ми иде и го сакам јазикот и се, само проблемот е што треба да се избере предметот според факултетот, а јас најверојтно ке идам на економски, па не знам баш колку е адекватно англиски да изберам
Mi treba pesna za Nova Godina Znae nekoj da mi pomogne da napisham pesna a nova godina ? Fala vi odnapred ako ima nekoj idea Ke vi bidam mn blagodarna
Ве молам кажете ми некоја тема по историја за проектна, сакав за Ана Франк поинтересна е ама некако не е баш за историја. Ај ве молам кажете ми некоја интересна тема
Дали некој ја има читано книгата? Здраво, ќе ми треба кратка содржина на Исти очи, ако ја има некој прочитано, да ми пушти... Фала однапред.
Општи прашања Девојки ајде некоја ако може да оддели малку време да ми објасни што се случува со растението кога е со присуство на кислород и без присуство на кислород? Ве молам итно ми е
Дали може ако знае некој да ми прати состав за "Сон на летната ноќ" од Вилијам Шекспир. Фала однапред
Дали некој може да ми каже нешто повеќе околу нараторот, нарацијата и ликовите од романот Шагринска кожа од авторот Оноре де Балзак?
Повикот на дивината Дечки ако ја имате прочитано лектирата Повикот на дивината од Џек Лондон може ли накратко да ми ја прераскажете.. Јас немам време да ја прочитам а ми треба за во школо. Ве Молам ако можете
Словенски просветители Како е значењето на словенските просветители за европската, а какво за светската литература? Што мислите? Ќе ви бидам благодарна доколку некој нешто каже, мн ми е битно.
Повикот на дивината И јас сега сум 8мо.. Значи станува збор за едно куче Бак кое живее кај богато семејство но слугата која работи за тоа семејство се коцка и има мн. големи долгови па поради тоа го продава Бак... Бак поминува низ многу газди... (имиња не памтам) Ќе има едно куче-ривал со кое ќе се борат и Бак ќе победи а другото куче умира.. Тогаш актуелно е во градот и низ свет дека има злато или така несо во некој град и после се опишува тешкиот пат на кучето Бак и неговите газди до тој град(по пат умираат мн. кучиња) и на крај тие го наоѓаат богатството но некое племе се појавува и ги напаѓа.. Бак за тоа време слуша "повик од дивината" и на крај Бак ќе оди да живее во шума... Се надевам дека ти помогнам.. ако те интересира уше нешо слободно прашај.. и извини шо не памтам се зашо ја читав во лето...
е дечки ај ќе ве молам ако сакате да ми помогнете,на помалиот брат му треба состав за Првиот снег,барав ама за жал не најдов,а и баш немам некоја инспирација,ако можете пишете ви благодарам
Случајно да не имате нешто за крвава кошула ? Содржина,идеја,тема?? Било што од ова ми треба би ви била многу благодарна ако ми дадете. Благодарам однапред.
Македонски! Дечки ако може да ми помогнете за утре ми треба обработка на песната ропство од Коле Неделковски..8 одд. сум..фала од напред