Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за проектни задачи

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 5 февруари 2010.

1. MateaSokolovska

MateaSokolovska Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Ми треба итно краток заклучок на тема Социјална Перцепција по предмет психологија..ај ве молам помогнете ми. :)

2. problems94

problems94 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Ај ако некој може нека ми каже заклучок за Последната песна од Николас Спаркс..

3. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.394
    Допаѓања:
    22.507
    Брат ми е матурант оваа година, и има тема за проектна задача Протекционизам и либерализација од предметото Економија. Барав на нет ама ептен малку материјал има. Па ќе ми биде од голема корист и помош ако имате нешто во врска со ова. :)

4. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Имам избрано проектна задача по Социологија . Имам се напишано,само за насловот незнам како треба,како е подобро ,, Права на детето во Р.Македонија,, , или ,,Правата на децата во Р.Македонија,, ?? :)

5. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Мислам дека второто би било подобро.

На HoneyBun му/ѝ се допаѓа ова.
  6. aquarius.F

aquarius.F Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Темата ми е „Математички модели“ ако има некој нешто околу тоа би била благодарна ако сподели :) Фала однапред

7. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Треба да правам проектна на тема Самоубиство. Може ли да ми кажете што отприлика треба да опфаќа

8. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    според мене: дефиниција(шо е самоубиство), причини(психички,економски,социјални..), валјда и начин, како општеството го прифаќа тоа( у некои градови тие што се самоубиле не ги копаат со другите)... ова е поприлично долго ако фатиш да објаснуваш се убаво може и доволно ќе е
    http://sr.wikipedia.org/wiki/Самоубиство
    еве мала помош
    OneDirection- ќе биде ова??

На OneDirection му/ѝ се допаѓа ова.
  9. emcekremce94

emcekremce94 Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Излегувањето на тинејџерите во доцните ноќни часови и конзум

Здраво, ја имам одбрано оваа тема за проект и ми треба ваше мислење. Вашите ставови за излегувањето на тинејџерите (малолетници) во доцните ноќни часови и останување надвор повеќе од дозволеното (после 00:00) како и за конзумурањето на алкохол. Неговото влијание врз нивниот живот, врз нивното образование и мотивираност за учење и водење здрав живот? Последици од тој начин на живот како и некои препораќи како да се надмине овој проблем кој се почесто зазема се поголеми размери?? Однапред ви благодарам :)

10. ina09

ina09 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    женски ај ако може некоја да ми помогне со заклучок за темата психологија за проектна сериски убијци? :) фала

11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Есеј

Никогаш немам правено есеј па ако знае некој како треба да се состави и на што треба да се обрне внимание и што да содржи ве молам споделете...

12. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Есеј

па треба да има 3 дела : вовег главен дел и заклучок
    Како што кажува името на деловите во воведод даваш краток вовед и поставуваш теза, а во главниот дел даваш аргументи за тезата, во заклучниот го даваш своето мислење и заклучуваш од аргументите
    Накратко тоа е но има повеќе типови есеи на есеи пиши ми за што конкретно ќе пишуваш па ќе ти објаснам

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ana.n18

ana.n18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    56
    Незнам во која тема да прашам,па затоа тука.Треба да изработам бизнис план,па ми треба помош поточно ми треба пример за бизнис план за да видам отприлика како да направам.Теорија имам но полесно ќе ми биде ако видам и пример. Ако има некој нека ми прати во ЛП фала ви однапред :*

14. Dannyella

Dannyella Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    17
    Највисоко , а најдлабоко ( ликовно)

Девојки моја братучетка доби за задача да нацрта нешто што може и да не го гледаме гледаме ,а во ист момент е и највисоко и најдлабоко ... Дали знаете што би можело да биде ?! позз :) :)

15. megi.dani

megi.dani Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    РАБОТНИ ЛИСТОВИ-МАТЕМАТИКА за V одд.

Ве молам ако има некој да ми даде линк за превземање на работни листови по математика за петто одделение деветолетка.Имаме збирка за вежбање, но работните листови се како некој тест, така да со нив да се припремаме за тестовите на училиште.Моментално ни се потребни работни листови за тестирање од темата множење и делење до 1000 000 и дропки, ама мислам дека книгата за работните листови е за целиот материјал и би сакала да можам да ја превземам ако ја има некој, а јас ќе си видам која тема ми е потребна.

16. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.353
    имам проектна задача на тема оштетување на озонската обвивка...Се е средено со тоа,ми остана уште заклучок...барам на интернет,ама не знам шо и како да напишам во заклучокот
    Ако има некој идеја нека ми кажи...за утре ми е :P

17. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    585
    Здраво :) Ќе ве замолам да ми посочите некои книги, дела ако може од македонски автори, но може и странски поврзани со Финансиска криза, невработеност, Криза во ЕВропска унија и слично...
    Значи потребно ми е автор, Назив на книгата, и година на публикација (како за библиографија)
    ИТНООО е ... тенкју ....

18. strawberry111

strawberry111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    57
    Да не има некој нешто за ОЦЕТНА КИСЕЛИНА?

19. Sara.Be

Sara.Be Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    143
    Ако можете да ми кажете афтобиографија за Марко Цепенков и Григор Прличев... :) Само ако можи побрзо да ми кажете пошто ми е за утре, а немам мн. време! :)

20. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Може некој да ми помогне околу обработката на Ленка-Кочо Рацин и Татунчо – Кочо Рацин? :)Благодарам однапред :)