Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за проектни задачи

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 5 февруари 2010.

1. wwwbella

wwwbella Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    8
    Ми треба есеј за Раѓање на христијанството ако има прати некој би му билаа премногуу благодарна :)

2. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Девојки има некоја од тука што има англиски проектна за матура? Ќе може да ми прати лп, имам неколку прашања. Благодарам однапред :)

3. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    отело

девојки ми треба вашата помош правам проектна за матура по македонски на тема љубовта во делата на вилијам шекспир но неможам да најдам ништо за отело и магбет. Ке ми помогнете??? :$ :$ :angel:

4. Elena3232

Elena3232 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Pomos

Ke moze li nekoj da mi napise sostav za prviot sneg ve molammm????

5. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    оф девојки помагајтеее,ми треба да напишам патопис,а мене не ми текнува,сум била на многу места и незнам за што да пишувам,ве молам дајте ми некоја идеја :@ :(

6. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Па штом си била на многу места, одбери едни и почни од пакувањето на куферите... ;)
    После сами ќе ти доаѓаат реченици.

7. AzSxDc

AzSxDc Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    24
    девојки треба да напишам есеј за Февруарскиот поход и тој треба да биде 3 страни барав на Google но најдов мн малку а никаде не можам да најдам некоја литература во која има за тоаа а ве молам за помош..ако има некој некоја литература или нешто др...фала ви однапред.:*

8. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6
    Demijan

Dali nekoj ima kratka sordrzina na demijan od herman hese ?
    :D

9. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Ми треба феминка која има завршено пред 2-3 години средно. Значи сакам да ве прашам дали вие во вашата проектна задача по матура имавте табела каде што е опишано од кога до кога сте го работеле проектот и сл. Ако има некоја таква нека ми објасни што се имало во табелата... :)

10. franziska

franziska Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    9
    стекнати мани на срцеви залистоци

ве молам доколку некој има нешто матријал на оваа тема да ми прати ми треба за матурска проектна задача а никаде не можам да најдам поздрав :)

11. natali09

natali09 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ваши дела – поезија или проза

Феминки , хелппппп .... Наставникот по македонски ни даде задача да напишеме состав (вистинска случка или измислен ) со наслов ЕДЕН МОЈ ВИКЕНД (МОЖЕ ДА БИДЕ ЉУБОВЕН , МОЖЕ И НЕШТО ДРУГО ) ве молам помогнетеее треба до утре наутро да имам нешто напишано , ако сакате нешто ваше кога сте биле помали нешто измислено ,. ве моламмм .....

12. Bieber-Fever

Bieber-Fever Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    3
    ЗНАЧИ МОМЕНТАЛНО НА УЧИЛИШТЕ ГО ОБРАБОТУВАМЕ ДЕЛОТО ЗА ГИЛГАМЕШ И ПРОФЕСОРОТ НИ ДАДЕ ЗА ДОМАШНО ВАКА:
    1.ЕДНА РЕЧЕНИЦА (ЗНАЧИ ДА НАПИШЕМЕ СО ЕДНА РЕЧЕНИЦА ШТО СЕ РАБОТИ ВО ДЕЛОТО)
    2.ФРАЗА (ДА КАЖЕМЕ ЕДНА ФРАЗА ВО ВРСКА СО ДЕЛОТО)
    3.ЕДЕН ЗБОР (ЗНАЧЕЊЕТО НА ТЕМАТА)
    4.СИМБОЛ И СКИЦА ( СО ЦРТАЊЕ ДА ОБЈАСНЕМЕ)
    5. БОЈА (ЕДНА БОЈА ПР. ЦРВЕНА, СИНА, ЖОЛТА ШТО БИ НАСОЧУВАЛА НА ДЕЛОТО_
    6. ЕДНА ОД НАЈДОБРИТЕ РАБОТИ..( СЕ МИСЛИ ШТО ТИ ОСТАВИ НАЈГОЛЕМ ВПЕЧАТОК ОД ЦЕЛОТО)
    ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ ЗА УТРЕ ЗА ДОМАШНО НИ Е..СЕКОЈА ПОМОШ БИ МИ БИЛА ДОБРЕДОЈДЕНА :D :D :D
    ФАЛА ВИ ОДНАПРЕД :*

13. Bieber-Fever

Bieber-Fever Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    3
    ве молам кој може да ми помогнее?? :(

14. BuMa9693

BuMa9693 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    nekolku ubavi recenici

prijateli potrebna mi e vasa pomos moze li da mi napisete nekolku ubavi recenici za:crnoto vino,lebedot,srekata i cokoladoto seto ova da bide povrzano so ljubovta
    blagodaram odnapred :)

15. cupcake27a

cupcake27a Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    21
    Треба да направам презентација и да одбранам тема во областа МЕТЕОРОЛОГИЈА.Темата е слободна. Бидејќи метеорологијата како тема е многу општа, барам помош од вас. Ако може некој да ми каже интересна исцрпна тема. Се надевам дека ќе ми помогнете. Благодарам однапред :$ :lol:

16. MilaKunis

MilaKunis Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    25
    Развојната психологија го следи и проучува психичкиот развој на детето од неговото зачнување , раѓање па преку детството до адолесценција и зрело доба.Адолесценција (ADOLESCERE на латински значи расте,созрева)е еден од многузначајните периоди од развојот на човекот.Без разлика на појмовното одредување и терминолошкото означување,адолесценцијата треба да се свати како временски преоден интервал од човековиот живот чии граници се одредени од 10-20 години.Во литературата нај присутна е поделбата на американскиот психолог Елизабета Хурлок според која периодот на адолесценција се дели на :
    -предадолесценција од 10-12 г
    -рана адолесценција од 13-16 г
    -касна адолесценција од 17-20г
    Адолесценцијата всушност претставува период на психофизичко созревање на младите луѓе.Во овој период доаѓа до пораст на телото и екстремитетите, се засилуваат функциите на жлездите со внатрешно лачење,а пред се имаме промени во бојата на гласот.Половата зрелост е една од карактеристиките што се јавува кај младата личност уште на почетокот на средношколската возраст и тоа нешто порано кај припадничките од женскиот пол.Како критериум кај нив се зема првата менструација.Додека кај момчињата како еден од критериумите се зема обраснатоста со влакна.Покрај телесните во времето на раната и касната адолесценција во подем се и интелектуалните карактеристики.Перцепциите ,претставите, вниманието, помнењето, мислењето, говорот и интелегенцијата во целина доживуваат подем.

17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Потребен ми е материјал за ’Неколку зборои за македонскиот литературен јазик’ од К.П.Мисирков. Не книгата, туку било какви други податоци. Да се разбереме не барам ваши лични дела и творби. Ако има некој ве молам ЛП.

18. cat5

cat5 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Луѓе ај ве моламмм ако има некој случајно матерјал за БИОС (по информатика) нека ми даде, се утепав преведувајки од англиски на македонски...на гугле нема ништо на македонски.. :(

19. EyesWideShut

EyesWideShut Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Дечки дали има некој материјали за Нимбершки процеси? :)

20. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501