Aj poetesi.. pomognete mi malku.. Epa vaka.. za utre mi treba pesna so naslov LJUBOV VO MOETO SRCE.. treba za ljubov kon tatkovinata, kon nekoj rodnina, prijatel i sl. Bi gi zamolila site koi posivaat neka napisat nesto bidejki jas sum 0 za pisuvanje Vi blagodaram odnapred na site
не знам дали прашањето е адекватно за овде... сакам да се запишам на економски прилеп...во врска со проектната задача од матурата,треба да биди нешто поврзано со факултетот или можам кој било предмет и која било тема да одберам? се важи само оценката од проектната или и темата за која е пишувано?
Па зависи, мислам дека нема да прават проблем и ако проектната не е од предметот што е поврзан со факултетот, ама за да немаш сомнежи најдобро избери си проектна по предмет кој го бараат на факултет, лани класниот ми рече дека проектна по Филозофија на сите факултети ја признавале, па види што ќе одлучиш.
Зависи во кое средно училиште учиш...(гимназија,економско,медицинско...) Учам економско...за проектна за матура одбрав деловно работење
незнам кои економски предмети ги учите но би можела бизнис на пример...има многу теми Претприемништво,мал бизнис,бизнис план,менаџери и претприемачи,инвестиции итн
луѓе ај дајте ми идеи за која тема би можела да пишувам проектна, англиски!? Ми текнаа неколку теми ама ај да си прашам некој може нешто боље ке предложи хехе
нешто по општо..? не би пишувала за писател или пејач/ филм, тука се бара мн биографски податоци тоа ми е досадно
хмм...не ми текнува друга идеја...знам мои школски кои ќе полагаат проектна англиски...и ќе пишуваат за серијата Friends... А ти за што би сакала да пишуваш? Веројатно имаш нешто размислувано..
Ако може некој да ми даде неколку реченици како вовед или што да пишувам за „Балада“ „Елегија“ „Романса“ тоа ми се темите,имам нешто напишано али иам проблеми и мн се нервирам :/// АКО МОЖЕ ПОМОШ,општо за темите само не дефиниции,туку како анализа,БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД
Утре правам писмена Тема: Желбата и љубовта се крилја за големи дела Треба нешто како за некоја желба па дрн дрн Помошш фала однапред
Еве на еден другар му пишував пред некој ден ама за "Елегии за тебе"- Кочо Рацин.. Ама незнам баш дали ке ти помогне ова бидејки е од песна пишувано Спојлер Песните на Кочо Рацин се полни со чувства, копнеж кон татковината еднаш да ја види слободна. Преовладуваат лирски слики и тонови исполнети со елеѓични чувства. Инспирација писателот добива до моментот кога неговата татковина е под ропство и многу сликовито со нежни и тажни чувства ја раскажува желбата каква сака да ја види еднаш татковината, слободна како сонце и да изгрее силно, силно насекаде, над реки и планини, значи слобода да се осети насекаде, доста било болка, мрак и проклетства. Жал, тага за татковината и љубов кон неа преовладува во неговите елеѓични песни, песни со патриотски дух и копнеж кон подобро утре. Поетското возбудување оди до таму што сликовито го оживејува емоционалното чувство во себе и во народот што го чувствувал во тоа време. Сите песни се со ритам изразени со посебно внимание така како што прилега на неговиот дух и неговата поезија. Пиши што си направила
се мислев нешто како Life in England vs. the US, па споредба некоја да правам.. ама не знам ке видам..а може и предметот да го сменам
Проект по граѓанско Пред недела дена ни даде наставничката граѓанско задача да направиме партии,сосе лого,име и програма Е сега,логото и името се готови,ама за програмата заглавив..Има некој да ми даде идеи?
Сега ми требаат проекти по Математика и физика проекти али немам идеја за што да пишувам... Физика според овој учебник http://issuu.com/e-ucebnici/docs/fizika ... ipBtn=true а математика според овој http://issuu.com/e-ucebnici/docs/matema ... tn=true.... ај ќе замолам некој за идеја....
Па не ти е лоша идејата...или можеш за културата во Англија vs. Америка...или меѓу повеќе држави и ако го сакаш англискиот и ако ти оди тогаш не го менувај предметот