Може ли некој да ми помогне околу анализа на песната ,,Невеста момче фалеше`` народна песна(и е во зборникот на Миладиновци)
Помош за семинарска психологија Здраво дечки студирам на драмски и треба да направам семинарска по психологија дали некој од вас може да ми помогне ?
дечки,правам писмена во понеделник ..ми требаат есеи од поезијата на Гане Тодоровски - Нерези и Трепетлика,Анте Поповски - Вардар и Македонија и Матеја Матевски - Езеро и Ѕвона Ве моламмм ако има некој нека ми ги прати
https://www.facebook.com/Изработка-на-матурски-проектни-задачи-157001440991406/ Изработка на Mатурски и Семинарски задачи во рок од 3 дена. Цена 300 денари
На тема полови и родови разлики имам проектна да правам по граѓанско образование најмалку 15лста да не има некој случајно проекна задача ќе извадам нешто од проетот ако го имате за 2 дена треба да го напраам
Ако има тука некоја што дипломирала на економски уким пред 1 до 2 год нека ми пише во порака ми треба мала помош околу една анкета
mi treba pomosh kako bi trebalo da izgleda proektna zadaca i sto treba da sodrazi istata na tema alarmni sistemi elektro struka ?
за матура планирам да изберам да правам проект за економија ако има некој идеја нека ми каже тема а добро би ми дошле и некакви податоци за темата благодарам
За тема ти препорачувам да се консултираш со менторот бидејќи не знам дали знаеш ама иста тема не смее да се повторува во рок од 2 години така да најдобро професорот/ката може да ти каже што да одбереш,односно што е слободно,ама еве јас ќе ти дадат неколку предлози на теми што мене ми беа интересни кога учев економија На пример можеш да правиш проектна на тема "Економијата во САД(или било која друга земја)",можеш и малку да го дотераш насловот и да ти биде на пр."Економската положба и нејзината реализација и подобрување во САД(или некоја друга земја)" и тука нормално ќе пишеш за економијата на одредена земја,како започнала,па како се развивалал,каде е денес итн. Можеш да одбереш општа тема на пр."Економијата како научна дисциплина во општеството и сите негови сфери"-тука пак можеш да почнеш од најнајпочеток,каков бил животот на луѓето пред да започне масовната глобализација,како живееле,што правеле,па од каде потекнува зборот еконномија,кој го создал итн. Друга тема може да биде"Макроекономијата наспроти микроекономијата"-тука пишуваш што е макро што е микро што изучува едното,што другото,односно можеш една споредба да направиш,недостатоци и предности,исто тема може да биде споредба на агрегатна побарувачка и потрошувачка. Потоа тема за БДП на пр."БДП како најважниот показател на економската активност во една земја" Понатаму за инфлацијата-"Болеста на модерни современи стопанства"-и пишуваш се за инфлацијата,како се дефинира како настанува,како да се спречи,па за девизниот курс може да гласи "Поврзаноста на домашната со странската економија преку девизниот курс" Исто така многу интересна тема ми беше онаа за првиот нафтен шок и стаглацијата,за ОПЕК,картели. Овие се само неколку,економијата е мнооогу широк поим ,можеш на секакви теми да пишуваш,само разлистај низ учебникот и ќе најдеш нешто.Се надевам дека помогнав,извини за долгиот пост јас сум малку економски геек многу си ја сакав економијата во средно
Му треба помош за проектна на тема "Однесување на купувачи во процес на купување" по предметот Промоција.Ви благодараммм
Devojki i momci da ne ima nekoj napraveno seminarska za prolom banja ..nekoj sto studira turizam ili gastronomija?