Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за проектни задачи

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 5 февруари 2010.

1. mileenche

mileenche Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Горски венец

ќе може ли некој да ми помогне за Горски венец ? ми треба барем накратко да знам што се зборува ?

2. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    ми треба податоци за БИОЕТИКА од предметот етика пошо ја сум 4 година и треба да бранам проектна и не најдов нишо на интернет за биоетика ако знае некој што треба да имам у проектот ја најдов нешо од учебник за 3 година ама малку е тоа треба 15 страни да имам ако знае некој за Биоетика ве молам пишете ми :/

3. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Девојки, нешто за Метаморфозите на Овидиј? Барав на интернет и не најдов нешто поконкретно..
    По можност и за митолошките суштества споменати во метаморфозиве...

4. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Општи прашања

Да не има некој писмена од четврта година
    Нерези , Трепетлика , Вардар , Циклусот Езера ?
    од Гане Тодоровски се, Анте Поповски , поезија...
    ако има некој нешто ве молам хитно ми пп нека ми пише :D :D

5. teodoratrajceska

teodoratrajceska Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Порака за честитање на младенци

Ми треба песна или некој расказ за хуманост.
    Ако ви текни нешто напишете ве молам.

Николина

6. MateaSokolovska

MateaSokolovska Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    На сите што ви треба проектна/семинарска може да погледнете на следниот вебсајт се надевам дека ќе ви помогне www.besplatniseminarskiradovi.com има и на српски и на македонски...а Дали може некој би можел мене да ми помогне...потребни ми се вовед и заклучок на тема Социјална перцепција по психологија... Благодарам однапред

7. FairyGirl

FairyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    8
    Здраво! Ми треба есеј за во петок на тема: Влијанието на современото семејство врз развојот на личноста. Help?? :)

8. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Деца бе деца. За ваква општа тема за која не ти се ни бара некоја литература,а уште помалку критики да читаш, туку само субјективно размислување можете да си го пуштите мозокот на пасење и да седните и да напишите за еден саат преубав состав.
    Плус до петок имаш време.
    Не учете се постојано на готово, после ќе си имате мака.
    Матура кога ќе полагате,нема фемина да ве спаси од есејот.
    Јас можам да ти понудам насоки ако си заинтересирана,а самата да си го напишиш есејот(да е жива и здрава наставничката од петто до осмо одделение)
    Во воведот пишувај си општо за семејството, што претставува семејството, зошто е тоа така, која е неговата функција, како го разбираш ти семејството, како би требало да изгледа семејството ехехеее...
    Потоа нели пишувате една реченица што ќе ги поврзе воведот со главниот дел, нормално тоа треба да е само наговестување во она што ќе се случува во главниот дел.
    Во главниот дел конкретно пишувај како што ти е темата. Значи, како семејството влијае врз развојот на личноста. Пример деца кои што живеат во семејства со нарушени односи понатаму имаат поголеми шанси да имаат трауми, побавно се социјализираат итн. Давај конкретни примери, чак и што више можеш да употребиш некој цитат од некој познат филозоф за тоа што за него претставува семејството(иако ова е препорачливо и во воведниот дел). Професорките особено сакаат цитати.
    Завршниот дел ти е заклучок, повторно твое субјективно размислување. Како ти мислиш дека треба да функционира едно семејство за личноста да се развива правилно.

Не чекај све на готово,пошо никоја нема да се нафати да ти напиши состав,освен ако нема готов, пријателка ти е или ќе ти го направи тоа за пари.

9. FairyGirl

FairyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    8
    Ее да ме бидуваше за пишување немаше да барам помош по форумиве.....Иначе фала :)

10. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Може некој да ми помогне за анализа на Ангелот на Св. Софија-Б.Конески.До сега најдов тема-доживување на фреската на која е насликан ангелот,рима најдов паралелна,оградена...Сега немам мотив,стих,строфа и стилски фигури :?:
    И стилски фигури на Нерези.Најдов само парадокс(и покрај се живееме,живееме).
    Извинете ако замарам,но утре правам припремен тест за матура македонски и цел ден барам насекаде стилски фигури,но нашите учебници сега што ги имаме се многу сиромашни и не е убаво објаснето |(

11. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Леле,се отепав од барање некоја песна ЗА Кочо Рацин и никаде не можам да најдам.
    Ако има некој или знае од каде да најдам,нека помага. :(
    Колку е подетска и полесна,толку поубаво.

12. noma2

noma2 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Снеговите на Климентина Евин

Здраво ! Јас сум нова овде , добро би било ако ми помогните , лектирата Снеговите на Климентина Евин ја немам прочитано. :?: го пребарав цел интеренет и само ми излегуваат критиките за лектирата , во библиотека е само еден примерок , ако занете да ми раскажите за што се работи би ми помогнале многу
    Ви благодарам . :D

13. chocolate...girl

chocolate...girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    148
    Ве молам некој нешто да ми каже за класичните музички инструменти и класичната музика..Се отепав од барање и ништо не најдов..плс :) :) :) :)

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Не дека ја обожавам многу како извор, ама да пробаше да го напишеш на Гугл тоа што го напиша овде, Википиедија веднаш ќе ти извадеше резултати.
    Брее мрзи |(

15. Sara.Be

Sara.Be Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    143
    Девојки ај кажете ми нешто за храната во Франција( по можност и на Француски ако може да ми кажете) затоа што ми треба да направам проект, а Францускиот не ми оди нешто многу... |( И пишав и на наставничката е-маил да ми објасни за воведот ама незнам кога ќе ми врати... :/ :/

На E.D му/ѝ се допаѓа ова.
  16. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1% ... 0%BD%D0%B0 ова ќе помогне??
    еве и на француски http://fr.wikipedia.org/wiki/Cuisine_fran%C3%A7aise
    Всушност јас не знам француски :tmi: но сакав да помогнам :!: :D
    п.с. ако сум ја утнала работата немојте да ми се смеете :$

На Sara.Be и E.D им се допаѓа ова.
  17. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Доколку има некој што учи економија нека ми пише лп ми треба да ми помогне за Активни банкарски работи...Или доколку некој друг знае нешто поврзано со тоа, поточни заклучок ми треба...

18. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Да не има некој нешто за микропроцесори или микроконтролери?

19. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Значи вака...
    Очајно ми треба нешто за ликовите Иврин мислам дека беше и на О уште еден лик од книгата Црни овци-група автори...следната недела правам писмена па лектирата никаде не можам да ја најдам а ми треба се за ликовите (нивниот карактер и улога во расказот во кои се наогаат и др.)...Значи што може побрзо некој во лп да ми прати и не мора да биде раскажано сама ке го составам само особините и карактерот....
    Ви благодарам однапред!!!!!

20. maleckaaa94

maleckaaa94 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Дали ке може некој да ми прати готов бизнис план ми треба за 2-3 дена да го предадам. Ве молам ако имате пратете ми што е можно побрзо! :!: :) :)