Ми треба итно краток заклучок на тема Социјална Перцепција по предмет психологија..ај ве молам помогнете ми.
Брат ми е матурант оваа година, и има тема за проектна задача Протекционизам и либерализација од предметото Економија. Барав на нет ама ептен малку материјал има. Па ќе ми биде од голема корист и помош ако имате нешто во врска со ова.
Имам избрано проектна задача по Социологија . Имам се напишано,само за насловот незнам како треба,како е подобро ,, Права на детето во Р.Македонија,, , или ,,Правата на децата во Р.Македонија,, ??
Темата ми е „Математички модели“ ако има некој нешто околу тоа би била благодарна ако сподели Фала однапред
според мене: дефиниција(шо е самоубиство), причини(психички,економски,социјални..), валјда и начин, како општеството го прифаќа тоа( у некои градови тие што се самоубиле не ги копаат со другите)... ова е поприлично долго ако фатиш да објаснуваш се убаво може и доволно ќе е http://sr.wikipedia.org/wiki/Самоубиство еве мала помош OneDirection- ќе биде ова??
Излегувањето на тинејџерите во доцните ноќни часови и конзум Здраво, ја имам одбрано оваа тема за проект и ми треба ваше мислење. Вашите ставови за излегувањето на тинејџерите (малолетници) во доцните ноќни часови и останување надвор повеќе од дозволеното (после 00:00) како и за конзумурањето на алкохол. Неговото влијание врз нивниот живот, врз нивното образование и мотивираност за учење и водење здрав живот? Последици од тој начин на живот како и некои препораќи како да се надмине овој проблем кој се почесто зазема се поголеми размери?? Однапред ви благодарам
женски ај ако може некоја да ми помогне со заклучок за темата психологија за проектна сериски убијци? фала
Есеј Никогаш немам правено есеј па ако знае некој како треба да се состави и на што треба да се обрне внимание и што да содржи ве молам споделете...
Есеј па треба да има 3 дела : вовег главен дел и заклучок Како што кажува името на деловите во воведод даваш краток вовед и поставуваш теза, а во главниот дел даваш аргументи за тезата, во заклучниот го даваш своето мислење и заклучуваш од аргументите Накратко тоа е но има повеќе типови есеи на есеи пиши ми за што конкретно ќе пишуваш па ќе ти објаснам
Незнам во која тема да прашам,па затоа тука.Треба да изработам бизнис план,па ми треба помош поточно ми треба пример за бизнис план за да видам отприлика како да направам.Теорија имам но полесно ќе ми биде ако видам и пример. Ако има некој нека ми прати во ЛП фала ви однапред
Највисоко , а најдлабоко ( ликовно) Девојки моја братучетка доби за задача да нацрта нешто што може и да не го гледаме гледаме ,а во ист момент е и највисоко и најдлабоко ... Дали знаете што би можело да биде ?! позз
РАБОТНИ ЛИСТОВИ-МАТЕМАТИКА за V одд. Ве молам ако има некој да ми даде линк за превземање на работни листови по математика за петто одделение деветолетка.Имаме збирка за вежбање, но работните листови се како некој тест, така да со нив да се припремаме за тестовите на училиште.Моментално ни се потребни работни листови за тестирање од темата множење и делење до 1000 000 и дропки, ама мислам дека книгата за работните листови е за целиот материјал и би сакала да можам да ја превземам ако ја има некој, а јас ќе си видам која тема ми е потребна.
имам проектна задача на тема оштетување на озонската обвивка...Се е средено со тоа,ми остана уште заклучок...барам на интернет,ама не знам шо и како да напишам во заклучокот Ако има некој идеја нека ми кажи...за утре ми е
Здраво Ќе ве замолам да ми посочите некои книги, дела ако може од македонски автори, но може и странски поврзани со Финансиска криза, невработеност, Криза во ЕВропска унија и слично... Значи потребно ми е автор, Назив на книгата, и година на публикација (како за библиографија) ИТНООО е ... тенкју ....
Ако можете да ми кажете афтобиографија за Марко Цепенков и Григор Прличев... Само ако можи побрзо да ми кажете пошто ми е за утре, а немам мн. време!
Може некој да ми помогне околу обработката на Ленка-Кочо Рацин и Татунчо – Кочо Рацин? Благодарам однапред