во која програма можат да се изработат визит карти? имам задача да направам визит карта за на училиште само не знам во која програма треба да се изработи ако знаете ве молам пишете...поз
во која програма можат да се изработат визит карти? Во онаа која ти најдобро ја познаваш Нема специјална програма, си ги изработуваш таму кај што најдобро знаеш да работиш. Веројатно најдобро го работиш Word. Отвори си го вордот, направи си правоаголниче, во Insert имаш опција Text Box па во оваа површина ќе си го напишеш текстот кој е најбитниот во визит картат. Може да вметнеш и слика. Потоа тоа ископирај го неколку пати подоле на страницата, не знам колку ти треба и принт. Види други визит карти на интернет пред се за да не заборавиш битни работи да внесеш како на пример адреса, броеви, емаил, веб адреса, може да е поинтересно и мапа да внесеш божем кај се наоѓа. Гуд лак
во која програма можат да се изработат визит карти? Доколку ти треба специјално изработена со маргини, блид и сл, тогаш дефинитивно или Illustrator или Corel DRAW X5
Zdravo ! Imam proektna zadacha za gaziranite sokovii , no nemozam da najdam nisto vo vrska so niv na makedonski ! Mi treba istorija na gaziranite sokovi najpovekjee ! Ve molam pomognete kaj mozam da najdam nesto slicnoo!!! ))
здраво имам мало проблемче, преведувам стручна литература од англиски на македонски од област на финансии, е сеа потенцирав од која област бидејќи најчесто изразов за кој неам соодветен превод на македонски се користи во таа област. се работи за изразот "a race to the bottom". дали има некој доволно љубезен и упатен што би можел да ми помогне, како би се превело ова на македонски? поздрав и ви благодарам однапред инаку еве од википедија објаснување мало на изразов http://en.wikipedia.org/wiki/Race_to_the_bottom
Тоа би значело "трка до дното". На пр. За да се здобијат со конкурентски предности на интернационалните пазари, земјите се наведени на натпревар во секоја димензија, вклучувајќи ги и условите за работа и животната средина, чие одржување на високо ниво за нив предизвикува трошоци, па затоа компаниите имаат мотив да ги минимизираат или отповикаат барањата и стандардите. Значи трка до дното би значело намалување или уништување на постојните регулаторни стандарди заради поголема конкурентност на мегународниот пазар или поголема атрактивност за финансиски вложувања.
тоа што го напиша е всушност речиси исто со реченицата во која е употребен изразов. еве ја Без глобална координација, ќе има трка до дното, каде државите би се натпреварувале во привлекување на финансиските институции на основа на недостаток на регулација. оваа криза ја илустрира опасноста од ваквото негативно натпреварување. недоумиците ми беа дали да го употребам баш така во реченицата , трка до дното ? инаку фала ирида што се потруди да одговориш
драги феминки ми треба ваша помош имате ли било каков есеј семинарска на тема лидерство , современи тории на лидерството,бихејвористичка теорија на лидерство сето воа е од областа менџмент ИТНО Е ! Однапред благодарам позз
дали има некој кој прави преоктни задачи,имам за Аристотел но неможев да најдам доволно информации само тоа што е на википедија,ако има некој нешто повеке нека пишува ви благодарам однапред
изработка на бизнис план Драги феминки, дали некој има некој готов пример од мини бизнис план да прати или ако знаете некоја веб страна па таму да најдам нешто?
Феминки ми треба семинарска работа за Adobe Premiere,било какво видео изработено во оваој програм или било што поврзано со ова....имам видено дека некои феминки се на факултет за информатика,сигурно имаат работено...па помагајете....
Книгата е ... Здраво девојки. Би сакала доколку можете на некој начин да ми помогнете.. Треба да напишам нешто за книгата. Што претставува, некоја порака за книгата , но на некој повисок стил.. дали би можеле да ми помогнете ??
Што ти треба конкретно за Црно Семе? Ако ти треба кратка фабула или критика најди на интернет, исто и во скритпата за матуранти (претпоставувам си матурантка) ја има цела книга опширно раскажана сосе анализа на главните ликови. Ако треба нешто плус пиши ми ЛП можам да ти помогнам, баш пред неколку дена ја читав и уште ми е свежо сеќавањето.
Proektna zadaca Znaci vaka mi treba mala pomoss... imam proektna zadaca po fizika temata e alternativni izvori na energija... treba da napisam voved zosto sum ja izbrala jasno i precizno go opredeluva predmetot na proucuvanje dava zavrsni sogleduvanja od istrazuvanjeto i jas neznam so da napisam pa ako mozi da mi pomognite so pobrzoo... STvarno mi treba itna pomos od vasdo utreee....
Феминки ке бидете ли љубезни да ми преведете 2 страни од српски на македонски...многу ми е итно, за проектната ми е а задутре е краен рок ! ВЕ МОЛААААМ !!! еве го матерјалот : Što znači flashati BIOS? Flashati BIOS znači napraviti update staroga, unaprijediti staru verziju novom - time može donositi bolju ili lošiju kompatibilnost komponenti u računalu, ovisi kako je BIOS napisan. Kod nekih matičnih ploča koje su izbačene na tržište pre rano, sa lošim BIOSima je svakako bio potreban flash na noviju dorađeno verziju kako bi te matične ploče radile ispravno sa drugim komponentama i bile stabilnije. Pri postupku flashanja briše se stara ROM (Read Only Memory)jedinica i kopira na mjesto stare nova (file koji obično završava sa .rom ili .bin ekstenzijom) Što se može dogoditi ako nešto pođe po krivu u postupku flashanja? Najvjerojatnije nećete uopće moći upaliti kompjuter bez mjenjanja matične ploče. Postoje neki načini vraćanja sistema, kao upotreba drugog računala sa istom pločom te zamijenom BIOS chipa dok računalo radi, te ponovno flashanje - no takve stvari nikako nemojte sami raditi ako nemate dovoljno iskustva već prepustite nekome tko se više razumije u takve stvari. Ukoliko nakon paljenja ne čujete normalan ''BEEP'' zvuk, vaš BIOS nije ispravan. Kako flashati BIOS? BIOS koji skidate sa stranice proizvođača matične ploče koju posjedujete MORA odgovarati nazivu vaše ploče, inače možete trajno oštetiti vašu ploču. Ukoliko pri procesu flashanja BIOSa nestane struje ili resetirate računalo, BIOS chip neće biti u potpunosti zapisan i vaša matična ploča će biti neupotrebljiva. a) - najjednostavniji i najbrži postupak, te jedan od najsigurnijih. 1. zapišite kako vam se zove sadašnji BIOS na mali papirić (radi sigurnosti, ako imate problema sa novim BIOSom, možete vidjeti verziju pomoću programa Everest ) 2. downloadati novi BIOS sa stranice proizvođača ploče. 3. slijediti upute koje su došle sa .zip/.rar arhivom koju ste upravo skinuli (obavezno extractati sadržaj!!) 4. nadati da će sve proči uredu b) --- ako je situacija drugačija, skinuli ste samo bios file bez uputstava (napomena da ovaj način flashanja biosa i nije tako siguran) 1. zapišite kako vam se zove sadašnji BIOS na mali papirić (radi sigurnosti, ako imate problema sa novim BIOSom, možete vidjeti verziju pomoću programa Everest ) 2. ući u vaš trenutni BIOS i sve postavke vratiti na default osim onih bez kojih vaše računalo nemože dobro raditi, npr 1st boot device -> hard disk. Saveajte promjene i računalo bi se trebalo samo restartati. Uđite u Windowse. 3. downloadati bios file 4. downloadati WinFlash uttility kojeg možete naći na dnu ove stranice (obavezno extractati sadržaj!!) 5. pogasite nepotrebne procese npr ICQ,MSN jer se može dogoditi da vam netko ''iskoči'' sa nekim pitanjem pri postupku flasha i računalo se zamrzne (barem ja tako radim). 6. otvoriti WinFlash.exe 7. file -> update bios -> locirajte bios file kojeg želite flashati -> potvrdite da želite flashati vaš BIOS sa tim fileom. 8. nadajte se da će sve proči u redu i pričekajte da se postupak završi (nikako resetirati računalo!!!) 9. potvrdite restart 10. ako nakon restarta računala normalno čujete ''BEEP'' i sve prođe dobro, vaš BIOS je uspješno flashan na novu verziju . Bilo bi mudro nakon flasha testirati stabilnost npr SuperPIjem kojeg možete naći u attachmentu iliPrimeom 95 da provjerite da je nova verzija naprednija od stare. Ukoliko imate problema sa novom verzijom BIOSa uvijek ga možete vratiti postupkom flashanja na staru verziju (potrebno skinuti prijašnju ver sa stranice proizvođača). c) - ukoliko bios želite ''ručno'' flashati (najsigurniji način, thanks to MRKONJA) 1. "identificirati" model ploče(ponekad je potrebno znati i (reviziju rev:1.1 1.0 2.0 itd) oznaka se najčešće nalazi na pcb-u ploče) 2. Odrediti tko je "proizvođač" biosa (AMI,AWARD Phoenix) 3. Downloadti bios-image sa stranice proizvođača i flash utility(iako u većini slučajeva dolaze upakirani sa biosima ponekad morate skinuti posebno) (postoje i modane verzija biosa ali flashanjem tih verzija GUBITE GARANCIJU) 4. Napraviti dos boot disketu(desni klik na flopy-crate ms-dos startup disk) 5. U biosu postaviti kao first boot device floppy 6.Provjeriti dali su fileovi na disketi(dir) 7. Pokrenuti flash utility(awd(zavisno od verzije 8.16 ili neka druga-IME BIOSA) 8.Pojavit će se glavni ekran sa imenom biosa i ptitanjem da li želite spremiti trenutnu verziju 9. Stisnuti enter i NE GASITI RESETIRATI RAČUNALO 10 Nakon 30 sekundi novi bios je spremljen i pojavljuje se poruka da je flashanje uspješno 11. Resetirati računalo 12. Ugasiti računalo i napraviti ccmos(barem 2-3 minute) 13. Ući u bios i odabrati LOAD OPTIMITED DEFAULTS 14. KRAJ
девојки,помош! Феминки здраво,ми требаат информации и податоци за микрокапсули а на интернет има многу малку,ќе може ли, доколку сте или познавате некој кој е на фармацевтски факултет и има вакви материјали да ми пратите ми треба за изработка на проект, однапред благодарам