Вака сега...јас си имам проектче за по педагогија(за в среда ми е,ама убаво е порано да се направи иф ју ноу ват ај мин).Треба или есеј или на пауер поинт.Е сега ние на пауер мојата група најверојатно ќе го направиме.Ама идеја никако не ми доаѓа шо да треснам.Темите се движат вака:Човек,цивилизација,природа или пак Природата обвинува...Ако има некој идеја како шо да треснам или пак ако има напишано за овие теми нешто ќе сум многу благодарна.Во ист ден и тест и овие задачиве треба,бидејќи имаме блок часови по педагогија,то ест два часа.Значи ако имате било што за овие две теми пратете ми во ЛП.Благодарам однапред
Ми треба проектна за матурска по психологија...Сеуште се немам одлучено на која тема па може и да ми предложите некоја тема.Би сакала нешто со потсвеста на човекот. Доколку имате било каква проектна по Психологија многу ќе ми значи вашата помош.
Kayley ако сакаш за потсвеста,многу ќе ти помогни Моќта на потсвеста од Џозеф Марфи...таа книга ја имам прочитано...па ако сакаш на таа тема,книгава ќе ти послужи
Па вака... За утре под итно ми треба 3 раскази од книгата Раскази на Николај Ајтов. Во библиотеките ја нема а на интернет неможам да ја најдам. Па ако некој може да ми даде линк или пак ако знае екој расказ да ми каже би ми значело многу. Патем можеме да подискутираме малце и за писателот.
^ Simona ја имам читано книгата и многу е добра...Сепак ти благодарам на советот но избрав друга тема бидејќи не ми ја дозволија таа.
Ми треба помош околу проектната задача за матура. Сеуште се немам одлучено што да пишувам и која тема, а веќе другата недела треба документите да ги предадам потполнети, што значи треба да имам одлучено. Инаку учам средно стучно, па би ми било при помош доколку некој од вас би сакал да помогни, значи не барам да ми ја напише, се готово на тацна, туку некој што бил претходната година матурант доколку има нешто за пример би ми помогнало.
Шо предмет одбра? Јас ќе ти помогнам Јас имав одбрано македонски и супер пројдов Инаку сегашни и идни матуранти, не се фокусирајте до толку на проектната! Сите ќе ве поминат!
За проектната сеуште немам одбрано по кој предмет, ама класната денеска ни кажа дека не смеело демек по македонски, англиски таму.. од стручните требало еве тоа ми кажуваат некој полесен предмет ама пак цел скоро клас кај еден ментор ќе бидиме така.
Епа добро, тогаш одберете сите ист предмет, таман и полесен некој! У секој случај, немој да се оптоваруваш многу, многу со проектната најлесен дел од целата матура е.
@LittleChili класната те излажала, како тоа "не смее". Можеш да правиш проектна задача, буквално од секој предмет кој го имаш слушано. Јас не би ти препорачала за правиш проектна по македонски јазик, од причина што би требала да опфатиш еден автор и повеќе негови дела, или цел период и да разработиш неколку претставника. Проектната задача, како што рече @luci22 e најлесен дел oд матурата, па затоа одбери си тема која ке ти одзеде најмалку време.
Девојки ве моламммм за помош, многу ми е потребна. Ќе пишувам проектна за Достоевски и класната ми вика да не стои само достоевски поубаво некако да звучи насловот.. Имате некоја идеа???
Сакам да правам проектна по Социологија ама не знам што тема да изберам, некоја сакам да биде од 2ра или 3та година зошто темиве од 4та ми се за никаде, немам учебник во мене од 2ра и 3та а треба да се каже темата до денес. Па да ми каже некој од поискусните или пак некој од 4та што ќе прави по социологија, некоја тема што ќе можам повеќе матријал да најдам. Треба за викендов да и ја кажам на класнава темата.
Избрав проектна задача за матура по Вовед во Правото,тема ми е Облици на владеење и Политички систем,некој да ме насочи што да пишувам?
Девојки ај дајте ми некој предлог за презентација , за факс ми е ....Може било што , во моментов немам никаква идеја а сите през. во ком ми се за лекции од средно .
Значи ми треба помош за проектната задача за матура.Значи избрав предмет македонски јазик и литература и имам неколку идеи на писатели и дела,но незнам како би изгледал насловот на пример за “Пеколот“ од Данте Алигиери,или пак за “Злосторство и казна“ од Достоевски или пак за “Канционерот“ од Франческо Петрарка.Значи ми треба помош за тоа како да го составам насловот за некое од овие дела,а за пишување сама ке си пишувам.