилијам шекспир но неможам да најдам ништо за отело и магбет. Ке ми помогнете???
оф девојки помагајтеее,ми треба да напишам патопис,а мене не ми текнува,сум била на многу места и незнам за што да пишувам,ве молам дајте ми некоја идеја
Па штом си била на многу места, одбери едни и почни од пакувањето на куферите... После сами ќе ти доаѓаат реченици.
девојки треба да напишам есеј за Февруарскиот поход и тој треба да биде 3 страни барав на Google но најдов мн малку а никаде не можам да најдам некоја литература во која има за тоаа а ве молам за помош..ако има некој некоја литература или нешто др...фала ви однапред.
Ми треба феминка која има завршено пред 2-3 години средно. Значи сакам да ве прашам дали вие во вашата проектна задача по матура имавте табела каде што е опишано од кога до кога сте го работеле проектот и сл. Ако има некоја таква нека ми објасни што се имало во табелата...
стекнати мани на срцеви залистоци ве молам доколку некој има нешто матријал на оваа тема да ми прати ми треба за матурска проектна задача а никаде не можам да најдам поздрав
Ваши дела – поезија или проза Феминки , хелппппп .... Наставникот по македонски ни даде задача да напишеме состав (вистинска случка или измислен ) со наслов ЕДЕН МОЈ ВИКЕНД (МОЖЕ ДА БИДЕ ЉУБОВЕН , МОЖЕ И НЕШТО ДРУГО ) ве молам помогнетеее треба до утре наутро да имам нешто напишано , ако сакате нешто ваше кога сте биле помали нешто измислено ,. ве моламмм .....
ЗНАЧИ МОМЕНТАЛНО НА УЧИЛИШТЕ ГО ОБРАБОТУВАМЕ ДЕЛОТО ЗА ГИЛГАМЕШ И ПРОФЕСОРОТ НИ ДАДЕ ЗА ДОМАШНО ВАКА: 1.ЕДНА РЕЧЕНИЦА (ЗНАЧИ ДА НАПИШЕМЕ СО ЕДНА РЕЧЕНИЦА ШТО СЕ РАБОТИ ВО ДЕЛОТО) 2.ФРАЗА (ДА КАЖЕМЕ ЕДНА ФРАЗА ВО ВРСКА СО ДЕЛОТО) 3.ЕДЕН ЗБОР (ЗНАЧЕЊЕТО НА ТЕМАТА) 4.СИМБОЛ И СКИЦА ( СО ЦРТАЊЕ ДА ОБЈАСНЕМЕ) 5. БОЈА (ЕДНА БОЈА ПР. ЦРВЕНА, СИНА, ЖОЛТА ШТО БИ НАСОЧУВАЛА НА ДЕЛОТО_ 6. ЕДНА ОД НАЈДОБРИТЕ РАБОТИ..( СЕ МИСЛИ ШТО ТИ ОСТАВИ НАЈГОЛЕМ ВПЕЧАТОК ОД ЦЕЛОТО) ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ ЗА УТРЕ ЗА ДОМАШНО НИ Е..СЕКОЈА ПОМОШ БИ МИ БИЛА ДОБРЕДОЈДЕНА ФАЛА ВИ ОДНАПРЕД
nekolku ubavi recenici prijateli potrebna mi e vasa pomos moze li da mi napisete nekolku ubavi recenici za:crnoto vino,lebedot,srekata i cokoladoto seto ova da bide povrzano so ljubovta blagodaram odnapred
Треба да направам презентација и да одбранам тема во областа МЕТЕОРОЛОГИЈА.Темата е слободна. Бидејќи метеорологијата како тема е многу општа, барам помош од вас. Ако може некој да ми каже интересна исцрпна тема. Се надевам дека ќе ми помогнете. Благодарам однапред
Развојната психологија го следи и проучува психичкиот развој на детето од неговото зачнување , раѓање па преку детството до адолесценција и зрело доба.Адолесценција (ADOLESCERE на латински значи расте,созрева)е еден од многузначајните периоди од развојот на човекот.Без разлика на појмовното одредување и терминолошкото означување,адолесценцијата треба да се свати како временски преоден интервал од човековиот живот чии граници се одредени од 10-20 години.Во литературата нај присутна е поделбата на американскиот психолог Елизабета Хурлок според која периодот на адолесценција се дели на : -предадолесценција од 10-12 г -рана адолесценција од 13-16 г -касна адолесценција од 17-20г Адолесценцијата всушност претставува период на психофизичко созревање на младите луѓе.Во овој период доаѓа до пораст на телото и екстремитетите, се засилуваат функциите на жлездите со внатрешно лачење,а пред се имаме промени во бојата на гласот.Половата зрелост е една од карактеристиките што се јавува кај младата личност уште на почетокот на средношколската возраст и тоа нешто порано кај припадничките од женскиот пол.Како критериум кај нив се зема првата менструација.Додека кај момчињата како еден од критериумите се зема обраснатоста со влакна.Покрај телесните во времето на раната и касната адолесценција во подем се и интелектуалните карактеристики.Перцепциите ,претставите, вниманието, помнењето, мислењето, говорот и интелегенцијата во целина доживуваат подем.
Потребен ми е материјал за ’Неколку зборои за македонскиот литературен јазик’ од К.П.Мисирков. Не книгата, туку било какви други податоци. Да се разбереме не барам ваши лични дела и творби. Ако има некој ве молам ЛП.
Луѓе ај ве моламмм ако има некој случајно матерјал за БИОС (по информатика) нека ми даде, се утепав преведувајки од англиски на македонски...на гугле нема ништо на македонски..
Може ќе ти послужи ова за Нирнбершките процеси. http://www.scribd.com/doc/53941181/Semi ... -Tribunali http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0% ... 0%B5%D1%81