Помош/анализа на народна приказна Знае ли некој како се анализира народна приказна...за лектира ја имаме македонски народни приказни од Марко Цепенков
Книги - колку читате и што преферирате? Може ли некој/а да ми напише овде или во лп -тема -идеја -анализа на ликови- кратка содржина-не мора преносно значење што симболизираат ликовите за книгите: -Алиса во земјата на чудата -Робинзон крусо -Гуливеровите патувања -Мачорот во чизми -Пинокио -Малиот принц -Убавицата и зверот Спојлер (ова не е за сега но ако имате нешто пишете) доколку имате повеќе време ми треба некоја "психолошка анализа " за : Рибарот климе Шарл Перо/Браќата Грим - разлики и сличности во делата: Заспаната убавица,Трнорушка,Црвенкапа,Палче,Пепелашка,Убавицата и зверот,Снежана и 7 џуџиња,,Грдото пајче,Принцезата на зрно грашок, т.е. поука и од нив + некој извадок од дело кој што како рекол....
Проектна задача Имам земено проектна задача за матура по историја на тема "Кресненско востание" ,имам и материјали ама сакав да прашам ако има некој што може да ми објасни малку по убаво што треба да содржи одприлика воведниот дел за оваа тема ? Фала однапред
^ Во воведниот дел опфати го периодот во кој се случува востанието. Колку што се сеќавам, мислам дека е во тој период кога Македонскиот народ се ослободува од стегите на Бугарија, напиши нешто и околу востанието во Босна и Херцеговина затоа што тоа на некој начин било и дополнителен мотив за поттикнување на духот кај народот за ново востание. Сигурно низ учебниците за втора година има нешто повеќе, а верувам и на интернет има вакви информации, но може да го опфатиш овој сегмент и потоа да се надоврзеш на причините поради кои избувнало Кресненското востание.
дали некој има проект по филозофија да ми помогне нешто за темата Плотин неоплатонистички ориентиран филозоф или некои информации ми треба за проекна задача за матура
Има ли некој материјал на тема дизајнирање и печатење на визит карти во 4 бои? Брат ми е матурант па на гугл и на википедиа неможам ништо да најдам за проектнава. Или пак некој да ме посочи каде да барам на интернет или во некоја библиотека?
Ќе може ли да ве замолам ако имате да ми пратите пример за тоа како треба да изгледаат проектните задачи за четврта година за бранење што се, и што побрзо Фала однапред
Proektnata za matura mi e za Rio de Jeneiro-Srceto na Brazil. Da ne pravel nekoj nesto takvo slicno, pa da prati. ? pozzic
Феминки ако има некоја материјал или проектна на тема Спектрална класификација на ѕвездите нека ми пише ЛП. Исто и проектна за Печалбари.. фала однапред
Значи знам дека за проектната е битна големината на буквите да е 12, и проредот 1,5, ама дали е битно кој фонт е, или кој фонт е пожелен?
mislam deka treba M times ili ariel pisuvase nekade mislam na stranata za matura nemozam da se setam kade tocno go citav znaci bitno e, istrazi si poubavo
Проза, поезија, цитати, извадоци Ако сакаш некој, поради убавината,не е љубов... желба е. Ако сакаш некој, поради интелигенцијата, не е љубов... восхит е. Ако сакаш некој затоа што е богат.. не е љубов,интерес е. Ако сакаш некој и не знаеш зошто,е ...тоа е љубов!
Проза, поезија, цитати, извадоци dali nekoj moze da mi pomogne so analiza na pesnata mi treba za sto pee poetot vo ovaa pesna no ne da ja preraskazuvame tuku da ja analizirame Лоши соништа Постои еден човек кој знаее се за нас. Посројат хартии во кои пишува што сме згрешиле. Постојат компјутери што со наши имиња ги хранат. Постојат пресуди што судовите веќе ги решиле. Постојат фотографии на кои веќе не нема. Постои една жена што се преправа дека не заборавила. Постои една пратка за нас што ја зема пеката која не ги почитува поштенските правила. Постојат луге што по нас на улица се вртат. Постои пријател што без поздрав не одминува. Постојат скали што под непознати чекори чкртаат. Постојат сништа што денот не ги расплинува.
^ Бисеро моме, Бисеро, што носиш бисер на грло? Твоето грло хубаво и от дробнаго бисера хилјада пати побело. Бисеро моме, Бисеро, зошто со бисер покриваш твоето грло хубаво? Ја нејку бисер да баца, тук сака твоето грло. Бисеро моме, Бисеро, за кого нижиш бисерот? За кого готвиш дарои? Ја дарој бисер не сака, тук сака мома Бисера. Константин Миладинов Ова беше хипербола,ако не се лажам
Дали има некој проектна задача за Анксиозност ? Доколку имате ,ќе ве молам да ми ја пратите .Ќе ми биде од голема помош.
некој да не има проект по бизнис на тема Мерки за поттикнување на развојот на претприемништвото во Република Македонија